Βιβλιοάποψη: "Θάρρος ή αλήθεια"

---Δημοσίευση: 1/12/2021---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Τέσσερις νέοι μαζεύονται σε μια πολυτελή βίλα για να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δεν τους λείπει τίποτα. Χρήμα, ομορφιά, νιάτα. Ή μήπως τα φαινόμενα απατούν; Τι κρύβεται κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια; Τι μπορεί να έρθει στο φως όταν μια απλή παρτίδα Monopoly μετατρέπεται σε Θάρρος ή Αλήθεια; Μπορεί το παιχνίδι να οδηγήσει στην αποκάλυψη της αθέατης πλευράς της ζωής του καθενός; Ανεπούλωτα τραύματα, σκοτεινά μυστικά και ψέματα. Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο και κανείς δεν μπορεί πια να εμποδίσει την κάθαρση.

Ανεπούλωτα τραύματα, σκοτεινά μυστικά και ψέματα. Καθώς τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό της Στοκχόλμης, τα σκοτάδια διαλύονται και κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος.


Η άποψή μου:
(γράφει η Χρύσα Παναγοπούλου)
Παραμονή Πρωτοχρονιάς τέσσερις παιδικοί φίλοι στήνουν ένα παιχνίδι μονόπολης με το αλκοόλ να ρέει άφθονο. Γρήγορα βαριούνται και κάνουν μια μικρή μετατροπή... Θάρρος ή αλήθεια! Τότε οι μάσκες πέφτουν, η λαμπερή εικόνα καταρρέει και τα προσωπικά δράματα διαφαίνονται.

Τι μπορεί άραγε να εκμηδενίσει την ανθρώπινη ύπαρξη;

Μια νουβέλα σοκ που δεν έχει τίποτα το περιττό! Η ωριμότητα της γραφής καθώς και η εμπειρία της Lackberg φαίνεται ολοένα και περισσότερο κι όπως διαπιστώνουμε, κάθε φορά βρίσκει και διαφορετικό τρόπο να μας εκπλήσσει. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές ηλικιακές ομάδες κι όμως, όλοι έχουν κάτι κοινό. Ένα σκοτεινό μυστικό. Ένα βάρος δυσβάσταχτο. Κάτι που τους κάνει να υποφέρουν σε τέτοιο σημείο που η ζωή τους να μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη την κάθε στιγμή. Αυτό το μήνυμα τουλάχιστον περνά σε μένα το τελευταίο της βιβλίο. Για άλλη μια φορά θαύμασα την αμεσότητα του λόγου της και πόσο εύκολα μας παρασύρει σε ένα κόσμο που όλα δεν είναι όσο ρόδινα φαίνονται. Η γραφή της κοφτή και περιεκτική είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται για τη σύνθεση ενός καλού ψυχολογικού θρίλερ.

Διάβασα κάπου σε ένα σχόλιο "μα όλο για πλούσιους θα γράφει η συγγραφέας από δω και πέρα;". Το βρήκα ανόητο, ίσως μέσα του κρύβει και ένα κομπλεξισμό. Τι θα πει πλούσιος; Τι θα πει φτωχός; Τι θα πει μικρομεσαίος; Τα χρήματα είναι αυτά που ορίζουν άραγε πού παίζονται τα δράματα; Η μόνη διαφορά ίσως είναι ότι φοβάται αυτός που έχει περισσότερα να χάσει. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Τέσσερα νέα παιδιά που η ψυχή τους έχει βαλτώσει για διαφορετικούς λόγους. Τέσσερα νέα παιδιά που λίγο πριν την αποφοίτησή  τους μπορούν να αντικρίσουν με θάρρος την αλήθεια. Εντυπωσιάστηκα!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Camilla Lackberg
Μετάφραση: Αγγελική Νάτση
Σελίδες: 112
Ημερ. έκδοσης: 13/05/2021
ISBN: 978-618-03-2625-3


Βιογραφικό της συγγραφέως:
H Camilla Lackberg είναι µία από τις συγγραφείς της Σουηδίας που έχουν διαβαστεί και αγαπηθεί περισσότερο από το διεθνές κοινό. Οι πωλήσεις των βιβλίων της, µεταξύ των οποίων η υπερεπιτυχηµένη σειρά αστυνοµικών µυθιστορηµάτων της Φιελµπάκα, έχουν ξεπεράσει τα 29 εκατοµµύρια αντίτυπα σε πάνω από 60 χώρες. Είναι επίσης επιτυχηµένη επιχειρηµατίας και µία από τις ιδρύτριες της επενδυτικής εταιρείας Invest In Her, που προάγει τη γυναικεία επιχειρηµατικότητα και αγωνίζεται για την εξάλειψη των µισθολογικών διαφορών σε βάρος των γυναικών. Η σειρά µε πρωταγωνίστρια τη Φέι αποτέλεσε ένα νέο βήµα για την Camilla Lackberg ως συγγραφέα. Με µια τόσο δυναµική ηρωίδα επιχείρησε να αλλάξει τους κανόνες και γιατί όχι και το ίδιο το παιχνίδι. Η νέα σειρά που συνυπογράφει με τον Henrik Fexeus αναμένεται να είναι εξίσου επιτυχημένη και να εγκλωβίσει τους αναγνώστες σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων και τρόμου από όπου μόνο λίγοι μπορούν να δραπετεύσουν.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr