Βιβλιοάποψη: "Απόηχος ολότητος"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ένας οδηγός για τον σύγχρονο άνθρωπο. Και συνάμα το έναυσμα ώστε να γίνει αντιληπτό ότι το πέρασμα στο άπειρο αποδεσμεύει από τις γήινες αισθήσεις και οδηγεί στην κατανόηση του σύμπαντος.

Από την ατομικότητα στην ολότητα.

Από την πολυπλοκότητα στη μοναδικότητα.

Ο Ιωάννης Καψιώτης φιλοδοξεί να οδηγήσει τον αναγνώστη στην έγερση μέσω της σπειροειδούς ανέλιξης, και κατ’ επέκταση στην αφύπνιση και στη συνειδητοποίηση του όλου. Τον καλεί να αποκτήσει γνώση της θέσης του στο σύμπαν, μιας θέσης μοναδικής, και να ανοίξει τον εαυτό του σε μια μη αισθητική, ολιστική συνείδηση. Εντέλει φιλοσοφεί, κυοφορεί την ξεχασμένη αντίληψη και ολοκληρώνεται καθώς γίνεται ένα με το σύμπαν.

Η άποψή μου:
(γράφει η Δήμητρα Παναρίτη)
Ο συγγραφέας, μέσα από αυτό το βιβλίο, προσπαθεί να βάλει τον αναγνώστη σε μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης και να τον βοηθήσει να κατανοήσει τη θέση του μέσα στο σύμπαν. Μια θέση που δεν είναι τυχαία. Μας μιλά για τον υλικό και πνευματικό κόσμο, για τα λανθασμένα αξιώματα που ευαγγελίζονται τα σχολεία, για τους γονείς και τους δασκάλους και τον λάθος τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μη ολοκληρωμένων ανθρώπων.

Ο κόσμος είναι μια ιδέα που όταν τον αναλύεις γίνεται μικρόκοσμος, μέχρι που φτάνεις στην αρχή σου. Όλα έχουν αρχή όπως και το σύμπαν. Δεν γνωρίζουμε τίποτα, αμφιβάλλουμε, αναρωτιόμαστε ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το σύμπαν, φανταζόμαστε κι όλη η φαντασία κινεί Θεό μέσα της. Όλα κινούνται με πνευματικό νόμο. Ο Θεός είναι όλα όσα υπάρχουν μέσα στο σύμπαν. Η ενέργεια του κάθε ανθρώπου κινητοποιεί, οδηγεί, προκαλεί τις αντιδράσεις στον ίδιο, στους άλλους, στη φύση. Δεν υπάρχει κάτι που να διαχωρίζει τους ανθρώπους μεταξύ τους αλλά και με τη φύση αφού όλα είναι μέρος της ολότητας του σύμπαντος.

Όπου κυριαρχεί το «εγώ», χάνεται το «εμείς» και η κατανόηση της σύνδεσής μας με την ολότητα του σύμπαντος γίνεται αδιανόητη κι ύστερα, εγκλωβισμένοι στην ατομικότητά μας απομακρυνόμαστε από την αρχή. Ο άνθρωπος εγκλωβισμένος στην υλική του υπόσταση δεν μπορεί εύκολα να συνειδητοποιήσει ότι είναι μέρος της Θείας δημιουργίας, οι θρησκείες και οι φιλοσοφίες αποπροσανατολίζουν τον νου και η προσέγγιση του Θεού, του όλου, γίνεται μόνο με πνευματική διαύγεια.

Το «Απόηχος ολότητος» είναι ένα βιβλίο για βαθυστόχαστους αναγνώστες και θα το βρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όσοι αναζητούν απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σγγραφέας: Ιωάννης Καψιώτης
Σελίδες: 384 / Διαστάσεις: 14Χ20,6
Ημερ. έκδοσης: 06/06/2018
ISBN: 978-960-04-4942-6


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Ιωάννης Καψιώτης γεννήθηκε το 1945 στην Κτιμένη Καρδίτσας, τη γη των αρχαίων Δολόπων. Ασχολείται βιωματικά με τον εικαστικό χώρο.

Συνδεδεμένος με τον αρχικό κύκλο της τέχνης, εμπνέεται αμφίδρομους συσχετισμούς ενός νοερού ταξιδιού περί του όλου της ύπαρξης σε καθοριστικούς στοχασμούς.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr