18η συνάντηση Λέσχης Ανάγνωσης Σαντορίνης

---Δημοσίευση: 26/10/2020---
Η ιστοσελίδα Βιβλιοσημεία (με αρχισυντάκτρια τη Λιάνα Τζιμογιάννη) στηρίζει τη Λέσχη Ανάγνωσης Σαντορίνης, με συντονιστή τον Ξενοφώντα Φύτρο, συγγραφέα και συντάκτη στα Βιβλιοσημεία.


Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η 18η συνάντηση της Λέσχης και συζητήθηκε το βιβλίο του J.D. Salinger "The catcher in the rye" στον χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου "Εστία Πύργου Καλλίστης" (Σαντορίνη).


Κάθε συνάντηση οργανώνεται σε διαφορετικό σημείο. Μάθετε πού και πότε γίνονται οι συναντήσεις στην σελίδα της Λέσχης στο Facebook!!! Δηλώστε συμμετοχή!!!



Σχολιασμός του συντονιστή:
Το βιβλίο που συζητήσαμε για σχεδόν 2,5 (!) ώρες στο χώρο εκδηλώσεων πάνω από την πλατεία του Πύργου ήταν το "Στη σίκαλη, στα στάχια, ο πιάστης" του J.D. Salinger.

Ο Χόλντεν Κώλφιλντ, ο αντισυμβατικός ήρωας του συγγραφέα, είναι ένας χαρακτήρας που δεν περνάει αδιάφορος. Εκκεντρικός και απροσάρμοστος, όπως άλλωστε και ο δημιουργός του, ενέπνευσε εκατομμύρια αναγνώστες από την ημέρα που κυκλοφόρησε ο "Φύλακας στη Σίκαλη".

Ένας από αυτούς είναι και ο Στέφανος Τσιτσόπουλος, ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που σε ηλικία 14 ετών έψαχνε τρόπο να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τον Σάλιντζερ! Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά στο μυθιστόρημά του "Ροκ Σταρ" (θα ακολουθήσει σχόλιο για το βιβλίο σε άλλη ανάρτηση), μας διηγείται πως έφαγε "τρελή φλίπα με τη Σίκαλη" και τον "μπάρμπα-Σάλιντζερ".

Ο κ. Τσιτσόπουλος συμμετείχε διαδικτυακά στη κουβέντα μας, την οποία και έκανε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με τις γνώσεις του και την αγάπη του για τον Φύλακα και τον J.D. Salinger.


*Η Λέσχη Ανάγνωσης ευχαριστεί θερμά την Μάντυ Γκλαβά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Εστία Πύργου Καλλίστης" για την πρόσκληση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr