Βιβλιοάποψη: "Το λίκνο της ζωής"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Στον κόσμο της Κάχαλλ λέγεται ότι ο Θεός της Ζωής και ο Θεός του Θανάτου ρίχνουν ένα κέρμα για να αποφασιστεί η τροπή που θα πάρει η ζωή ενός ανθρώπου. Ο νεαρός Μπέλουεντ Κόουλιν και ο φίλος του, ο Ρεντ, αναρωτιούνται ποιος από τους δυο Θεούς κέρδισε το στοίχημα, όταν συνάντησαν τη μυστηριώδη Ίλλυ στο δάσος δίπλα από το χωριό τους. Η μοιραία αυτή συνάντηση τούς ώθησε σε έναν κόσμο μακριά από το σπίτι τους, γεμάτο άγνωστους εχθρούς και μαγευτικούς τόπους, όπου οι δυνάμεις της Ζωής και του Θανάτου βρίσκονται κλειδωμένες σε έναν αέναο χορό ισορροπίας.

Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τον κίνδυνο και να φτάσουν στο μυστικιστικό Λίκνο της Ζωής; Το κέρμα ερρίφθη για τους δυο έφηβους και ούτε τα Παιδιά των Δράκων, με τις αρχαίες τους δυνάμεις, γνωρίζουν την τύχη των δυο φίλων.



Η άποψή μου:
(γράφει η Χρύσα Παναγοπούλου)
Άνοιξα αυτό το βιβλίο με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα, όπως κάνω σε κάθε βιβλίο του είδους. Βλέπετε, η επική φαντασία μπορεί να σου δίνει την πλήρη ελευθερία της δημιουργίας ενός ολόκληρου κόσμου αλλά είναι ένα είδος δύσκολο και απαιτητικό. Όταν τελείωσα την ανάγνωση, κατάλαβα ότι αυτό το πρώτο μέρος πέτυχε το σκοπό του: να μας συστήσει τους ήρωες και να μας ξεναγήσει στον κόσμο της Κάχαλλ, χωρίς να αισθανθούμε την παραμικρή δυσφορία ή κούραση κατά τη διάρκεια του διαβάσματος.

Σε έναν κόσμο που οι Θεοί ζουν ανάμεσά μας, αλλά δεν παρεμβαίνουν και δεν ορίζουν πια τις ζωές των ανθρώπων (τουλάχιστον μετά από την τελευταία δρακοντομαχία, όπου βγήκαν νικητές), ένα στοίχημα έρχεται για να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Επιπλέον, στον κόσμο της Κάχαλλ η έννοια της πίστης έχει αποδυναμωθεί. Υπάρχουν μόνο οπαδοί και θρησκευτικές τελετές που έχουν τοπικό χαρακτήρα. Πολλοί λιγότεροι είναι οι οπαδοί του Τέταλβοκ, του φοβερού και τρομερού Θεού του θανάτου, ο οποίος τρέφεται με μίσος αιώνιο για καθετί ζωντανό.

Ωστόσο οι θρύλοι και οι δεισιδαιμονίες μεταξύ των ανθρώπων καλά κρατούν. Εκεί, βόρεια στο δάσος του Λευκόνερου, δύο έφηβα αγόρια, ο Ρεντ και ο Μπέλουεντ παίζουν ανέμελα όταν ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες κορίτσι. Προσπαθώντας να βοηθήσουν, βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια περιπέτεια που ούτε καν είχαν φανταστεί. Στην περιπέτεια αυτή μπλέκει επίσης και ο μεγάλος αδελφός του Μπέλουεντ, Όλλεν, που ξεχνώντας τις μεταξύ τους διαφορές, νιώθει ότι πρέπει να τον προστατεύσει από κάθε κίνδυνο. Γιατί ο κίνδυνος υπάρχει παντού, ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα ορατός στον κόσμο.

Μυστικές δυνάμεις, συνωμοσίες και επικές μάχες έρχονται να στολίσουν αυτό το θαυμάσιο έργο. Η γραφή του Συράκη είναι ζωντανή, οι εικόνες καταιγιστικές και η αλληλουχία των γεγονότων εξαιρετική. Η αφήγηση ωστόσο, είναι το πιο δυνατό του κομμάτι και σπρώχνει την πλοκή με ένα τρόπο μοναδικό.

Με εντυπωσίασε που το βιβλίο έχει τη δική του κοσμογονία για τη δημιουργία του κόσμου και γίνεται με ένα τρόπο τόσο φυσικό, που δεν μπορούσα να κρύψω τον ενθουσιασμό μου. Οι ανατροπές δε και η ροή των γεγονότων που πρόσφερε ένα φανταστικό ταξίδι, με έκανε να δραπετεύσω από την καθημερινότητα. Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο θέλω να το προτείνω ανεπιφύλακτα σε ηλικίες από δέκα ετών και άνω, αλλά και σε ενήλικες που θέλουν να βγει στην επιφάνεια το παιδί μέσα τους. Το μόνο "μειονέκτημα" είναι ότι πρέπει να περιμένουμε τη συνέχεια. Εν τούτοις, το βιβλίο κλείνει ομαλά και δεν αφήνει εκκρεμότητες κάτι που επίσης μου αρέσει όταν μιλάμε για διλογίες ή τριλογίες.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Παράξενος Ελκυστής / Τα παιχνίδια των θεών #1
Συγγραφέας: Νίκος Συράκης
Σελίδες: 424
Ημερ. έκδοσης: Φεβρουάριος 2019
ISBN: 978-618-84188-0-6


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Γεννημένος στη Γερμανία το 1989, είμαι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Ζω στη Λαμία και εργάζομαι ως Internet Solutions Specialist σε υποκατάστημα της Vodafone.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr