Βιβλιοάποψη: "3"

---Δημοσίευση: 30/05/2024---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Πώς εξιχνιάζεις έναν φόνο όταν η τέλεσή του, σύμφωνα με την κοινή λογική, είναι αδύνατον να διαπραχθεί;

Πώς πιάνεις το νήμα της υπόθεσης όταν δεν μπορείς να εντοπίσεις ούτε την άκρη του;

Ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιαννίδης έχει μπλέξει αυτή τη φορά για τα καλά !







Η άποψή μου:
(γράφει η Αρετή Καμπίτση)
Ο επιχειρηματίας Νικήτας Τεπανδρής βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιο του σπιτιού του. Το μυστήριο που θα κληθεί να διαλευκάνει ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιαννίδης δεν είναι μόνο η δολοφονία του, αλλά κυρίως με ποιον τρόπο μπήκε κάποιος στο δωμάτιό του, τον σκότωσε κι έπειτα κλείδωσε την πόρτα από μέσα!

Η σύζυγος, τα παιδιά και το υπηρετικό προσωπικό, πρέπει να παραθέσουν τα στοιχεία τους για την επίλυση της υπόθεσης. Αρκούν όμως οι εξιστορήσεις των γεγονότων ώστε να δώσουν μια σαφή εικόνα και λύση στο έγκλημα;

Ο αστυνόμος Παπαγιαννίδης θα βρεθεί πολλές φορές σε αδιέξοδο. Τα στοιχεία δεν δείχνουν να τον πείθουν -όλοι φαίνονται ύποπτοι, αλλά κι αθώοι μπρος στο στυγερό έγκλημα. Τι σχέση μπορεί να έχει η απαγωγή ενός τρίτου προσώπου με τη δολοφονία; Τα κεντρικά γραφεία πιέζουν για τη λύση της υπόθεσης. Όλων η πορεία κρέμεται από μια κλωστή, έτοιμη να σπάσει ανά πάσα στιγμή, γκρεμίζοντας τα πάντα γύρω της.

Κι όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται, η στιγμή που ο συγγραφέας μας προσφέρει ένα απλόχερο συναίσθημα -που ομολογουμένως έλειψε από το βιβλίο, ώστε να ταυτιστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο με τους ήρωες- όλα ανατρέπονται και γίνονται πιο δίκαια και όπως έπρεπε να είναι.

Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα, που όμως λόγω της φύσης του ως αστυνομικό, θα μπορούσε να περιέχει λιγότερες περιγραφικές λεπτομέρειες.




Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Γιώργος Μπακούρης
Σελίδες: 280
Ημερ. έκδοσης: 2023
ISBN: 978-960-438-098-5


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Γιώργος Μπακούρης γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στη Γενεύη. Από το 1998 ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Το “3′” είναι το τρίτο μυθιστόρημά του, μετά το “Έγκλημα στην Πάρο”  (Παπαδόπουλος, 2014 και Περίπλους, 2021) και το “Σιωπηλά Εγκλήματα” (Περίπλους, 2018), με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Κλέανθο Παπαγιαννίδη.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr