Βιβλιοάποψη: "Εξετάσεις για την Αϊ-Βασιλική ακαδημία"

---Δημοσίευση: 19/12/2023---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ʃυγχαρητήρια που διάλεξες Aϊ Βασίλης να σπουδάσεις!
Καλή επιτυχία εύχοµαι ολόκαρδα στις εισαγωγικές σου εξετάσεις!


Το νέο βιβλίο των ταλαντούχων δημιουργών Αντώνη Παπαθεοδούλου και Μυρτώς Δεληβοριά έρχεται για να χαρίσει στιγμές γέλιου και χαράς!







Η άποψή μου:
(γράφει η Ρούλα Κεφάκη)
Τα ξωτικά είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους ενδιαφερόμενους για τις σπουδαιότερες εξετάσεις της χρονιάς: εκείνες της Αϊ-Βασιλικής Ακαδημίας!

Οι υποψήφιοι πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να φέρουν εις πέρας κάποια από τα σπουδαιότερα καθήκοντα, που οφείλει να παίζει στα δάχτυλα, όποιος έχει βάλει πλώρη για μελλοντικός Άγιος Βασίλης.

Ο ήρωας της ιστορίας μας δεν ξεκινάει την προσπάθειά του και τόσο καλά. Για να είμαστε ακριβείς, το ξεκίνημα είναι χάλια· και η συνέχεια ακόμα χειρότερη. Δεν είναι ατσίδας στη Γεωγραφία, δε σκαμπάζει πολλά από φιόγκους, χωλαίνει σε γνώσεις για το έλκηθρο, δε διακρίνεται για τις οδηγικές του ικανότητες και είναι κομματάκι ατσούμπαλος. Άρα; Κόβεται; Καμία ελπίδα να εκπαιδευτεί για Αϊ-Βασίλης; Χμμμ, αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος ο αγαπημένος, γενειοφόρος κοκκινοσκούφης των παιδιών, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για το τι έχει πραγματική αξία!

Το νέο βιβλίο του αγαπημένου Αντώνη Παπαθεοδούλου βάζει τα πράγματα στη σωστή τους σειρά: καλές οι ικανότητες, τα ταλέντα και η επιδίωξη της τελειότητας, αλλά είναι τελικά αυτά που μετράνε; Ο Άγιος Βασίλης, που η άποψή του, όπως και να το κάνουμε, μετράει λίγο παραπάνω, μας λέει όχι!

Για να καταφέρει κάποιος να φορέσει τη στολή του, να ανέβει στο έλκηθρο και να μοιράσει τα δώρα στην πιο όμορφη μέρα του χρόνου χρειάζεται πάνω από όλα συναίσθημα, καλές προθέσεις και αγάπη. Τα υπόλοιπα μαθαίνονται: ο προσανατολισμός θα βελτιωθεί, η επικοινωνία με τους ταράνδους θα φτιάξει, τα ξωτικά θα βοηθήσουν ώστε οι κορδέλες να είναι όμορφα τυλιγμένες γύρω από τα δώρα (στα συν του υποψήφιου να μην πάσχει από υψοφοβία). Όμως Αϊ Βασίλης σημαίνει αγνή καρδιά, διάθεση να προσφέρεις ανιδιοτελώς χαρά, μεγάλο χαμόγελο και ένα βροντερό ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ! Περνάς για αυτά από εκπαίδευση;

Το κείμενο του Αντώνη Παπαθεοδούλου είναι αστείο και τρυφερό, ιδανικό για παιδιά άνω των 4 ετών και «δένει» υπέροχα, για άλλη μία φορά, με την εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Σελίδες: 32
Ημερ. έκδοσης: 06/11/2023
ISBN: 978-960-484-922-2


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε κινούμενο σχέδιο και εργάζεται στη διαφήμιση. Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω, το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY), το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλών Public κ.ά. Το βιβλίο "Ένα Τελευταίο Γράμμα" που δημιούργησε με την Ίριδα Σαμαρτζή απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Πολλά βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου επί σειρά ετών. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, σουηδικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γαλικικά, καταλανικά, κινεζικά, κορεατικά και ιαπωνικά, κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και το κουκλοθέατρο. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του.

Βιογραφικό της εικονογράφου:
Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε επτά ομαδικές. Ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου και με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο Ιστορίες για παιδιά, του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ. Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο", του Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr