Βιβλιοάποψη: "Η πριγκίπισσα με τις μεγάλες βλεφαρίδες"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Μια φορά και δυο καιρούς υπήρχε μια πριγκίπισσα που ζούσε σ’ ένα κάστρο. Τίποτα δεν της έλειπε, μα ήταν δύστροπη και αχάριστη. Καθόλου δε νοιαζόταν για τους γύρω της. Ώσπου την επισκέφτηκε ένας σπουδαίος μάγος που πραγματοποιούσε κάθε επιθυμία. Η πριγκίπισσα, χωρίς να το καλοσκεφτεί, του ζήτησε τις πιο μεγάλες βλεφαρίδες στον κόσμο. Κι έτσι έγινε. Κάθε μέρα που περνούσε, οι βλεφαρίδες της μάκραιναν όλο και περισσότερο. Στο τέλος, δεν κατάφερνε ούτε τα βλέφαρα ν’ ανασηκώσει κι απέμεινε τυφλή. Κανείς δεν είχε διάθεση να τη βοηθήσει. Το κάστρο αφέθηκε να ρημάζει. Αποφάσισε να ψάξει μόνη της να βρει τον μάγο μήπως και της δώσει μία ευκαιρία ακόμη. Και τότε έζησε κάτι που δε θα μπορούσε πριν να φανταστεί...

Η Έλενα Γλωσσιώτη με την γλυκά ρέουσα γραφή της, μάς χαρίζει ένα γοητευτικό παραμύθι που έχει την ιδανική ηρωίδα: μια κακομαθημένη πριγκίπισσα που όχι μόνο συμπεριφέρεται απαίσια σε όλους, αλλά δεν είναι και ευτυχισμένη. Συναντά έναν μάγο-τιμωρό και οι περιπέτειές της ξεκινούν. Και μέσα από αυτές, βρίσκει τον εαυτό της και την χαμένη της ευτυχία. Ένα παραμύθι που θυμίζει τα παλιά παραμύθια της γιαγιάς μας, αλλά που έχει και την δική του πρωτοτυπία. Ένα παραμύθι που θα μας νανουρίσει γλυκά το βράδυ αλλά που στην πραγματικότητα θα μας “ξυπνήσει”. Ένα παραμύθι για την αυτογνωσία, την καλοσύνη, την αγάπη και την προσφορά που μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα κι ένα ζευγάρι μακριές βλεφαρίδες σε ένα δώρο αναπάντεχο!


Η άποψή μου:
(γράφει η Νάντια Παπαθανασοπούλου)
Όταν έπιασα στα χέρια μου αυτό το βιβλίο, χάρηκα τόσο πολύ για την όμορφη εικονογράφηση (φανταστείτε ένα παιδί!). Χοντρό το εξώφυλλο και καλοφτιαγμένο έκρυβε έναν θησαυρό! Το ξεφύλλισα αρχικά, πριν το διαβάσω και οι εικόνες πραγματικά με μάγεψαν.

Μετά, όπως ήταν επόμενο, έπεσα στο διάβασμα. Και ομολογώ ότι αυτό το παραμύθι είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει! Η ιστορία είναι πρωτότυπη κι έχει το απαραίτητο δίδαγμα που θα πρέπει να περνά ένα παραμύθι.

Πάμε να δούμε όμως λίγο την ιστορία. Υπάρχει μία πριγκίπισσα κακότροπη κι εγωίστρια. Ζητά κάτι ασυνήθιστο από έναν μάγο κι εκεί ξεκινούν οι περιπέτειές της.

Είναι ένα βιβλίο που μας μιλάει για τον εγωισμό και το πόσο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να έχει σε μας κυρίως. Μας δίνει να καταλάβουμε πως μόνο όταν αρχίσουμε να νοιαζόμαστε για τους άλλους γινόμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι και γεμάτοι.

Προτείνω αυτό το παραμύθι ανεπιφύλακτα για την ιστορία και το νόημά του, καθώς επίσης έχει όλα τα φόντα να στολίσει τη βιβλιοθήκη σας.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Έλενα Γλωσσιώτη
Εικονογράφηση: Francesca Dell'Orto
Ηλικία: Για παιδιά 6+ ετών
Σελίδες: 32 / Διαστάσεις: 21x29εκ.
Ημερ. έκδοσης: Οκτώβριος 2018
ISBN: 978-618-5151-65-2


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Έλενα Γλωσσιώτη γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Μεγάλωσε με πολλά βιβλία, με πολλά αδέρφια και με πολύ παιχνίδι. Έζησε σε διάφορους τόπους, μα προτιμούσε τους τόπους τους ονειρικούς. Σπούδασε μαιευτική, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές και έγινε μητέρα τεσσάρων παιδιών. Μαζί τους γλίστρησε ξανά στη φαντασία και στο παραμύθι. Τότε άρχισε να πλάθει με λέξεις τους κόσμους των ονείρων της. Το πρώτο παιδικό-νεανικό της βιβλίο, «Ο Φύλλος», σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τον σχεδιασμό εξωφύλλου και βρέθηκε στη λίστα White Ravens 2016. Κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της «Ο βοσκός της θάλασσας και η Αφρομαλλούσα» (βραβείο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά) και «Τα παιδιά του κόσμου βάφουν το μαύρο».
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr