Δεσποινίς ετών 39… και κάτι ψιλά

---Δημοσίευση: 22/09/2024---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Το best seller μυθιστόρημα «Δεσποινίς ετών 29… και κάτι ψιλά» σε μια νέα, εξίσου χιουμοριστική, έκδοση. Δοσμένο με μια πιο σύγχρονη ματιά και υπό το πρίσμα μιας (όχι απαραίτητα καλοδεχούμενης) ωριμότητας...

Γιώτα: Ο Αντωνάκης! Είπαμε πως το σεξ μαζί του είναι όπως το σιδέρωμα! Γίνεται κάθε Σάββατο και είναι αδύνατο να το γλιτώσω. Η μόνη μας συζήτηση είναι για λεφτά, για τα παιδιά και το μενού της ημέρας, ό,τι ακριβώς, δηλαδή, αναφέρω και στη μαμά Ανδρονίκη. Ευτυχώς δεν είμαι αναγκασμένη να κάνω και σεξ μαζί της κάθε Σάββατο. Σ’ αυτό τουλάχιστον τη γλίτωσα!

Τζένη: Η μητέρα ήθελε να με δει δικηγόρο, γιατρό, «διπλωμάτη, βρε αδελφέ, θα το αντέξω». Το πρώτο ελαφρύ εγκεφαλικό το έπαθε όταν αρνήθηκα να δώσω στο πανεπιστήμιο και αποφάσισα να γίνω αεροσυνοδός. Το δεύτερο το έπαθα εγώ όταν δεν κατάφερα να μπω σε αεροδρόμιο ούτε για να κουβαλάω βαλίτσες.

Μυρτώ: Πρέπει να διαλέξω για ποιον θα πάω φυλακή. Για τον αναίσθητο, γλοιώδη προϊστάμενό μου ή για την επί τρία συνεχή χρόνια ταλαιπωρία μου ονόματι «Νίκος»; Αν φτάσω στο σημείο να γίνω πανελλήνια είδηση και υπόδικος σε μια από τις εξαιρετικά, ομολογουμένως, ευάερες και ευήλιες φυλακές αυτής της χώρας, να το έχω ευχαριστηθεί, τουλάχιστον.

Ρούλης: Ο Γιαννάκης! Που να μη σώσει, πάλι εξαφανισμένος είναι! Τι θα κάνω πια η έρημη; Τόσα χρόνια μαζί και ακόμη να παραδεχτεί ότι του αρέσουν οι άντρες. Όχι, του αρέσει η Κιμ Καρντάσιαν αλλά επειδή μένει μακριά, βολεύεται μ’ εμένα. Λίγο φιλότιμο να είχε, τώρα θα έψαχνα για νυφικό.

Μια παρέα, τέσσερα γενέθλια, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι. Λίγο πριν από τα σαράντα ανακαλύπτουν με τρόμο ότι τίποτε απ’ ό,τι ονειρεύτηκαν στην εφηβεία τους δεν έγινε πραγματικότητα και αποφασίζουν να κάνουν τη δική τους -ξεχωριστή για τον καθένα- επανάσταση, μια ανάσα πριν από την οριστική τους είσοδο στον εφιαλτικό κόσμο... των ενηλίκων.


Η άποψή μου:
(γράφει η Νάντια Παπαθανασοπούλου)
Παρακολουθώ την συγκεκριμένη συγγραφέα και διαβάζω πάντα κάθε της βιβλίο! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος γραφής της, τα θέματα που επιλέγει στα βιβλία της και είναι, αυτό που λέμε, πετυχημένη συνταγή!

Το εν λόγω βιβλίο είναι διαφορετικό από αυτά που γράφει συνήθως κι αυτό μου κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον. Θεωρώ πως ήθελε να δοκιμάσει τον εαυτό της σε κάτι πιο ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο, δίνοντάς μας την ιστορία μιας παρέας σαραντάρηδων, που αποτελείται από τρεις γυναίκες και έναν άντρα.

Μια παρέα δεμένη από τα σχολικά χρόνια, μια παρέα από μεσήλικες ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έχουν τις ίδιες αγωνίες και ανησυχίες με όλους εμάς. Άνθρωποι μεγαλωμένοι με τα γνωστά στερεότυπα της ελληνικής οικογένειας, που προσπαθούν να βρουν την αγάπη, να κρατήσουν σχέσεις, να βοηθήσουν και να βοηθηθούν από τους φίλους τους, μα  και να λύσουν τα εσωτερικά τους και όχι μόνο προβλήματα.

Θα διαβάσουμε για τις σχέσεις, τις φιλίες, τις απιστίες και λογιών-λογιών συμπεριφορές. Το πόνημα συνδυάζει χιούμορ αλλά και σοβαρά θέματα. Είναι ένα γαϊτανάκι συναισθημάτων και μπλεγμένων ζωών.

Αν είσαι γύρω στα σαράντα, θα ταυτιστείς  με κάποιον από τους ήρωες. Τα άγχη, οι ανασφάλειες, τα γεγονότα της ηλικίας και οι μάχες που δίνονται, είναι κομμάτια από τη δική σου και τη δική μου ζωή. Και αυτό το κάνει πολύ ιδιαίτερο. Ίσως σε κάποια σημεία θυμίζει ρομαντική κομεντί και νιώσεις ότι γίνεται προβλέψιμο -όμως όχι, προσφέρει στ’ αλήθεια μεγάλες εκπλήξεις! Είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για όποιους απολαμβάνουν αυτό το είδος και πιστέψτε με, είμαστε πολλοί!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη
Σελίδες: 320
Ημερ. έκδοσης: 17/06/2024
ISBN: 978-618-225-181-2
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr