Βιβλιοάποψη: "Το βασίλειο των καταραμένων"

---Δημοσίευση: 13/03/2024---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Με ιλλιγιώδη πορεία στο TikTok o δεύτερος τόμος φαντασίας της Kerri Maniscalco έχει σημειώσει πάνω από 40 εκατομμύρια views και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Μία αδερφή. Δύο αμαρτωλοί πρίγκιπες. Αμέτρητες δολοπλοκίες με μια δόση εκδίκησης. Καλώς ήλθατε στην Κόλαση! Θέλοντας να εκδικηθεί για τον χαμό της δίδυμης αδερφής της, η Εμίλια πούλησε την ψυχή της και ταξίδεψε, με τον αινιγματικό Πρίγκιπα της Οργής στο πλευρό της, στους Επτά Κύκλους, για να γίνει η Βασίλισσα των Δαιμόνων. Ο πρώτος, όμως, κανόνας της αυλής των Δαιμόνων είναι απλός: μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Γιατί όσο περισσότερο μένει η Εμίλια στην Κόλαση, αυτόν τον ελκυστικό φαύλο κόσμο, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ακόμα και ο Πρίγκιπας της Οργής, ο άλλοτε σύμμαχός της, μπορεί να κρατάει μυστικά για την αληθινή του φύση. Και σύντομα η Εμίλια βρίσκεται αιχμάλωτη ανάμεσα στον Πρίγκιπα της Οργής και τον ακόμα μοχθηρότερο αδερφό του, τον Πρίγκιπα της Αλαζονείας, τον Βασιλιά των Δαιμόνων. Πολυτελή παλάτια, φαντασμαγορικοί χοροί, δολοπλόκοι αυλικοί και αντικρουόμενα στοιχεία συνθέτουν το σκηνικό στο οποίο η Εμίλια προσπαθεί να ανακαλύψει τι πράγματι συνέβη στην αδερφή της, αλλά και να ξεκλειδώσει τα μυστήρια του δικού της παρελθόντος. Αρκεί όμως να καταφέρει να ξεφύγει από τις δικές της αμαρτίες...


Η άποψή μου:
(γράφει η Χρύσα Παναγοπούλου)
Ο πόνος αλλάζει τον άνθρωπο. Τον κάνει πιο σκληρό ή πιο ευάλωτο. Η Εμίλια σαν να ωρίμασε απότομα, ύστερα από τις περιπέτειες που έχει περάσει και τις αλήθειες που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Βαθιά μέσα της όμως, παραμένει ένα πεισματάρικο κι εγωιστικό παιδί, μια Σκάρλετ ο' Χάρα που, εκτός από απαντήσεις, ψάχνει και κάποιον να εμπιστευτεί. Έναν ώμο να ακουμπήσει... στην Κόλαση!

Επτά βασίλεια, επτά θανάσιμα αμαρτήματα, επτά πρίγκιπες, άλλοι σαγηνευτικοί και άλλοι απαρατήρητοι. Αυτός είναι τώρα ο νέος της κόσμος. Μια επαρχιωτοπούλα θνητή με έφεση στη μαγεία και δυνάμεις που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αφού δεν έχουν τεθεί ποτέ σε εφαρμογή, βρίσκεται σε τροχιά εκδίκησης. Ποιος σκότωσε την δίδυμή της και γιατί; Είναι ένας από τους άρχοντες του δαιμονικού κόσμου ή κάτι πιο οδυνηρό; Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο πολύ μόνη, όλος της ο κόσμος έχει καταρρεύσει, μοναδικό της όπλο η αυθάδεια της νεότητας. Πολλά κοινά σημεία με τον πρίγκιπα της Αλαζονείας σε αυτό το κομμάτι τον οποίο πρίγκιπα φαντάζομαι τόσο εκκεντρικό όσο και περιπαικτικό, με την μορφή του Τζόκερ!

Η Εμίλια μπερδεύεται ανάμεσα στο στόχο της και το ασίγαστο πάθος που νιώθει για τον Άρχοντα της Οργής, μέσα σε έναν κόσμο μαγικό με μυθικά παλάτια, τα οποία φαντάζομαι στις παρυφές ενός λόφου, σε μαγικά δάση καθώς και σε ελώδης βάλτους, γιατί έτσι είναι αυτό το βιβλίο -σε βοηθάει να ζωντανεύεις κόσμους όπως θέλεις εσύ- και αρκετές φορές χάνει την αυτοκυριαρχία της. Ένας κόσμος πρωτόγνωρος όπου ο ανταγωνισμός και αρκετές φορές το μίσος μεταξύ των βασιλείων είναι το αναπόφευκτο κομμάτι της Κόλασης. Κάτι από αιώνιες διαμάχες μεταξύ βασιλείων, κάτι από ελληνική μυθολογία, κάτι τόσο οικείο αλλά και τόσο ξένο με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτός ο φανταστικός κόσμος είναι και συνάμα και μοναδικός. Η σύνθεσή του, αν και έχει όπως είπα κάτι το οικείο, είναι συνάμα ευφυέστατη και πρωτότυπη, τα κενά στις περιγραφές αφήνουν τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Η συγγραφέας δίνει περισσότερη έμφαση στην ψυχολογική κατάσταση των προσώπων παρά στην περιγραφή οποιουδήποτε τοπίου. Ευφυέστατα τα πιάτα του συμποσίου, αξιολάτρευτο το άλογο που μου θύμισε θηλυκό Πήγασο.

Από την άλλη, κρυμμένα μυστικά που δεν ξέρω αν θα αποκαλυφθούν ποτέ (το ελπίζω τουλάχιστον στο τρίτο μέρος!). Με εντυπωσίασε για άλλη μια φορά το εξώφυλλο, το καλό χαρτί καθώς και τα τριαντάφυλλα που πλαισιώνουν την αρχή κάθε κεφαλαίου. Μου άρεσε πολύ ο μύθος του καταραμένου δέντρου, το ομαλό τέλος που σε προετοιμάζει για ένα ακόμη ταξίδι προς το άγνωστο αλλά και η ανοχή του Άρχοντα της Οργής που αν και δαίμονας συμπεριφέρεται σαν μαγεμένος και παράφορα ερωτευμένος. Είναι έρωτας, συμφέρον ή μοίρα; Οι δύο κόσμοι είναι τόσο διαφορετικοί μα και τόσο ίδιοι. Η Εμίλια σε αυτό το βασίλειο του θανάτου έχει όλη την προσοχή που της πρέπει ή για να ακριβολογούμε, είναι το επίκεντρο, γι'αυτό ακριβώς στα αυτιά μου ακούγεται γκρινιάρα και ανικανοποίητη. Η ανατροπή στο τέλος μάς δημιουργεί ακόμα περισσότερη αγωνία αλλά την Εμίλια δεν θα έλεγα ότι τη συμπαθώ, ποτέ μου δεν την συμπαθούσα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει τίποτα αφού το ίδιο το βιβλίο το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον και γέννημα μιας εξαιρετικής φαντασίας.

Αυτό το δεύτερο μέρος δεν ασχολείται καθόλου με το τι γίνεται στον κόσμο των ανθρώπων. Στο τι απέγιναν οι δικοί της και αν την αναζητούν, κι αν ποτέ μπορέσει κι επιστρέψει, ο κόσμος αυτός θα είναι ο ίδιος ή θα έχει αλλάξει; Σίγουρα πάντως η Εμίλια αν επιστρέψει, δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Συνεπώς, περιμένουμε πολλά από το τρίτο μέρος. Η συγγραφέας έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ / Βιβλίο #2
Συγγραφέας: Kerri Maniscalco
Μετάφραση: Γιώργος Αγγελίδης
Σελίδες: 552
Ημερ. έκδοσης: 10/05/2023
ISBN: 978-960-645-458-5


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Κέρι Μανισκάλκο μεγάλωσε σε ένα μισοστοιχειωμένο σπίτι έξω από την πόλη της Νέας Υόρκης και από κει ξεκίνησε η λατρεία της για την γκόθικ ατμόσφαιρα. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει ό,τι πέσει στα χέρια της, μαγειρεύει κάθε λογής φαγητά με την οικογένεια και τους φίλους της, και πίνει πάρα πολύ τσάι κουβεντιάζοντας με τις γάτες της για τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή. Το πρώτο βιβλίο της, Stalking Jack the Ripper, έκανε ντεμπούτο στο #1 στη λίστα των μπεστ σέλερ. Με μια ιλιγγιώδη πορεία στο TikTok με περισσότερα από 80 εκατομμύρια views, ο πρώτος τόμος της σειράς Kingdom of the Wicked πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα και αγαπήθηκε από το κοινό παγκοσμίως. Η συγγραφέας χαίρεται να συζητάει για μυθιστορηματικούς έρωτες στο Instagram. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr