Βιβλιοάποψη: "Πίσω από τα μάτια της"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Δύο μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό εφόσον ο ένας είναι νεκρός.

Ο Ντέιβιντ κι η Αντέλ φαντάζουν το ιδανικό ζευγάρι. Εκείνος επιτυχημένος ψυχίατρος, εκείνη η όμορφη σύζυγος που τον λατρεύει. Γιατί, όμως, την ελέγχει τόσο; Και γιατί εκείνη κρύβει τόσο πολλά;

Καθώς η Λουίζ, η νέα γραμματέας του Ντέιβιντ, έρχεται όλο και πιο κοντά στο ζευγάρι, καταλήγει με περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις. Το μόνο απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά σ’ αυτό τον γάμο. Αλλά ούτε που της περνάει από το μυαλό τι μπορεί να είναι αυτό το «κάτι» και πού μπορεί να φτάσει κανείς για να προστατεύσει τα μυστικά του.


Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Βερίγκα)
Ξεκινώντας την ανάγνωση, σε διακατέχει μια ανησυχία, ότι έχεις πέσει σε μια από τα ίδια... Προσωπικά βαριέμαι αφόρητα τις ιστορίες με ζευγάρια που είναι φαινομενικά τέλεια και όταν κλείνουν οι πόρτες γίνονται αφόρητα προβληματικά!

Για καλή μου τύχη συνεχίζοντας, αρχίζεις και χαίρεσαι με την απολαυστική αφήγηση -σε πρώτο και σε τρίτο πρόσωπο. Στην πορεία εισχωρούν ενδιαφέροντα στοιχεία που οδεύουν την ιστορία σε διαφορετικά μονοπάτια και σίγουρα όχι εκεί που την είχες προδικάσει!

Μπορεί μέχρι τη μέση του βιβλίου η αφήγηση να είναι αργή, σε αποζημιώνει όμως στην συνέχεια. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, οι ανατροπές πέρα από κάθε προχωρημένη φαντασία και το ψυχολογικό θρίλερ μετατρέπεται σε μεταφυσικό.

Ξεχώρισα τους διαλόγους, πολύ αληθινοί και ζωντανοί, σε έκαναν να νιώθεις πως παρακολουθείς ταινία. Δεν ήταν στημένοι λογοτεχνικά και η γραφή είναι απλή και ρεαλιστική.

Φράσεις που κρατώ:
Που πηγαίνεις όταν ονειρεύεσαι;»

Είναι τόσο εύκολο να σπείρεις αμφιβολίες στους ανθρώπους. Κανείς μας δεν ξέρει πραγματικά τους γύρω του άλλωστε.

Το παρελθόν είναι εξίσου εφήμερο με το μέλλον -τα πάντα είναι θέμα οπτικής, μια παραίσθηση.

Η αλήθεια διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στα συναισθήματα. Υπάρχει μονάχα αυτό που είναι.

Θα ήθελα να αναλύσω πολλά ακόμα, φοβάμαι όμως πως θα προδώσω σημαντικά στοιχεία. Γι’αυτό προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε, έχοντας υπομονή. Το θεαματικό-συγκλονιστικό φινάλε θα σας αποζημιώσει (αν και θα σας πάρει ώρα μέχρι να συνέλθετε!)...


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Θεματολογία: Crime - Αστυνομικό - Θρίλερ
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Συγγραφέας: Σάρα Πίνμπορο
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Ηλικία : 18+
Σελίδες: 456 / Διαστάσεις: 14 x 21 cm
Ημερ. έκδοσης: 30/03/2017
ISBN:978-618-01-1916-9
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr