Βιβλιοάποψη: "Η ζωγράφος"

---Δημοσίευση: 15/05/2024---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Η Άννα γεννιέται με ένα ξεχωριστό ταλέντο. Μόλις στα τρία της χρόνια ξεκινάει να ζωγραφίζει καλύτερα και από τους πιο διάσημους ζωγράφους. Ζωντανά σχέδια, πίνακες που χάνεσαι μέσα τους, είναι η πρώτη γεύση από αυτό το ταλέντο.

Για να ανακαλύψει το χάρισμά της, πρέπει να μείνει μόνη της κάπου μέσα στα στενά του Παρισιού. Να γνωρίσει τον εαυτό της και να κοιτάξει κατάματα το όνειρο. Μέσα από έναν έρωτα που θα της γκρεμίσει τα όνειρα, πρέπει να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της για να ανακαλύψει τον λόγο που γεννήθηκε, τον λόγο της τέχνης που έγινε σκοπός της ζωής της. Σχέδια που δείχνουν το μέλλον, πίνακες που μπαίνει μέσα τους για να ζήσει το παρελθόν από κοντά, μια τραγική ιστορία που συνδέεται με το δικό της μέλλον, ξετυλίγεται στον πύργο των ντε Γκωλ. Λίγο πιο μακριά από το Παρίσι, σε ένα χωριό της Γαλλίας, βρίσκει τον τόπο που ανήκει. Ανεξήγητα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν πριν αιώνες βγαίνουν στο φως και η Άννα είναι εκεί για να φωτίσει τα πιο σκοτεινά σημεία του 1800 μ.Χ.

Μπορεί η αγάπη να νικήσει το μίσος; Μήπως το μίσος να ξεκινάει από την αγάπη που δεν πήρες; Μίσος και αγάπη χωρίζονται από μια λεπτή γραμμή, αν την περάσεις, τότε μόνο θα δεις την αλήθεια. Αν μείνεις στο μίσος, μόνο ένας είναι ο δρόμος, η κόλαση.


Η άποψή μου:
(γράφει η Αρετή Καμπίτση)
Η Άννα κουβαλά από μικρό παιδί μια ευλογία, κάτι πολύ περισσότερο από ένα ταλέντο. Η ζωγραφική και ο τρόπος που συνδέεται μαζί της και με τον κόσμο, θα μπορούσε να είναι μια πράξη μαγική. Έχει γεννηθεί με την ικανότητα να ζωγραφίζει τοπία όχι μόνο απόλυτα ρεαλιστικά, αλλά και τοπία που δεν γνωρίζει την ύπαρξή τους, παρόλο που είναι υπαρκτά.

Το ταλέντο της αυτό θα την οδηγήσει στο Παρίσι, όπου θα αναμετρηθεί με τη ζωγραφική, τον έρωτα αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό. Ούσα αθώα κι ευαίσθητη θα βυθιστεί στην πλάνη που τα ψεύτικα λόγια πλάθουν, θα προδοθεί και θα βρεθεί μετέωρη μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας, στην προσπάθειά της να πιαστεί από κάπου και να νιώσει ξανά ζωντανή.

Ένας πύργος που ζωντανεύει μπρος στα μάτια της, σκηνές από το παρελθόν που παρελαύνουν μπροστά της θα φωτίσουν ολοκάθαρα αυτό που ψυχανεμιζόταν, αλλά δεν τολμούσε να παραδεχτεί, πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο... ακόμα και η μαγεία στη ζωγραφική της. Ένα βιβλίο όπου η φιλία, η εμπιστοσύνη και ο έρωτας, χρωματίζονται από τα πινέλα μιας χαρισματικής ζωγράφου και μας καλούν σε ένα ταξίδι όπου η μαγεία δημιουργεί τη δική της πραγματικότητα.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Άνδρεα Αρβανιτίδου 
Σελίδες: 308
ISBN: 978-618-5808-53-2
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr