Βιβλιοάποψη: "Η τελευταία στάση"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Μια νέα γυναίκα απολαμβάνει ανέμελη τις διακοπές της σε μια πόλη που την έχει γοητέψει, όταν η ξαφνική κι αναπάντεχη εμφάνιση ενός άντρα απ’ το παρελθόν τής ανατρέπει τη ζωή. Εκείνος! «Περίμενέ με» της είχε πει τότε. «Θα σε περιμένω» του είχε φωνάξει. Κι απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, οι καταχωνιασμένες βαθιά μέσα της μνήμες ορμάνε να την ξαναβυθίσουν στα σκοτάδια μιας κόλασης, απ’ όπου πίστευε πως είχε αναδυθεί μια για πάντα.
Η νοερή της συντροφιά γίνεται μεμιάς σκόνη. Όσα πίστευε για τον έρωτα, την πίστη, την απιστία, την αφοσίωση, την ειλικρίνεια, τη συνέπεια, τα δυνατά αισθήματα, οι αξίες δηλαδή που πάνω τους είχε χτίσει τον μικρόκοσμό της, χάνουν τη λάμψη τους, θολώνουν επικίνδυνα.
Πού θα την οδηγήσει άραγε αυτή η ανατροπή; Πόσο θα επηρεάσει τη σχέση της με τον καινούργιο άνθρωπο που εισβάλλει παράλληλα στη ζωή της; Θα μπορέσει να αφεθεί στον έρωτα του άντρα που την πολιορκεί, αποφασισμένος να την κερδίσει; Θα καμφθούν οι αντιστάσεις της; Θα αντέξει στις δύσκολες δοκιμασίες που η νέα σχέση απαιτεί;
Σε τι απρόβλεπτες περιπέτειες θα οδηγηθούν οι τρεις αυτοί άνθρωποι, που η ζωή τούς έφερε απροειδοποίητα κοντά; 


Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Βερίγκα)
Η Ελίνα διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της κι εμείς την γνωρίζουμε σε ένα ταξίδι αναψυχής στο Εδιμβούργο, το οποίο φαίνεται να γνωρίζει καλά. Η συγγραφέας μάς μεταφέρει ζωντανά στους δρόμους της πόλης, σαν να μας ξεναγεί!

Όλα μοιάζουν πως είναι ισορροπημένα στη ζωή της στην Αθήνα, μέχρι που βλέπει από μακριά το φάντασμα του παρελθόντος. Πόσοι άνθρωποι άραγε, που ζουν ανάμεσά μας, αφήνουν τα χρόνια να περνάνε, χωρίς στην ουσία να προχωρούν μπροστά; Μένουν με τα απωθημένα τους, εγκλωβισμένοι σε ιστορίες που τελείωσαν. Κλείνονται στον εαυτό τους, γίνονται εγωιστές, δεν αφήνουν την χαρά να τους πλησιάσει, σαν να περιμένουν αιώνια -ως δια μαγείας- να ξεκινήσουν όλα από εκεί που σταμάτησαν.

"Η τελευταία στάση" είναι μια απλή ερωτική ιστορία, χωρίς ανατροπές κι έντονα γεγονότα. Γραμμένη όμορφα, εξιστορεί ταυτόχρονα τα κοινωνικά-πολιτικά γεγονότα της εκάστοτε εποχής και τη δομή των οικογενειών τότε, καθώς και τη δύναμη της φιλίας, που είναι ένα σημαντικό μέρος πάντα στην καθημερινότητα και τις αποφάσεις που θα πάρουμε.

Θα δώσει η ηρωίδα μας μια ευκαιρία στον εαυτό της και στον καινούργιο άντρα που μπαίνει στη ζωή της, να αγαπήσει ξανά και να αγαπηθεί; Θα κλείσει τα δεσμά του παρελθόντος για να βρει την γαλήνη που χρειάζεται; Για να το μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Βάσω Ζαφειροπούλου
Σελίδες: 320 / Διαστάσεις: 14x20,5 cm
Ημερ. έκδοσης: Νοέμβριος 2016
ISBN: 978-960-9585-68-2
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr