Βιβλιοάποψη: "Αγγελική μορφή"

---Δημοσίευση: 20/10/2022---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Η Αγγελική είναι ένα καλό, αγαθό και ρομαντικό κορίτσι, που όμως αλλάζει εντελώς όταν έρχεται αντιμέτωπη με μιαν εσχάτη προδοσία. Όταν λοιπόν από άσχημο, χοντρό και ασήμαντο κοριτσάκι γίνεται μια πανέμορφη, πετυχημένη και διάσημη ντίβα, την οποία ποθούν όλοι οι άντρες, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από αυτόν που την πλήγωσε ανεπανόρθωτα στο παρελθόν, που δεν είναι άλλος από τον εφηβικό της έρωτα. Το σχέδιό της είναι άψογο και εκείνη πλημμυρίζεται από ικανοποίηση βλέποντάς το να πετυχαίνει με το παραπάνω. Δεν ξέρει όμως ότι η εκδίκηση είναι μια καυτή πέτρα που την πετάς και καίγεσαι και ο ίδιος. Δεν ξέρει επίσης ότι ο έρωτάς της γι’ αυτόν τον άντρα δεν έχει ακόμα σβήσει. Ούτε φυσικά ότι η ζωή τον έχει ήδη τιμωρήσει.

Η άποψή μου:
(γράφει ο Χρήστος Αναστασόπουλος)
Χαίρομαι πάρα πολύ που διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο! Πρώτα από όλα, πρόκειται για μια φρέσκια ιστορία, κινηματογραφική θα έλεγα, που συνδέει το παρόν με το παρελθόν των ηρώων.

Η γραφή ρέει υπέροχα και δεν κουράζει στο ελάχιστο. Ξεκινά πολύ δυναμικά και μας βάζει σε αμέτρητες σκέψεις για την εξέλιξη της υπόθεσης, γιατί δεν μπορεί να είναι όλα αρμονικά φτιαγμένα και εννοείται πως δεν είναι. Θίγει ώριμα και λογικά αρκετά θέματα που βασανίζουν τη σημερινή κοινωνία, όπως είναι η ομορφιά, ο εκφοβισμός, ο ρατσισμός και άλλα, που καλό είναι να ανακαλύψετε μόνοι σας.

Χαίρομαι που υπήρχαν αμέτρητες ανατροπές ως το τέλος και πως τίποτα δεν ήταν αναμενόμενο και δεδομένο. Υπήρξε τόσο αρμονική πλοκή, κορύφωση, πτώση και τέλος λύτρωση, που μας δείχνει πως η νέα γενιά ανθρώπων και δημιουργών, προβληματίζεται, διεκδικεί και μάχεται για ένα σωρό ιδανικά και αυτό είναι ελπιδοφόρο.

Θα κλείσω με μια παράγραφο που μου έκανε εντύπωση, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας, πως γράφτηκε από μια νεαρή κυρία:

Ο έρωτας μπορεί να σε ανεβάσει στα ουράνια αλλά και να σε ρίξει στο βυθό, μπορεί να σε σταυρώσει και να σε αναστήσει, να σε τρελάνει από χαρά και ύστερα από πόνο... Χριστέ μου, ας μην ερωτευτεί ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Να πάρει ο διάολος τους ποιητές που εξιδανικεύουν έτσι τον έρωτα, που τον κάνουν να μοιάζει με κάτι τρυφερό, γλυκό, ρομαντικό... Κατάρα είναι να αγαπάς, κατάρα σωστή. Κι όμως, δεν έχω μετανιώσει που την αγάπησα πιο πολύ κι απ’ τη ζωή μου.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Πηνελόπη Τσιάλα
Σελίδες: 136
Ημερ. έκδοσης: Μάιος 2019
ISBN: 978-960-638-036-5


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Μικρή έγραφε ιστοριούλες και παραμύθια και στο γυμνάσιο στράφηκε στην ποίηση. Στην πρώτη λυκείου, έγραψε το πρώτο της διήγημα, το οποίο εκπροσώπησε το σχολείο της σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό. Μεγαλώνοντας, έγραψε κι άλλα διηγήματα, μέχρι που έφτασε στα 20 της χρόνια να γράψει την "Αγγελική μορφή", που είναι η πρώτη που εκδίδει. Επίσης, παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού και το όνειρό της είναι, εκτός από συγγραφέας, να γίνει και ηθοποιός.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr