Βιβλιοάποψη: "Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Τι σχέση μπορεί να έχουν μια νεράιδα, ένας νάνος και ένας γίγαντας με τα μαθηματικά;

Τι θα συνέβαινε, άραγε, αν για μια μέρα εξαφανίζονταν όλοι οι αριθμοί από τη μικρή Πολιτεία των ανθρώπων;

Μια περιπέτεια με χιούμορ και ανατροπές που θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες να δουν τα μαθηματικά «με άλλο μάτι» αλλά και να πιστέψουν στις δυνατότητες και στα ταλέντα τους, όποια κι αν είναι αυτά!







Η άποψή μου:
(γράφει η Νάντια Παπαθανασοπούλου)
Μια υπέροχη ιστορία! Τη βρήκα πολύ ιδιαίτερη κι αυτό γιατί ταυτίστηκα με τον Γοραπύθα. Από μικρό παιδί αγαπούσα τις λέξεις και μισούσα τους αριθμούς. Δεν καταλάβαινα τη χρησιμότητά τους. Δεν είχα σκεφτεί πόσα προβλήματα θα υπήρχαν γύρω μας χωρίς αυτούς.

Και αυτό το βιβλίο σε κάνει να το συνειδητοποιήσεις αυτό! Ότι όλα είναι χρήσιμα γύρω μας, πράγματα που δεν είναι τόσο ευχάριστα για μας αλλά που χρειάζονται στο σύνολο και η ζωή μας δε θα μπορούσε να κυλήσει χωρίς αυτά.

Πολύ έξυπνη ιστορία, ευχάριστη, γεμάτη όμορφες εικόνες που σε παρασύρει με τις μελωδίες της. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη διαβάσετε σε παιδιά που πονοκεφαλιάζουν με τα προβλήματα μαθηματικών και όχι μόνο!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Ιστορίες που διδάσκουν τα παιδιά
Θεματική κατηγορία: Αριθμοί - Μαθηματικά
Συγγραφέας: Χαρά Αγγελέτου
Εικονογράφηση: Λένα Σταματοπούλου
Ηλικία: Για παιδιά 5-6, 7-8 ετών
Σελίδες: 32 / Διαστάσεις: 23x25
Ημερ. έκδοσης: Μάρτιος 2018
ISBN: 978-960-547-400-3


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Χαρά Αγγελέτου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Στα παραμύθια βρίσκει τις πιο απλές λύσεις και τις πιο συναρπαστικές απαντήσεις στα πιο περίπλοκα προβλήματα, γι’αυτό και απολαμβάνει να γράφει ιστορίες και να τις μοιράζεται με τα παιδιά.

Βιογραφικό της εικονογράφου:
Η Λένα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Εύα Μεσσηνίας. Σπούδασε μόδα, κινούμενες εικόνες και φιλμ στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Λονδίνο. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Αυτή την περίοδο πειραματίζεται με motion graphics και fashion films.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr