Βιβλιοάποψη: "Τρίψυχω"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ένα ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο οι ψυχώσεις εμφανίζονται όπως υπάρχουν στην καθημερινότητα, χωρίς όμως περιτυλίγματα καθωσπρεπισμού. Οι τρεις σπουδαιότερες γυναίκες της ζωής ενός άνδρα, η μητέρα του, η γυναίκα του και η κόρη του οδηγούνται από τις συμφοριασμένες μνήμες τους σε ένα εγκαταλειμμένο χωριό.

Στο σεισμόπληκτο Τρίστρατο, με τους 20 κατοίκους, που κρέμεται στα 900 μέτρα της Πίνδου. Αγνοούν το απρόβλεπτο του παρελθόντος. Προσφέρουν, για να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και δίνουν κομμάτια από την ζωή, ακόμα και στον άυλο κόσμο. Και όταν έρθει η ανταπόδοση για την προσφορά τους, τι θα πάρουν;

Τριάντα έξι ώρες στο δίπατο σπίτι, ήταν αρκετές, για να εισπράξουν ό,τι τους άνηκε.



Η άποψή μου:
(γράφει ο Βαγγέλης Τάτσης)
Στην ελληνική επαρχία μεταφέρει τους ήρωες του βιβλίου του, ο Κωνσταντίνος Σκιπητάρης, και δη στα ορεινά της Πίνδου. Η λογοτεχνική του δεινότητα ξετυλίγεται, προκειμένου να μας παρουσιάσει ένα μικρό αριστούργημα, που καθηλώνει από τις πρώτες κιόλας γραμμές!

Τρεις γυναικείες μορφές που -εν δυνάμει- θα μπορούσαν να είναι οι τρεις μοίρες που αλληλοσπαράσσονται, για το ποια θα κυριαρχήσει σε ένα σκληρό φυσικό, μα και ανθρώπινο περιβάλλον.

Το "Τρίψυχω" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με κινηματογραφική δράση που «παντρεύει» θαυμάσια με τη λογοτεχνική του πένα. Παρελθόν και παρόν συγκρούονται για να πυροδοτήσουν την έσχατη, τελική πράξη. Το τοπίο του Τρίστρατου, ένα μέρος που προκαταβάλει τον αναγνώστη για το τι έπεται, καθίσταται ενορχηστρωμένο με μαεστρία για την αρχαία τραγωδία, που θα εξελιχθεί.

Η γραφή του κυρίου Σκιπητάρη ούτε λιτή, ούτε και επιτηδευμένη, χάρμα στα μάτια του αναγνώστη, τον τυλίγει με τον μανδύα της εικόνας και τον συνοδεύει σε κάτι που θεωρεί ότι το γνωρίζει, μα στο τέλος το ανατρέπει. Ο ψυχολογικός μίτος του μυθιστορήματος ξετυλίγεται με εξαιρετικό τρόπο, σκιαγραφώντας απόλυτα τον ψυχισμό των ηρώων. Ο τίτλος του βιβλίου είναι εύστοχος ως τίτλος, μα απόλυτα εύστοχος ως κατάσταση.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Σκιπητάρης
Σελίδες: 184
Ημερ. έκδοσης: Ιούνιος 2018
ISBN: 978-618-83889-0-1


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Κωνσταντίνος Σκιπητάρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει. Το 1970 μετοίκησε στη Σίφνο και ασχολήθηκε με τη γλυπτική. Το 1984 η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη συνδυάστηκε με τη διδασκαλία της γλυπτικής. Το 1986 άνοιξε το καφέ μπαρ Ανεμόεσσα, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Από το 1990 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται στη Ν.Υόρκη με τη θεατρική σκηνογραφία. Το 2012 δημιούργησε τον θεατρικό πολυχώρο Burlesque, όπου εκτός πολλών και διαφόρων θεατρικών-μουσικών παραστάσεων ανέβασε ένα χρόνο μονόπρακτα του Πιραντέλο με δική του σκηνοθεσία και σκηνογραφία. Αργότερα συμμετείχε ως παραγωγός και σκηνογράφος σε θέατρα της Θεσσαλονίκης ανεβάζοντας όπερες, ενώ παράλληλα έγραψε σενάρια για παιδική σκηνή της Βόρ. Ελλάδος. Το 2018 κυκλοφόρησε το ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο «Τρίψυχω» από τις εκδόσεις Ανεμόεσσα. Το «Τρίψυχω» υπήρξε θεατρικό σενάριο που ανέβηκε με επιτυχία σε Ν. Υόρκη και Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Σκιπητάρης είναι ιδρυτής των εκδόσεων Ανεμόεσσα και μέλος στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Το ράφι της αγάπης».
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr