Βιβλιοάποψη: "Υποτείνουσα"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ένας καταξιωμένος συγγραφέας βρίσκεται σε τέλμα, περνώντας τον τελευταίο χρόνο κλεισμένος στο διαμέρισμά του μπροστά στην άδεια σελίδα του υπολογιστή του. Μια μυστηριώδης γυναίκα εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του κι εξαφανίζεται ανεξήγητα. Με αφορμή την αναζήτησή της, ένα ταξίδι ξεκινά. Μια διαρκής αναζήτηση του εαυτού μέσα από μια πορεία στις Κυκλάδες, γεμάτη μυρωδιές, χρώματα και γεύσεις από τα ελληνικά νησιά.

Τρεις άνθρωποι-κλειδιά θα βρεθούν στον δρόμο του· μία γυναίκα-γκουρού στη Σαντορίνη, ένας αγροτικός γιατρός στην Ανάφη κι ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στη Δονούσα. Συναισθήματα βαθιά και μνήμες του παρελθόντος ξυπνούν. Μυστικά καλά κρυμμένα βγαίνουν στο φως κι αλλάζουν τη ζωή του ήρωα για πάντα, τοποθετώντας τον ίδιο σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο εξέλιξης.

Ένα τρίγωνο θα καθορίσει την πορεία του. Πώς ακριβώς σχηματίζονται οι πλευρές του και τι σημαίνουν; Τι είδους εκπλήξεις του επιφυλάσσει η υποτείνουσα όταν το τρίγωνο ολοκληρώνεται;


Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Βερίγκα)
Είχα χρόνια να διαβάσω ένα βιβλίο με μιαν ανάσα! Κι αυτό συνέβη με το "Υποτείνουσα" -κυριολεκτικά έφυγε μέσα σε λίγες ώρες!

Ακολούθησα το ταξίδι του ήρωα-συγγραφέα στη Σαντορίνη, στην Ανάφη και στη Δονούσα με ενδιαφέρον και αγωνία. Σε ορισμένα σημεία, όπως στις περιγραφές των ονείρων του, ένιωθες την ψυχοσύνθεση του ήρωα -ενός ανθρώπου, που μέχρι τα 40 του χρόνια δεν αντιμετώπισε την πραγματικότητα. Κλεισμένος στον εαυτό του, με υπεκφυγές, ένιωθε ζωντανός μόνο μέσα από τον πόνο. Κάθε άνθρωπος που παρουσιαζόταν σε αυτό το ταξίδι ζωής είχε κάτι να του διδάξει, να του δείξει έναν δρόμο αλλιώτικο στην προσωπική του συμφιλίωση. Να ιεραρχήσει τις ανάγκες του και τι είναι πραγματικά σημαντικό για εκείνον. Οι περιγραφές των τοπίων βοηθούσαν αρκετά, άλλωστε η φύση αποτελεί πάντα τον καταλληλότερο τρόπο για εύρεση εσωτερικής γαλήνης.

Η γραφή της συγγραφέως κυλούσε τόσο εύκολα και αρμονικά που δεν σε άφηνε να πάρεις τα μάτια σου από τις σελίδες.

Όσο για το τέλος, από τα πιο ανατρεπτικά που έχω διαβάσει ποτέ!

Απόσπασμα που ξεχώρισα:
"Πρέπει να είσαι ανοιχτός στις προκλήσεις και σε όλα τα σημάδια. Μην περιορίζεσαι σε κάτι συγκεκριμένο. Πάρε απαντήσεις απ' ότι σε περιβάλλει. Άσε το σύμπαν να σου μιλήσει. Γέμισε την καρδιά σου με αγάπη και απόλαυσε το παρόν. Κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου. Μη στέκεσαι στην επιφάνεια, ψάξε βαθιά μέσα σου και δώσε απαντήσεις με ειλικρίνεια. Μην έχεις φόβο για τίποτα. Είσαι ένα υπέροχο φωτεινό δημιούργημα."


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Ελίνα Βαρβαρήγου
Σελίδες: 228 / Διαστάσεις: 14Χ21
Ημερ. έκδοσης: Νοέμβριος 2019
ΙSBN: 978-618-5307-83-7


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Ελίνα Βαρβαρήγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Université de Bourgogne στη Γαλλία. Είναι ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού «Μαίρη Πόππινς» στη Φιλοθέη και ασχολείται καθημερινά με την εκπαίδευση και τη συγγραφή. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ η ίδια συμμετέχει ενεργά σε παρουσιάσεις και εκδηλώσεις με θέμα τη συγγραφή βιβλίων. Έχει εκδώσει δύο συλλογές παραμυθιών: «Τα παραμύθια της Ελίνας» και «Τα παραμύθια της Ελίνας 2» από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη και μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Υπό γωνία» από τις εκδόσεις Ιωλκός. Το μυθιστόρημά της «Υποτείνουσα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr