Το ελαφάκι που κυνηγούσε τον ήλιο

---Δημοσίευση: 13/09/2024---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ήταν κάποτε ένα ελαφάκι που λάτρευε τον ήλιο. Αλλά κάθε νύχτα, όταν ο ήλιος έδυε, το μικρό ελάφι στεναχωριόταν και φοβόταν.

«Που πάει ο ήλιος;» ρωτούσε αλλά κανένας δεν μπορούσε να του πει.

Οπότε το ελαφάκι πήρε την απόφαση να ξεκινήσει για μια αποστολή, για ένα ταξίδι προς αναζήτηση του ήλιου...

Ένα ανακαλυπτικό ταξίδι που θα δυναμώσει και θα ωριμάσει την καρδιά και το μυαλό!





Η άποψή μου:
(γράφει η Ρούλα Κεφάκη)
Στην κατηγορία «βιβλία που σε κερδίζουν από το εξώφυλλό τους», το Ελαφάκι που κυνηγούσε τον Ήλιο καταλαμβάνει πλέον μια περίοπτη θέση. Η υπέροχη εικονογράφηση των Quang και Lien κλέβει τις εντυπώσεις από το καλημέρα, καθώς ο συνδυασμός ακουαρέλας και ακρυλικού, ιδιαίτερα στα ροζ άνθη των δέντρων κερασιάς (σεκούρα στα ιαπωνικά), προκαλεί τον αναγνώστη να απολαύσει την ανάγνωση.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, το μικρό ελάφι, αγαπάει τον ήλιο: λατρεύει τον τρόπο με τον οποίο το φως το ζεσταίνει, τρέφει τη φύση και κάνει τα πάντα να μοιάζουν όμορφα. Το σκοτάδι, αντίθετα, το τρομάζει: η νύχτα κρύβει κινδύνους, περίεργους ψιθύρους και κυριεύεται από τον μαύρο ουρανό.

Το ελαφάκι θέλει να βλέπει τον ήλιο λαμπερό χωρίς διαλείμματα και έτσι αποφασίζει να τον ακολουθήσει. Θα ανακαλύψει πού πηγαίνει όταν δύει, θα τον κάνει φίλο και θα τον πείσει να μην κρυφτεί ποτέ πια.

Με την ελπίδα για οδηγό, ο μικρός μας φίλος ξεκινάει το ταξίδι του μέσα στο δάσος και τα μυστηριώδη πλάσματά του, κόντρα στα στοιχεία της φύσης και το άγνωστο, που παραμονεύει σε κάθε του βήμα. Και τότε, όταν οι κακουχίες κοντεύουν να το καταβάλλουν και ο στόχος του μοιάζει όλο και πιο μακρινός, ανακαλύπτει τη λάμψη του φεγγαριού και την ομορφιά της νύχτας. Και το κυριότερο, ανακαλύπτει τον εαυτό του, στο τέλος ενός ταξιδιού που ξεκίνησε για την αναζήτηση του ήλιου, αλλά εξελίχθηκε σε ένα γενναίο ταξίδι ενηλικίωσης, ένα ταξίδι προς το φως, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

"Το ελαφάκι που κυνηγούσε τον ήλιο" είναι μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία για τα μικρά θαύματα της ζωής, για την τόλμη που κρύβουμε μέσα μας και την αλήθεια που μας περιμένει να τη δούμε κατάματα, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας -και το μυαλό μας- ανοιχτά.

Η εικονογράφηση του βιβλίου, που απευθύνεται σε ηλικίες 4 ετών και πάνω, είναι μοναδική! Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, της φύσης, του ουρανού σε παρασύρουν σε κάθε σελίδα και σε ταξιδεύουν μαζί με τον ήρωα σε μέρη μαγικά, άλλοτε φωτισμένα από τη λάμψη του φεγγαριού και άλλοτε λουσμένα στο φως του ήλιου.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Joanna McInerney
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη 
Εικονογράφηση: Phung Nguyen Quang, Huynh Thi Kim Lien
Ηλικία: Για παιδιά άνω των 4 ετών
Σελίδες: 48
Ημερ. έκδοσης: 04/04/2024
ISBN: 978-618-5568-87-0
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr