Βιβλιοάποψη: "Power kid"

---Δημοσίευση: 30/10/2020---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Το Παιδί είναι δέκα χρονών. Του αρέσουν οι Παράδοξες Ενέργειες και τα Ωραία Πράγματα. Του αρέσει να διαβάζει βιβλία και κόμικς. Του αρέσει η θέα από το παράθυρο του δωματίου του. Του αρέσει που έχει μία μυστική, υπόγεια Αίθουσα Επιχειρήσεων όλη δική του. Του αρέσει να φορά συνεχώς την κίτρινη ρόμπα του, που μοιάζει με μπέρτα υπερήρωα. Του αρέσει που έχει την άδεια από τη Μαμά να σερφάρει όσο θέλει στον υπολογιστή του. Γιατί η Μαμά λατρεύει το Παιδί, και το Παιδί λατρεύει τη Μαμά του. Και γιατί οι δυο τους, και μόνο αυτοί, ξέρουν πως το πεπρωμένο του Παιδιού είναι να σώσει την ανθρωπότητα και όλο τον πλανήτη από τους Εξωγήινους Κακούς. Όμως το παιδί είναι άρρωστο. Τόσο πολύ, που δεν του επιτρέπεται καν να βγει από το σπίτι του... Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για παιδιά 9-12 ετών για την αδόκητη ασθένεια, τη δύναμη της φαντασίας και την αγάπη.


Η άποψή μου:
(γράφει ο Οδυσσέας Δημάς)
Ένας δεσμός αγάπης είναι αρκετός για να διαλύσει τον φόβο και τον πόνο. Όταν τα φάρμακα των γιατρών δεν φτάνουν για να απαλύνουν την αγωνία και την απόγνωση, ένα μητρικό χάδι και μια στοργική αγκαλιά φτάνουν για να επαναφέρουν την ελπίδα και να μετατρέψουν ένα αδύναμο και ταλαιπωρημένο παιδικό κορμί στον.. Power Kid!!! Έναν ήρωα ανάμεσα σε πολλούς, ο οποίος θα ζήσει όσο μπορεί, όπως μπορεί και θα κάνει ό,τι μπορεί για να υπερασπιστεί αυτά που αγαπά, αποδεικνύοντας ότι η μοίρα των ανθρώπων είναι να μάχονται και όχι να πεθαίνουν.

Με το παραμύθι αυτό γίνεται λόγος στην πλευρά που παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Βλέπουμε ένα παιχνίδι που όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον του πρωταγωνιστή, ενώ ο από μηχανής θεός είναι απασχολημένος αλλού κι εμείς γινόμαστε μάρτυρες σε έναν αγώνα που όσο δυνατά και αν παίξει ο παλαιστής μας, δεν μπορεί να αποφύγει το αποτέλεσμα. Το «ήρωας» σε αυτό το κείμενο δεν είναι απλώς μια ταυτότητα, αλλά γίνεται ορισμός, παρακολουθώντας την πραγματική μάχη ενός παιδιού με μια ανίατη ασθένεια που δείχνει την πραγματική αξία του να πέφτεις μαχόμενος.

Ο συγγραφέας με προσανατολισμό στη ζωή, στις όμορφες στιγμές και στο παρόν, δράττεται από την αδικία του πρόωρου τέλους για να υφάνει μια όμορφη ιστορία, στην οποία παρουσιάζεται -από μια άλλη οπτική γωνία- η ζοφερή και συγκινητική στιγμή που ένα παιδί σβήνει σαν άστρο στον ουρανό για να δώσει με την ύστατη λάμψη του, φως και αισιοδοξία...


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Μαγικό Στερέωμα - Νεανική Λογοτεχνία
Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης
Σελίδες: 272
Ημερ. έκδοσης: 2018
ISBN: 978-960-8061-61-3


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Κυριάκος Αθανασιάδης (Θεσσαλονίκη 1963) έχει εκδώσει περί τα 30 βιβλία, ανάμεσά τους και αρκετά παιδικά: "Ο χιονάνθρωπος που ήθελε να γίνει Αϊ-Βασίλης" (Μίνωας, 2002), "Η βίλα των πνευμάτων" (Μίνωας, 2003), "Μαγική εικόνα" (Μίνωας, 2003), "Σαντιγί για μάγισσες" (Μίνωας, 2003), "Ο άγριος Βασίλης" (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2003), "Μάγος είσαι;" (Φαντασία, 2004), "Ο Λευκός Αξιωματικός" (Κέδρος, 2016-βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά του περιοδικού "Ο Αναγνώστης"), τη σειρά Αρσέν & Φαντομά (Παπαδόπουλος 2017 κ.ε., μαζί με την Κίκα Τσιλιγγερίδου), καθώς και έξι μυθιστορήματα για εφήβους, με διάφορα ψευδώνυμα.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr