Βιβλιοάποψη: "Άγρια νύχτα"

---Δημοσίευση: 04/11/2021---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Δώδεκα αθάνατοι πολεμιστές, μια αρχαία κατάρα, ένας σκοτεινός αισθησιακός κόσμος...

Βιβλίο 1 - Η ιστορία του Μάντοξ
Οι δυνάμεις του - πάνω από τα ανθρώπινα...
Το πάθος του - πέρα από το θάνατο...

Σ'όλη της τη ζωή, η Άσλιν Ντάροου βασανιζόταν από φωνές του παρελθόντος. Για να δώσει τέλος σ' αυτό τον εφιάλτη, έχει έρθει στη Βουδαπέστη αναζητώντας βοήθεια από κάποιους άντρες που, σύμφωνα με τις φήμες, έχουν υπερφυσικές ικανότητες. Δεν ξέρει ότι έτσι θα βρεθεί στην αγκαλιά του Μάντοξ, του πιο επικίνδυνου απ'όλους, ενός άντρα παγιδευμένου στη δική του κόλαση.
Κανείς από τους δύο δεν μπορεί ν' αντισταθεί στην καταλυτική πείνα που γαληνεύει το μαρτύριό τους... και ταυτόχρονα πυροδοτεί μέσα τους ένα ακατανίκητο πάθος. Όμως, κάθε φλογερό άγγιγμα και κάθε καυτό φιλί τούς φέρνει όλο και πιο κοντά στον όλεθρο -και σε μια δοκιμασία της αγάπης τους που απειλεί να συντρίψει τις ψυχές τους...

Με την "Άγρια νύχτα" η συγγραφέας των bestseller των New York Times Τζίνα Σογουόλτερ εγκαινιάζει τη σειρά "Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου", που σαγήνευσε το αναγνωστικό κοινό στην Ευρώπη και την Αμερική.


Η άποψή μου:
(γράφει η Χρύσα Παναγοπούλου)
Διάβασα το βιβλίο με αμείωτο ενδιαφέρον, παρότι ανήκει στην κατηγορία της λογοτεχνίας "paranormal romance". Με λίγα λόγια, δεν είναι απλά ένα κείμενο με αποχρώσεις του ροζ -όπως συνηθίζεται- αλλά περιλαμβάνει περιπέτεια, όμορφα τοπία, θεούς, δαίμονες, πολεμιστές κι αρχαίους μύθους κι όλα αυτά μπλέκονται με μαεστρία και μεθοδικότητα για να καταλήξουν σε έναν μεγάλο έρωτα.

Η άγρια ομορφιά της Βουδαπέστης με έκανε να νιώσω τόσο άβολα που δεν μπορώ να πάρω το πρώτο αεροπλάνο και να βρεθώ εκεί! Η Άσλιν βασανίζεται από ένα χάρισμα που το θεωρεί κατάρα. Μπορεί να ακούσει φωνές ή σκέψεις άλλων ανθρώπων σε οποιαδήποτε γλώσσα. Η ικανότητά της αυτή είναι η αιτία που ζει και εργάζεται στο ινστιτούτο παραψυχολογίας, αφού στόχος τους είναι ο εντοπισμός υπερφυσικών πλασμάτων. Ουσιαστικά μεγάλωσε στα χέρια του προϊστάμενου της, Μάκιντος, αφού οι γονείς της δεν μπορούσαν να διαχειριστούν «την ιδιαιτερότητα» της ίδιας τους της κόρης.

Αυτό που θεωρώ κλισέ σε αυτού του είδους τα βιβλία είναι ότι η ηρωίδα είναι η αθώα, η άσπιλη που λόγω της απασχόλησής της με την δουλειά δεν στάθηκε ικανή να συνάψει ποτέ ερωτικές σχέσεις. Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις -αυτό ποτέ δεν συμβαίνει στην αληθινή ζωή! Επόμενο επακόλουθο είναι ότι γνωρίζοντας τον Μάντοξ, η πρωταγωνίστριά μας τον ερωτεύεται παράφορα. Έναν άντρα σκληρό, που αποπνέει μυστήριο αφού βασανίζεται από έναν ανελέητο δαίμονα και πρέπει να ζει τον θάνατό του κάθε νύχτα. Όταν τον πρωτοείδε, γυρεύοντας έναν τρόπο να πλησιάσει τους περίεργους ανθρώπους του κάστρου, αυτόματα σταμάτησαν κι οι φωνές μες το κεφάλι της και ένιωσε τρομερή ευγνωμοσύνη γι'αυτό. Κι ο ίδιος όμως, δε μένει αδιάφορος μπροστά στη θέα αυτής της γυναίκας που είναι τόσο όμορφη, τόσο μυστήρια, τόσο εύθραυστη αλλά και τόσο χαμένη...

Νομίζω, ωστόσο, ότι αυτού του είδους οι ιστορίες έχουν και ένα ειδικό κοινό, τους εφήβους, που θέλουν μέσα από τα βιβλία να ζήσουν μια παράφορη ερωτική περιπέτεια και να ταξιδέψουν όπου εκείνη τους βγάλει. Εγώ φυσικά που δεν είμαι έφηβη δεν μπορώ να πω ότι νιώθω ακριβώς τα ίδια συναισθήματα, αλλά δεν θα κρύψω ότι υπήρχαν στιγμές που συγκινήθηκα από το μέγεθος της αυτοθυσίας και αυταπάρνησης που μόνο ένας τρελός έρωτας μπορεί να εμπνεύσει...

Ένιωσα την ένταση και την αγωνία ενός «αταίριαστου» ζευγαριού που βαδίζουν μόνο με γνώμονα την αγάπη τους. Αισθάνθηκα δέος με την εξερεύνηση του κάστρου μιας ιδιόρρυθμης ομάδας πολεμιστών, που ο καθένας έχει καταληφθεί από τον δικό του δαίμονα. Ο Μάντοξ της Βίας, ο Λουσιέν του Θανάτου, ο Ρέγιες του Πόνου, ο Έρον της Οργής, ο Πάρης της Ακολασίας. Ιδιαίτερα αυτός ο τελευταίος μου έφερνε ένα χαμόγελο στα χείλη αφού το μόνο που τον απασχολούσε ήταν η ενασχόληση του με το γυναικείο φύλο και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν έβγαινε με την ίδια γυναίκα. Πώς αντιμετώπιζαν οι απλοί κάτοικοι της Βουδαπέστης αυτούς τους ανθρώπους; Σαν ευεργέτες, σαν ήρωες ή σαν δαίμονες γιατί η αλήθεια είναι ότι είχαν ευεργετήσει και είχαν βοηθήσει πάρα πολύ την πόλη.

Από όλους, ο πιο δυστυχισμένος μου μοιάζει ο Λουσιέν. Έπρεπε να μένει στο κάστρο κλεισμένος, εκτός απροόπτου γιατί αν ερχόταν πολύ κοντά σε κάποιο ανθρώπινο πλάσμα, τού μετέδιδε ασθένεια και πέθαινε μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Να προσθέσω εδώ ότι για την κατάρα του κάθε δαίμονα δεν έχει βρεθεί τρόπος απαλλαγής της.

Ο Μάντοξ πηγαίνει την Άσλιν στο κάστρο ως φιλοξενούμενή του. Η ίδια τον αντιμετωπίζει με δέος αλλά και με θαυμασμό, μέσα της ξέρει ότι αυτή η ιστορία δεν είναι κάτι το τυχαίο αλλά κάτι που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη της. Βέβαια ο έρωτας αποτελεί μόνο ένα μέρος του βιβλίου, γιατί όπως προείπα, πρόκειται για περιπέτεια Αυτό είναι το κομμάτι του ταξιδιού που πραγματικά απόλαυσα γιατί σε ποιον δεν αρέσουν οι αρχαίοι μύθοι; Τι συμβαίνει με το κουτί της Πανδώρας; Ποιοι είναι οι κυνηγοί και τι σχέση έχουν οι Τιτάνες με όλα αυτά;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου γοητεύομαι πολύ, μα πάρα πολύ με την μυθολογία. Αν νιώθετε το ίδιο να η ευκαιρία σας.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Silk / Οι άρχοντες του Κάτω Κόσμου #1
Συγγραφέας: Gena Showalter
Μετάφραση: Σαμάνθα Κωνσταντέα
Σελίδες: 352
Ημερ. έκδοσης: 01/02/2019
ISBN: 978-960-620-766-2


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Τζίνα Σογουόλτερ έχει βρεθεί πολλές φορές στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times και της USA Today με τις "απόλυτα συναρπαστικές ιστορίες" της που "διαβάζονται απνευστί", όπως σημειώνουν οι κριτικοί.

Με περισσότερα από πενήντα έργα στο ενεργητικό της, έχει αποδείξει το ταλέντο της σε πολλά διαφορετικά είδη, από το σύγχρονο αισθηματικό και το εφηβικό μυθιστόρημα μέχρι το υπερφυσικό. Ξεχωριστή θέση στο έργο της κατέχει η εμπνευσμένη σειρά της "Άρχοντες του Κάτω Κόσμου", που συνάρπασε το αναγνωστικό κοινό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr