Βιβλιοάποψη: "Resort"

---Δημοσιεύτηκε: 25/10/2020---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Όταν ο Άρης, ένας φιλόδοξος νέος, δέχεται μια πρόταση εργασίας στο resort ΑΕΝΑΟΝ, σίγουρα δεν μπορεί να θεωρήσει τον Πάπα Ιννοκέντιο τον 3ο και την Σταυροφορία του 1208 υπεύθυνους για την πρόσκληση. Και όμως είναι.

Σίγουρα δεν μπορεί να υποθέσει πως ο ήλιος έχει πράσινα μάτια και στήθη μικρά και τρυφερά σαν φρέσκα ροδάκινα. Και όμως έχει.

Σίγουρα δεν μπορεί να μαντέψει για ποιον πραγματικά λόγο πήραν πόδι από τον κήπο της Εδέμ οι πρωτόπλαστοι. Κι όμως το κάνει.

Σίγουρα δεν μπορεί να τα βάλει με έναν Δαίμονα. Και όμως...

Και να σκεφτεί κανείς ότι για όλα φταίει ο Αβραάμ Μάσλοου και εκείνη η ηλίθια πυραμίδα.


Η άποψή μου:
(γράφει ο Οδυσσέας Δημάς)
Ένα μυθιστόρημα φαντασίας, που μπλέκει τον αγωνιώδη ρυθμό ζωής και τις θυσίες που απαιτεί, με το αδυσώπητο κυνήγι για μια θέση στον ήλιο, ενώ ενδόμυχα γνωρίζουμε ότι η ματαιότητα του κυνηγιού της επιτυχίας τρέφεται από την ίδια μας την ψυχή.

Συμφωνίες με δαίμονες στην υπόκρουση του γνωστού σε όλους μας τραγουδιού των Εagles "Hotel California" φυλακίζουν τον άνθρωπο σε χρυσά κλουβιά, ενώ ο αέναος κύκλος της σαγήνης-επιθυμίας-ανάγκης-κορεσμού, καταδικάζουν τα χρόνια του στην υποτέλεια της μέριμνας. Ωστόσο, όταν και αν υπάρχει διέξοδος από αυτήν τη λούπα φαίνεται να προτιμά τους αυθεντικούς και αληθινούς ήρωες που είναι ερωτευμένοι με τη ζωή.

Σίγουρα είναι ένα βιβλίο ευνόητο, ανθρώπινα και γήινα γραμμένο που θα σας προβληματίσει και θα σας διασκεδάσει. Ο συγγραφέας με γλώσσα απλή αλλά και πεζοδρομίου, μέσα από ατάκες και εικόνες καταφέρνει να περάσει μηνύματα και μαθήματα ζωής, ως ένας καλός φίλος. Η περιγραφή των σκηνικών είναι ακούραστη και μπαίνει στο ψητό χωρίς μακρηγορίες, προσφέροντας μια νότα καλοκαιριού...


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Παράξενος Ελκυστής
Συγγραφέας: Μιχάλης Κατράκης
Σελίδες: 424
Ημερ. έκδοσης: 2018
ISBN: 978-618-84043-4-2


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Μιχάλης Κατράκης γεννήθηκε το 1980. Σε ηλικία έξι ετών εντυπωσίασε γονείς και δασκάλους αναδομώντας πλήρως την νεοελληνική ορθογραφία και δημιουργώντας πληθώρα νέων λέξεων από ήδη υπάρχουσες, όπως η λέξη «σπήτι» και το ρήμα «πέζο». Η διεθνής λογοτεχνική κοινότητα τον χαρακτήρισε ως τον «μεγαλύτερο εν ζωή λογοπλάστη». Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό. Σε ηλικία οχτώ χρονών κατάφερε να συντάξει έκθεση με θέμα «πώς πέρασα το καλοκαίρι» και να περιγράψει σαράντα πέντε ημέρες παραθερισμού σε εννιά μόλις σειρές, εκ των οποίων η τελευταία ήταν η εξής: «Τρίτη ήταν που το θάψαμε». Το κείμενο έδωσε νέα ώθηση στο ρεύμα του αφαιρετικού υπερρεαλισμού και συνεχίζει να εμπνέει ακόμα και σήμερα χιλιάδες συγγραφείς παγκοσμίως. Παρά τη φήμη του, μεγάλωσε σχεδόν νορμάλ, πέρασε από τα σύνορα της νεότητας σχεδόν ολοκληρωτικά, βιοπορίστηκε σε διάφορους τομείς σχεδόν με επιτυχία και ερωτεύθηκε παράφορα (χωρίς σχεδόν). Ζει από επιλογή στον κόσμο τον δικό του αλλά δέχεται συχνά επισκέπτες. Πού και πού γράφει για ό,τι βρει ενδιαφέρον. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ο-Ντέι: Το Φετίχ της καρδιάς» κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις Οξύ. Αυτό, λογικά, είναι το δεύτερο.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr