Βιβλιοάποψη: "Η ομίχλη και άλλες ιστορίες"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
«Καλωσορίσατε στον κόσμο των σκιών. Απολαύστε το ταξίδι! Θα επισκεφτούμε μέρη άγνωστα και σκοτεινά, αλλά νομίζω ότι ξέρω τον δρόμο. Απλώς μην αφήσετε το χέρι μου...»

Σε αυτή την καθηλωτική συλλογή ανατριχιαστικών διηγημάτων -στην οποία περιλαμβάνεται και η εκπληκτική νουβέλα «Η ομίχλη», που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο, ο ανυπέρβλητος μετρ της αγωνίας παρασέρνει τον ανυποψίαστο αναγνώστη σ’ ένα φανταστικό ταξίδι στη χώρα όπου βασιλεύουν οι σκιές των πιο απόκρυφων φόβων μας.
Τραγουδούν οι νεκροί;






Η άποψή μου:
(γράφει ο Παναγιώτης Δεληγιάννης)
Και ο λόγος για ποιον άλλον; Τον λεγόμενο Βασιλιά του Τρόμου, τον Στίβεν Κινγκ.
Το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει παλιές δουλειές του συγγραφέα, που χρονολογούνται αρκετές δεκαετίες πίσω. Θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως τη μαγιά για όλα όσα ακολούθησαν. Πληθώρα ιδεών, θεμάτων. Η συλλογή απευθύνεται σε όλα τα γούστα, όποιο και αν είναι το υποείδος του τρόμου που προτιμά. Και αυτή η συλλογή έχει κάτι που ίσως δεν έχουν σε τέτοιο βαθμό οι μετέπειτα δουλειές του: το πάθος του νέου συγγραφέα.

Δεν ξέρω αν ο Κινγκ, όταν έγραφε αυτές τις ιστορίες, περίμενε πως τόσα χρόνια αργότερα θα ήταν αυτό που είναι εδώ και 3 δεκαετίες -το νούμερο 1 στην παγκόσμια σκηνή του τρόμου. Μέσα από αυτή τη συλλογή φαίνεται η ευφυΐα του και η αφηγηματική δεινότητα που κατέκτησε εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.

Ξεκινώντας με την Ομίχλη, που στις μέρες μας δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις, μπαίνουμε κατευθείαν στα βαθιά νερά του μυαλού του. Πέρα από τα τέρατα, υπάρχουν και οι θρησκόληπτοι άνθρωποι που τελικά είναι ίσως πιο επικίνδυνοι από τον εμφανή εφιάλτη που καταπίνει την πόλη.

Διαβάζοντας ένα-ένα τα διηγήματα, θα βιώσετε πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Σίγουρα δεν θα σας ικανοποιήσουν όλα, αλλά μεταξύ αυτών θα βρείτε διαμαντάκια. Φόβος, τρόμος, απογοήτευση, συμπάθεια, αντιπάθεια, συγκίνηση, περιέργεια, αγωνία, είναι σίγουρα μερικά από αυτά που θα έχετε νιώσει από τις γλαφυρές περιγραφές του συγγραφέα, όταν το ταξίδι θα έχει φτάσει στο τέλος του.

Ο Κινγκ, δεν καθιερώθηκε μόνο για τα μυθιστορήματά του, αλλά και για τα διηγήματά του. Η κάθε ιστορία είναι αριστοτεχνικά εκτελεσμένη και συγκροτημένη, δείχνοντας πως ο βασιλιάς κατέχει άριστα την τέχνη των μικρών ιστοριών. Συνοψίζοντας, η συλλογή είναι ένα roller coaster συναισθημάτων. Το μόνο σίγουρο είναι, πως όταν κλείσετε την τελευταία σελίδα, η καρδιά σας θα χτυπά αλαφιασμένη.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Κατηγορία: Συλλογή διηγημάτων
Συγγραφέας: Stephen King
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη
Σελίδες: 824 / Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Ημερ. έκδοσης: 21 Μαρτίου 2018
ISBN: 978-960-461-822-4
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr