Βιβλιοάποψη: "Θέλω να γίνω πειρατής"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Η Μαριάννα είναι ένα κοριτσάκι που της αρέσει να μεταφιέζεται σε πειρατή. Με τη φαντασία της ταξιδεύει στο νησί Μπουρµπουλήθρα, αναζητώντας τη βιβλιοθήκη µε τα χαµένα µυστικά.

Πρέπει να βιαστεί, όµως, γιατί την ακολουθεί ο πειρατής Πιτσιτσιφρίγκος και ο Γαργαλοπόδαρος το χταπόδι. Θα τα καταφέρει να ξεφύγει και να βρει τον θησαυρό που ψάχνει; Και τι έχει να πει η µαµά της για όλα αυτά;

Μια ιστορία για το πώς η φαντασία των παιδιών µπορεί να µπερδέψει το πραγµατικό µε το φανταστικό.





Η άποψή μου:
(γράφει η Νάντια Παπαθανασοπούλου)
Το "Θέλω να γίνω πειρατής" είναι ένα πολύχρωμο παραμύθι που ευχαριστιέσαι να διαβάζεις και ταυτόχρονα να χάνεσαι στις εικόνες του. Η ιστορία της μικρής Μαριάννας σε συνδυασμό με τις τόσο όμορφες εικόνες σε κάνει να θες να γίνεις κι εσύ μέλος στο πλήρωμα της πειρατίνας Μαριάννας.

Ένα κοριτσάκι παίζει στο σαλόνι του σπιτιού του. Τι μπορεί όμως να κάνει ένα παιδί στο σαλόνι φορώντας την φαντασία του για στολή; Μπορεί να γίνει πειρατίνα, να έχει δικό της καράβι, να κολυμπάει σε επικίνδυνα νερά και να ανακαλύπτει κρυμμένους θησαυρούς έχοντας στο κατόπι της τον πειρατή Πιτσιτσιφρίγκο και το Γαργαλοπόδαρο χταπόδι. Ένα ταξιδιάρικο παραμύθι που μας παρασύρει σε σκανταλιές και ταξίδια.

Μέχρι που μας ανακαλύπτει η μαμά. Θα θυμώσει; Ή θα μας δώσει μια αγκαλιά; Αυτό θα ανακαλύψουν μέσα σε αυτό το παραμύθι οι μικροί μας φίλοι.

Και μη νομίζετε πως διαβάσατε την ιστορία της Μαριάννας και τελείωσε. Όχι... Ακολουθούν λίγες σελίδες με σπαζοκεφαλιές και ζωγραφιές. Αφού διαβάσετε λοιπόν το βιβλίο, μετά πάρτε τις μπογιές σας και ζωγραφίστε τους πειρατές μας, όπως εσείς τους φαντάζεστε. Καλή διασκέδαση!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ & εδώ
Συγγραφέας: Αρτεμησία Αλίμπαλη
Εικονογράφηση: Θανάσης Γκιόκας
Σελίδες: 32 / Διαστάσεις: 21Χ28,5
Ημερ. έκδοσης: 15/03/2018
ISBN: 978-618-5224-42-4
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr