Βιβλιοάποψη: "Στον Όλυμπο της Ζανζιβάρης"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Μέσα στην κρίση, ο Χρήστος Κασπίρης παίρνει την απόφαση να ζητήσει δουλειά από τον θείο του, που έχει μια φάρμα γαρύφαλλων στα νησιά της Ζανζιβάρης, στην ανατολική Αφρική.

Όμως, η δουλειά αυτή κρύβει πολλά μυστικά και εκπλήξεις, και μία τεράστια πρόκληση για τον Χρήστο, που έρχεται αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική απ’αυτή που γνώριζε μέχρι τότε.










Η άποψή μου:
(γράφει η Δήμητρα Παναρίτη)
Στην υπόθεση, όλα κυλούν ήσυχα τον πρώτο καιρό που ο Χρήστος Κασπίρης μεταβαίνει στη Ζανζιβάρη, μέχρι τη στιγμή που ο θείος του αρρωσταίνει. Τότε ανακαλύπτει μια δολιοφθορά. Σε έρευνά του, ανακαλύπτει και τις προηγούμενες δολιοφθορές και σαμποτάζ, όταν ο θείος του ήταν απών.

Ο κλοιός σφίγγει για τον Χρήστο κι έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις και μυστικά που δε μπορεί να αγνοήσει. Διακυβεύονται πολλά συμφέροντα κι επιπλέον αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει το ίδιο καλά -όπως ο θείος του- αν κι όταν αναλάβει το τιμόνι της Olympus. Άραγε ο θείος του τού έχει πει όλη την αλήθεια για όσα πρέπει να ξέρει; Θα δεχτεί ο Χρήστος μετά το θάνατο του θείου του να αναλάβει τη φάρμα και πώς αυτό το ταξίδι έχει επηρεάσει τη σχέση του με την οικογένειά του;

Ένα μυθιστόρημα διαφορετικό, με μυστικά, προδοσίες, διαφθορά, γρήγορη δράση, εναλλαγές σκηνών και με ένα τέλος απρόβλεπτο. Τουλάχιστον, εγώ δεν το περίμενα, ούτε το είχα φανταστεί. «Στον Όλυμπο της Ζανζιβάρης» οι θεοί δεν αστειεύονται. Θα μάθετε γι’αυτούς και τη σχέση τους με τη φάρμα, μόνο όταν το διαβάσετε!

Από τη μια, έχουμε μια ιστορία περιπέτειας με φόντο τα συμφέροντα, τις διακρατικές συμφωνίες, τα πολιτικά παιχνίδια, που παίζονται εις βάρος κρατών και πολιτών, λόγω της γεωπολιτικής θέσης και των φυσικών πόρων που οι ισχυρές δυνάμεις θέλουν να εκμεταλλεύονται, με όποιο τρόπο και κόστος, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή. Και από την άλλη, μια σχέση εργοδότη-εργαζομένου χωρίς το στοιχείο της εκμετάλλευσης, μια σχέση σχεδόν οικογενειακή, που στηρίζεται στον σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την αγάπη.

Ένα βιβλίο με γρήγορη ροή και κατανοητή γραφή, που με ταξίδεψε μέχρι τη μακρινή Ζανζιβάρη με τα διαφορετικά ήθη και έθιμα και μια ιστορία που με έβαλε σε σκέψεις για τους ανθρώπους, τα συμφέροντα, την αδικία, την εκμετάλλευση και την αγάπη που, όπως φαίνεται, είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ευτυχία.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Ελκυστής
Συγγραφέας: Δημήτρης Βαγενάς
Σελίδες: 154
Ημερ. έκδοσης: Ιανουάριος 2019
ISBN: 978-618-84043-9-7


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Δημήτρης Βαγενάς γεννήθηκε στο Αίγιο τον Ιανουάριο του 1961. Τον Μάιο του 2012 πρωτάρχισε να γράφει στα αγγλικά σε ένα blog αλλοδαπών. Μετά από έναν χρόνο συνέχισε τη συγγραφή πιο συστηματικά και πλέον στα ελληνικά. Έργα του συναντώνται σε δύο ανθολογίες: το μονόπρακτο "Οι κυνηγοί" εμπεριέχεται στη θεατρική ανθολογία του εκδοτικού οίκου Όστρια, ενώ το διακριθέν στον διαγωνισμό "Ασημένια Σελίδα 1" διήγημά του "Φοβού τους Αχαιούς" έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία "Διήγημα 1" των εκδόσεων Εντύποις και Μωραΐτης. Στον ίδιο διαγωνισμό, η πολιτικής φαντασίας νουβέλα του "Αν όμως" έλαβε πρώτο έπαινο ανάμεσα σε 238 συμμετοχές. Έργα του ίδιου που έχουν εκδοθεί: "Η έμπνευση και πού να τη βρείτε" (νουβέλα-ψυχολογικό θρίλερ), "Ελ Αχμάρ-Ο κόκκινος" (ιστορικό έπος), "Αν όμως" (η προαναφερόμενη, διακριθείσα νουβέλα), "Η πιο σκούρα απόχρωση του σκοταδιού" (συλλογής τρόμου), "Ο θηρευτής και οι προστάτες της αιώνιας ψυχής" (νουβέλα φιλοσοφικής αναζήτησης), "Το μυστικό" (σε μορφή τσέπης), "Ζανζιμπάρ" (μυθιστόρημα που επανεκδίδεται δια της παρούσης), "Στα όρια της φαντασίας" (συλλογή διηγημάτων φαντασίας), "Οίκαδε" (τρεις ιστορίες για την ανθρώπινη φύση), "Ιστορίες πέρα από την πραγματικότητα" (συλλογή επιστημονικής φαντασίας). Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι το "Ιστορία αγάπης", που πραγματεύεται έναν κατά τα φαινόμενα ανεκπλήρωτο έρωτα ανάμεσα σε έναν ευνούχο και μια παλλακίδα στην Κίνα του 18ου αιώνα.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr