Βιβλιοάποψη: "Κρις και Κάλλη - Γράμμα στον Άγιο Βασίλη"

---Δημοσίευση: 19/12/2023---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Είναι Χριστούγεννα. Ο Κρις και η Κάλλη γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.
Μια τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και της συγχώρεσης ανάμεσα σε φίλους.


C’est Noël.Chris et Callie écrivent une lettre au Père Noël.
Une histoire tendre sur la force de l’ amitié et de la réconciliation entre amis.


Δίγλωσση εικονογραφημένη παιδική ιστορία στα ελληνικά και τα γαλλικά! Το βιβλίο περιλαμβάνει δραστηριότητες για τα παιδιά!



Η άποψή μου:
(γράφει η Ρούλα Κεφάκη)
Τα δικά σας παιδιά στέλνουν γράμμα στον Αϊ Βασίλη; Ο Κρις και η Κάλλη ναι! Τα δύο αδέρφια αποφασίζουν να ζητήσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους και παρέα με τις φίλες τους γράφουν τα γράμματά τους και τρέχουν στο ταχυδρομείο της γειτονιάς για να τα στείλουν. Έχει δουλειές με φούντες αυτές τις μέρες ο Άγιος, δεν είναι εποχή για καθυστερήσεις!

Ο Κρις και η Κάλλη είναι ένα εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να μπουν στο εορταστικό κλίμα, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν. Το βιβλίο είναι δίγλωσσο, γραμμένο με απλά λόγια σε ελληνικά και γαλλικά, για τους γονείς που θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους σε πρώιμη επαφή με μια ξένη γλώσσα. Παράλληλα, την ώρα που οι ήρωες γράφουν το γράμμα τους, το παιδί μπορεί να μάθει τα χρώματα και τους αριθμούς, παρακολουθώντας πόσα ψαλίδια ή τι χρώμα μολύβια χρησιμοποιούν ο Κρις, η Κάλλη και οι φίλοι τους.

Κι όταν ο μικρός της παρέας βάλει τα κλάματα γιατί δε θέλει να μοιραστεί το ψαλίδι του και καταλήγει να κόβεται, η Κάλλη είναι εκεί για να του ζητήσει συγγνώμη και να τον παρηγορήσει με μια τρυφερή αγκαλιά, όπως κάνουν οι πραγματικοί φίλοι.

Αφού οι πρωταγωνιστές μάς αποχαιρετήσουν παίζοντας χαρούμενοι στο χιόνι, ακολουθούν κάποιες ευχάριστες δραστηριότητες (μ’ αρέσει όταν τελειώσει η ιστορία να ακολουθεί... bonus!), ενώ δε θα μπορούσε να λείπει μια σελίδα αφιερωμένη στο γράμμα για τον Αϊ Βασίλη από τα δικά σας παιδιά.

Το βιβλίο είναι γεμάτο χρώματα, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό, αλλά μία μικρή διαφωνία μου πρέπει να την πω -τζάμπα με έλεγε η μάνα μου από μικρή αντιδραστική; Η Παναγιώτα ζητά μια κούκλα, η Αλεξάνδρα ένα μωρό που να κάνει τσίσα και να κλαίει (όταν γίνεις μάνα θα καταλάβεις, Αλεξάνδρα) και η Κάλλη προσπαθεί να σπάσει τους παραδοσιακούς ρόλους, ζητώντας ένα ρομπότ, το οποίο όμως... σκουπίζει, ξεσκονίζει και σφουγγαρίζει (αν το βρεις, Κάλλη μου, το θέλω). Το αγόρι της παρέας, από την άλλη, ζητά από τον Άγιο Βασίλη ένα κόκκινο, γρήγορο αυτοκίνητο. Ούτε να κάνει δουλειές του σπιτιού, ούτε να θέλει άλλαγμα, απλώς να τρέχει και να έχει δυνατή κόρνα.

Άγιε Βασίλη, κράτα το ρομπότ για μένα και στείλε στην Κάλλη ένα lego. Έχει καιρό γι'αυτά που ζητάει...


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Βάγια Μάνθου
Μετάφραση: Frédérique Guilbert
Εικονογράφηση: Katerina Chrysolie
Ηλικία: Για παιδιά 5-7 ετών
Σελίδες: 40
Ημερ. έκδοσης: 2022
ISBN: 978-960-658-164-9


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Βάγια Μάνθου γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά ζει στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική σχολή Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τομέα του Τουρισμού και ασχολήθηκε με την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αποφοίτησε από την Τουριστική Σχολή Ηρακλείου και παρακολούθησε με επιτυχία το πρόγραμμα “Δημιουργική Γραφή και Ανάγνωση της Πεζογραφίας” από το ΕΚΠΑ, καθώς και “Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Διδασκαλίας” από το ΕΑΠ. Αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της στο ΕΑΠ με τίτλο “Δημιουργική γραφή”. Από το 2018 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση διατηρώντας, με την αγαπημένη της αδερφή, το Φροντιστήριο-Κέντρο Μελέτης “γραφούλης”. Ο σύζυγός της είναι ο άνθρωπος που τη στηρίζει και μαζί έχουν αποκτήσει δυο υπέροχες κόρες, την Καλλιόπη και την Αλεξάνδρα, οι οποίες μαζί με τους μαθητές της, αποτελούν την πηγή έμπνευσής της.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr