Βιβλιοάποψη: "Το ψηλότερο βουνό βιβλίων στον κόσμο"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ο Ερρίκος ήταν σίγουρος πως είχε γεννηθεί για να πετάξει. Κοίταζε τα αεροπλάνα, προσπαθούσε να φτιάξει φτερά με κάθε τρόπο, μέχρι που ζητούσε και από τον Άγιο Βασίλη δώρο αληθινά φτερά για να μπορέσει να πετάξει.

Αλλά τίποτα δεν πετύχαινε...

Μια μέρα, η μαμά του τού λέει πως υπάρχουν άλλοι τρόποι για να πραγματοποιήσει το όνειρό του και βάζει ένα βιβλίο στα χέρια του. Εκείνη την ίδια μέρα, λοιπόν, χωρίς να το πολυσκεφτεί, ο Ερρίκος αρχίζει να πετάει...

(περιλαμβάνεται παιδικός υψομετρητής).




Η άποψή μου:
(γράφει η Γιώτα Βασιλείου)
Επιτέλους! Ένα πραγματικά αξιόλογο, παιδικό βιβλίο! Σε ταξιδεύει σε κάθε σελίδα του. Σε ταξιδεύει με τα κείμενα αλλά και με την εικονογράφησή του. Ειδικά η εικονογράφησή του είναι κα-τα-πλη-κτι-κή, όχι μόνο γιατί είναι όμορφες οι ζωγραφιές αλλά συμπληρώνει το κείμενο, το πάει παραπέρα!

Η ιστορία μάς διηγείται την ανάγκη του μικρού μας ήρωα, του Ερρίκου, να πετάξει. Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί μέσα του η πεποίθηση ότι είναι γεννημένος για να πετάει. Ατυχώς, τίποτα δεν στέκεται ικανό να τον βοηθήσει, για να πραγματοποιήσει αυτή του την επιθυμία, ούτε καν τα φτερά που του κάνουν δώρο. Μέχρι την ώρα που η αγαπημένη του μητέρα, του κάνει δώρο ένα βιβλίο, λέγοντάς του ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να πετάξει κανείς, όπως μέσα από την ανάγνωση ενός βιβλίου.

Ο μικρός λοιπόν ξεκινά το μαγικό του ταξίδι, μέσα από τις σελίδες του πρώτου του αυτού βιβλίου και εκστασιάζεται. Έτσι, κολλά το μικρόβιο του φανατικού αναγνώστη και αρχίζει να διαβάζει το ένα βιβλίο μετά το άλλο. Τα βιβλία τον "ρουφάνε" στον κόσμο τους, τον κάνουν δικό τους, μέρος της ιστορίας τους. Μέσα από την εκπληκτική εικονογράφηση, βλέπουμε τον μικρό Ερρίκο μέσα στην κοιλιά της φάλαινας του Πινόκιο, να ζει μαζί του τις περιπέτειες, τον βλέπουμε στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, να ψάχνει νέους φίλους αλλά και στο πλευρό του Σούπερμαν, να κυνηγά τους κακούς αυτού του κόσμου! Κάθε βιβλίο που διαβάζει το αφήνει στο πλάι του και κάθε επόμενο, πάνω από το προηγούμενο! Ώσπου, κατάφερε κι έφτιαξε με τα βιβλία του το ψηλότερο βουνό βιβλίων στον κόσμο!!!

Έχουμε διαβάσει διάφορα βιβλία με τα ανίψια μου. Άλλα μας άρεσαν πολύ κι άλλα που δεν μας άρεσαν καθόλου. Βιβλία που αγαπήσαμε τις εικόνες, αλλά δεν μας έκανε "κλικ" το κείμενο. Βιβλία που το κείμενο ήταν εξαιρετικό κι η εικονογράφηση αδιάφορη. Το συγκεκριμένο δεν ήταν απλά καλό. Ήταν τέλειο από όλες τις πλευρές! Κείμενα, εικόνες, νοήματα, μηνύματα... τα πάντα όλα! Είναι πολύ έξυπνο... Ένα βιβλίο που πρέπει όλα τα παιδάκια να διαβάσουν. Προάγει τη βιβλιοφιλία, τη δημιουργικότητα, τη δημιουργία κι επιδίωξη της πραγματοποίησης στόχων, ακόμα και τη σωστή διατροφή. Μπορώ δε άνετα, να φανταστώ τη μεταφορά αυτής της ιστορίας στην μικρή οθόνη, με κάθε επεισόδιο να εξιστορεί τις περιπέτειες του μικρού Ερρίκου μέσα από ένα βιβλίο!

Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Από μένα 10/10!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας/εικονογράφηση: Ροθίο Μπονίγια
Μετάφραση: Κατερίνα Τσιούμα
Ηλικία: Για παιδιά 4+ ετών
Σελίδες: 48 / Διαστάσεις: 21x29εκ.
Ημερ. έκδοσης: Μάρτιος 2019
ISBN: 978-618-5151-73-7
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr