Βιβλιοάποψη: "Σκοτεινός δρόμος"

---Δημοσίευση: 20/06/2024---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ένας απομονωμένος αυτοκινητόδρομος καταμεσής στην έρημο -το τέλειο μέρος για να κρύψεις ένα μυστικό. Έχουν περάσει δύο μήνες από την εξαφάνιση της Λόρι Σίμοντς, μιας νεαρής ζωγράφου από το Λος Άντζελες. Το βαν της βρέθηκε παρατημένο στον ερημικό Αυτοκινητόδρομο Τουεντινάιν Παλμς, χιλιόμετρα μακριά από τους πάντες και τα πάντα. Η έρευνα της αστυνομίας δεν οδηγεί πουθενά και οι γονείς της Λόρι αναθέτουν στην ιδιωτική ερευνήτρια Τζέσικα Σο να ανακαλύψει τι συνέβη. Η Τζέσικα και ο Ματ Κόνορ, ο συνεργάτης της, μαθαίνουν ότι άλλες δύο γυναίκες έχουν εξαφανιστεί, και τα στοιχεία οδηγούν στον ίδιο αυτοκινητόδρομο. Όταν έρχεται στο φως ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα σ’ αυτές τις γυναίκες και μια παρέα παλιών φίλων από το πανεπιστήμιο, η Τζέσικα είναι σίγουρη ότι πλησιάζουν στην αλήθεια. Όμως, οι γονείς της Λόρι τρομάζουν και αποφασίζουν να διακόψουν την έρευνα της υπόθεσης. Η Τζέσικα αιφνιδιάζεται, αλλά δεν εγκαταλείπει: τρεις γυναίκες έχουν εξαφανιστεί και μπορεί να κινδυνεύουν κι άλλες· δεν μπορεί να τους γυρίσει την πλάτη. Όμως όσο πιο πολύ ψάχνει, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει. Θα προλάβει να βρει τους ενόχους πριν τη βρουν αυτοί;


Η άποψή μου:
(γράφει η Ρούλα Κεφάκη)
Το όνομα του δολοφόνου μπορεί να το ξεχνάς εύκολα -ένα καλό δίδυμο ντετέκτιβ ή αστυνομικού και συνεργάτη όμως, όχι. Οι (προσωπικά αγαπημένοι μου) Κολόμπα και Ντάντε στην τριλογία του Ντατσιέρι, η Μίνα και ο Βίνσεντ στη σειρά της Λάκμπεργκ κάνουν ό,τι και οι συνάδελφοί τους σε κάθε αστυνομικό: σπαζοκεφαλιάζουν, ενώνουν τελείες, συνδέουν κομμάτια, διαφωνούν, τραυματίζονται, κινδυνεύουν, όλα με μοναδικό στόχο να βρουν τον ένοχο, τη λύση στο μυστήριο, πριν να είναι αργά.

Ωστόσο, στον δρόμο για να το καταφέρουν, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι έχουν πάρει τον αναγνώστη από το χέρι, τον έχουν ποτίσει με την ενέργειά τους και τον έχουν ρίξει στα βαθιά σε ένα ταξίδι που φτάνει στο τέλος του μόνο με τη λύτρωση.

Στον Σκοτεινό Δρόμο, το πρωταγωνιστικό δίδυμο ιδιωτικών ντετέκτιβ, Τζέσικα–Ματ, αποδείχθηκε κομματάκι... χλιαρό για τα γούστα μου και δεν ένιωσα ότι επιτέλεσε στο ακέραιο τον συγκεκριμένο σκοπό. Ωστόσο, ο χαρακτήρας της Τζέσικα, σαφώς πιο δυναμικός από τον συνάδελφό της και με διάθεση να παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς να υπολογίζει το κόστος, έσωσε την παρτίδα.

Οι δυο τους καλούνται να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας 24χρονης ζωγράφου, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν δύο μήνες πριν στη μέση της ερήμου. Σύντομα, η εξαφάνιση της Λόρι συνδέεται με δύο ακόμα αγνοούμενες γυναίκες, που χάθηκαν μυστηριωδώς στο ίδιο σημείο, ενώ όσο η έρευνα προχωρά η Τζέσικα ανακαλύπτει κοινά στοιχεία με μία ακόμα περίπτωση εξαφάνισης, 30 ολόκληρα χρόνια νωρίτερα, η οποία οδηγεί στους κόλπους μιας πανεπιστημιακής αδελφότητας της εποχής.

Ο τρόπος που η Τζέσικα προσεγγίζει τις υποθέσεις τούς δίνει ακόμα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, καθώς μοιάζει αποφασισμένη να φτάσει στην άκρη του νήματος, ακόμα κι όταν της το απαγορεύουν. Ποια γυναίκα θα εγκατέλειπε την προσπάθεια να σώσει άλλες γυναίκες, κάνοντας ό,τι περνάει το χέρι της για να ξεσκεπάσει τον απαγωγέα τους;

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Τζέσικα Σο, ωστόσο διαβάζεται άνετα/αυτόνομα χωρίς να δημιουργούνται κενά. Η Lisa Gray χτίζει μια αρκετά περίπλοκη υπόθεση, συνδέοντας πολλαπλές ιστορίες και υπενθυμίζοντάς μας ότι οι αμαρτίες του παρελθόντος μπορούν να μας κυνηγήσουν στο απώτερο μέλλον, ακόμα κι όταν έχουμε πείσει τον εαυτό μας ότι καταφέραμε να μείνουμε ατιμώρητοι. Στο «Ουφ!» έρχονται τα χειρότερα...


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Lisa Gray
Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου
Σελίδες: 336
Ημερ. έκδοσης: Οκτώβριος 2023
ISBN: 978-960-507-175-2


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Λίσα Γκρέι έχει εργαστεί ως επικεφαλής της ομάδας κάλυψης ποδοσφαιρικών αγώνων της Σκωτίας στο Press Association, υπεύθυνη παρουσίασης βιβλίων στο Daily Record Saturday Magazine και αρθρογράφος στην Daily Record και τη Sunday Mail. Το Αγνοούμενη, το πρώτο της μυθιστόρημα, έγινε μπεστ σέλερ στις λίστες της Washington Post και της Wall Street Journal και υπήρξε το τρίτο σε πωλήσεις Kindle eBook του 2019. Το δεύτερο βιβλίο της, Bad Memory, κατέκτησε επίσης μια θέση στη λίστα των μπεστ σέλερ της Wall Street Journal καθώς και την υποψηφιότητα για το βραβείο McIlvanney. Tον Νοέμβριο του 2020 εκδόθηκε τo τρίτο της μυθιστόρημα με ηρωίδα την Τζέσικα Σο, Dark Highway. Σήμερα έχει πλέον αφοσιωθεί εξ' ολοκλήρου στη συγγραφή. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπό της.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr