Βιβλιοάποψη: "Το βασίλειο των δαιμόνων"

---Δημοσίευση: 06/06/2023---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Με μια ιλιγγιώδη πορεία στο TikTok το νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας της Kerri Maniscalco, έχοντας πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και με περισσότερες από 57 εκατομμύρια views και 140.000 κριτικές στο goodreads, έχει ήδη γίνει αντικείμενο λατρείας των αναγνωστών και αναγνωστριών σε όλο τον κόσμο. Μια ιστορία που συνδυάζει μυστήριο, αγωνία, ανατρεπτική πλοκή, δυνατά συναισθήματα σε εκρηκτικές δόσεις μέχρι και την τελευταία σελίδα της.
Δύο αδερφές. Μια στυγνή δολοφονία. Η αναζήτηση για εκδίκηση που θα ανοίξει τις πύλες της ίδιας της Κόλασης... Και ένα τοξικό ειδύλλιο. Η Εμίλια και η δίδυμη αδερφή της, Βιτόρια, είναι στρέγκε -μάγισσες που ζουν μυστικά ανάμεσα στους ανθρώπους, μένοντας στην αφάνεια για να αποφεύγουν τις διώξεις.
Ένα βράδυ, η Βιτόρια δεν εμφανίζεται στην ώρα της για το σερβίρισμα του δείπνου στο φημισμένο οικογενειακό τους εστιατόριο στη Σικελία. Και πολύ σύντομα, η Εμίλια βρίσκει το πτώμα της πολυαγαπημένης της αδερφής... φρικτά ακρωτηριασμένο. Συντετριμμένη, η Εμίλια ξεκινάει να βρει τον δολοφόνο της αδερφής της και να πάρει εκδίκηση με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταφύγει στη σκοτεινή μαγεία που είναι χρόνια απαγορευμένη. Και τότε, η Εμίλια γνωρίζει τον Πρίγκιπα της Οργής -έναν από τους Διαβολικούς, τους πρίγκιπες της Κόλασης, που από τα παιδικά της χρόνια όλες οι ιστορίες την προειδοποιούσαν να μείνει μακριά του. Ο Πρίγκιπας της Οργής ισχυρίζεται ότι είναι με το μέρος της, ταγμένος από τον κύριό του να λύσει μια σειρά φόνων νεαρών γυναικών στο νησί. Μα με τους Διαβολικούς, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.


Η άποψή μου:
(γράφει η Χρύσα Παναγοπούλου)
Από τα καλύτερα εξώφυλλα που κυκλοφορούν! Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας αποτελεί ένα πόνημα σκοτεινό, νεανικό, φαντασίας με σημείο αναφοράς ένα μικρό χωριό στο γειτονικό Παλέρμο και από ό,τι μπόρεσα να καταλάβω, με πολύ υποσχόμενο σασπένς! Το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε μας περνάει πρώτα από την αίσθηση της γεύσης. Το «Θάλασσα και Αμπέλι» είναι ένα μικρό οικογενειακό εστιατόριο όπου κυριαρχεί το φρέσκο ψάρι, οι παραδοσιακές γλυκές απολαύσεις και η σάλτσα pesto. Την πικάντικη αυτή πινελιά ενισχύουν οι χαρούμενες φωνές των διδύμων κοριτσιών, που ήδη από τα οκτώ τους χρόνια ξέρουν από γεύσεις και συνταγές. Ακούν τις ιστορίες της γιαγιάς τους σαν παιδικά παραμύθια με πολλές υπερβολές, αφού δεν πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν τα επτά δαιμονικά βασίλεια, τα οποία συχνά εκείνη αναφέρει...

Δέκα χρόνια αργότερα η Νόνα τους εξακολουθεί να τους λέει τα ίδια πράγματα και να δημιουργεί -όσο είναι δυνατόν- ασπίδες προστασίας. Οι δυο αδερφές αν και αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους συνεχίζουν να είναι δεμένες. Η Βιτόρια έξυπνη, επαναστάτρια, με μπρίο και με μπόλικο χιούμορ είναι και η πιο ατίθαση της οικογένειας. Μου αρέσει που έχει το θάρρος της γνώμης της, που είναι ατρόμητη και ειλικρινής. Η αδελφή της Εμίλια, πιο συνεσταλμένη κι ενάρετη, ακούει σχεδόν πάντα τη φωνή της λογικής και προσπαθεί να είναι συνετή και μετρημένη.

Ο χαρακτήρας της Εμίλια αλλάζει δραματικά όταν η αδελφή της βρίσκεται δολοφονημένη... Το πειθήνιο και συνεσταλμένο πλάσμα δεν υπάρχει πια. Δεν ξέρω αν μου αρέσει αυτή η εκδοχή της Εμίλια. Γίνεται ευερέθιστη και πεισματάρα στην προσπάθειά της να φτάσει στον δολοφόνο, είτε είναι τούτου του κόσμου είτε μιας άλλης διάστασης. Ρισκάρει υπερβολικά. Είναι ωραίο να έχεις θάρρος, αλλά όχι να γίνεσαι υπερβολικά τολμηρός διακινδυνεύοντας να χάσεις ακόμα και τη ζωή σου. Αυτό με βρήκε αντίθετη στο βιβλίο, όπως και η συνήθειά της να κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις και να αντιμιλάει. Δεν ήταν λίγες οι φορές που εξοργίστηκα και η παρουσία της μου φάνηκε αφόρητη!

Τις λίγες στιγμές που είναι ήρεμη και χαλαρή μοιάζει τόσο γλυκιά, σχεδόν σαγηνευτική, όμως εκείνη συνεχίζει την ίδια μονοκόμματη στάση, γυρεύοντας απαντήσεις. Στο πλευρό της βρίσκεται (θέλουμε πολύ να ελπίζουμε) ο Δαίμονας της Οργής, που τις περισσότερες φορές μοιάζει πιο νοήμων και συνετός από την ίδια. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο τη λογική του από την Εμίλια, που μοιάζει να έχει θολώσει από τον πόνο.

Από τη μια, προσπαθώ να τη δικαιολογήσω. Ο κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο την απώλεια και η Εμίλια αγαπούσε την αδελφή της υπερβολικά. Ζητά εκδίκηση κι αναρωτιέμαι πώς θα τα καταφέρει, αφού μόλις έκλεισε τα δεκαοκτώ και δεν έχει καμιά εμπειρία ζωής ή δεξιότητα, εκτός από την ερασιτεχνική μαγεία.  Στην προσπάθειά της να βρει και να τιμωρήσει (;) τον ένοχο, γνωρίζει κι άλλους δαίμονες: τον Άρχοντα της Απληστίας, τον Άρχοντα του Φθόνου, μα και άλλα υπερφυσικά όντα, και κατώτερους δαίμονες.

Το βιβλίο μας αφήνει με μια προσμονή: αν θα γίνει κάποια αναμέτρηση και με ποιους; Τι ρόλο παίζουν και ποια η θέση των ‘μεταλλαγμένων’. Υπάρχουν κυνηγοί μαγισσών ή όχι; Μήπως όλα είναι ζήτημα εκδίκησης; Και το πιο βασικό ερώτημα: μήπως υπάρχει τρόπος να επανέλθει κάποια μάγισσα, ενώ έχει ήδη διαβεί το κατώφλι του θανάτου; Ανυπομονώ να διαβάσω τη συνέχεια...


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ / Βιβλίο #1
Συγγραφέας: Kerri Maniscalco
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη
Σελίδες: 504
Ημερ. έκδοσης: 05/12/2022
ISBN: 978-960-645-384-7-1


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Κέρι Μανισκάλκο μεγάλωσε σε ένα μισοστοιχειωμένο σπίτι έξω από την πόλη της Νέας Υόρκης και από κει ξεκίνησε η λατρεία της για την γκόθικ ατμόσφαιρα. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει ό,τι πέσει στα χέρια της, μαγειρεύει κάθε λογής φαγητά με την οικογένεια και τους φίλους της, και πίνει πάρα πολύ τσάι κουβεντιάζοντας με τις γάτες της για τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή. Το πρώτο βιβλίο της, Stalking Jack the Ripper, έκανε ντεμπούτο στο #1 στη λίστα των μπεστ σέλερ. Με μια ιλιγγιώδη πορεία στο TikTok με περισσότερα από 80 εκατομμύρια views, ο πρώτος τόμος της σειράς Kingdom of the Wicked πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα και αγαπήθηκε από το κοινό παγκοσμίως. Η συγγραφέας χαίρεται να συζητάει για μυθιστορηματικούς έρωτες στο Instagram. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr