Βιβλιοάποψη: "Σε ποιον μίλησες;"

---Δημοσίευση: 22/03/2023---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
192 ημέρες, 7 ώρες και 15 λεπτά: τόσος καιρός έχει περάσει από το τελευταίο της ποτό. Τώρα η Άστριντ προσπαθεί να αλλάξει τελείως τη ζωή της. Έχοντας επιστρέψει, χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, στο πατρικό της με τη μητέρα της, σε μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη μακριά από πειρασμούς και τις οδυνηρές αναμνήσεις της παλιάς της ζωής, επικεντρώνεται στην ανάρρωσή της. Πηγαίνει σε συναντήσεις Ανώνυμων Αλκοολικών, παραδέχεται τα λάθη της και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη σχέση της με όσους αδίκησε στο παρελθόν. Γεμίζοντας τις μέρες της, ίσως καταφέρει να ξεγελάσει τα «φαντάσματα» που την κυνηγούν. Ίσως καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή.

Κάποιος όμως με βασανίζει.
Κάποιος γνωρίζει πού είμαι και τι έχω κάνει.
Κάποιος γνωρίζει πολύ καλά από τι προσπαθεί να ξεφύγει η Άστριντ. Και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να της μάθει πως κάποια λάθη δεν διορθώνονται. Για κάποια λάθη πρέπει να πληρώσεις... Το ερώτημα είναι: Σε ποιον μίλησες;


Η άποψή μου:
(γράφει η Μαρία Σκούφου)
Η Lesley Kara μου αρέσει πολύ ως συγγραφέας. Έχοντας διαβάσει το "Μην το διαδώσεις" μπορώ να πω ότι μου άρεσε περισσότερο, καθώς έκλεινε με νότες αισιοδοξίας.

Το "Σε ποιον μίλησες;" ακολουθεί το ίδιο ύφος γραφής, αλλά έχει αρκετά μελαγχολικούς τόνους, αφήνοντάς μου μια πικρή επίγευση. Η πλοκή ρέει, κυριαρχεί έντονο μυστήριο, υπάρχουν πρόσωπα που διχάζουν, σύντομα κεφάλαια, δράση και αρκετά plot twists.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η Άστριντ, πρώην εθισμένη στο αλκοόλ, η οποία παράλληλα με την προσπάθειά της να κρατηθεί απεξαρτημένη, έχει να διαχειριστεί και φαντάσματα του παρελθόντος της. Χωρίς λογική εξήγηση κατακλύζεται από την παρουσία του πρώην φίλου της -ο οποίος όμως είναι νεκρός!

Η "τυχαία" γνωριμία στους Ανώνυμους Αλκοολικούς με ένα νέο μέλος περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Κάνουμε μια βουτιά στον κόσμο της εξάρτησης, της ενοχής, της μητρικής φιγούρας και φροντίδας που βιώνουν οι άνθρωποι με εξάρτηση από τις μαμάδες τους, ενώ συνειδητοποιούμε τη ρεαλιστική περιγραφή των διλημμάτων και των "σειρήνων" που καλείται ν' αντιμετωπίσει ένας πρώην χρήστης.

Ένα πολύ συγκινητικό, πικρό, ανθρώπινο κλείσιμο που δεν ωραιοποιεί καθόλου τα δεδομένα. Πού μπορεί να φτάσει η μοναξιά μιας μάνας; Πιο δυστυχείς από τις δολοφονικές πράξεις, φαίνονται οι πράξεις απελπισίας. Και πολλές φορές είναι εκείνες που μιλούν πιο ηχηρά.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Lesley Kara
Μετάφραση: Χριστίνα Παναγιώτου
Σελίδες: 384
Ημερ. έκδοσης: 20/10/2021
ISBN: 978-960-653-431-7


Βιογραφικό της συγγραφέως:
H Lesley Kara είναι απόφοιτη του τμήματος Δημιουργικής Γραφής της Faber Academy. Ζει στην ακτή του Βόρειου Έσεξ και είναι συγγραφέας ενός ακόμη μυθιστορήματος, του "Μην το διαδώσεις", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και σκαρφάλωσε στην κορυφή των πωλήσεων αστυνομικών μυθιστορημάτων του Amazon τη χρονιά που κυκλοφόρησε.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr