Βιβλιοάποψη: "Ανεξίτηλες στιγμές"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Αρκεί μια στιγμή χαράς, λύπης, θυμού, για να αλλάξει την πορεία της ζωής μας; Πολλές φορές είναι αρκετά, ακόμα και λίγα λεπτά, για να ανατρέψουν αυτά που γνωρίζαμε ή να ανακαλύψουμε αυτά που δεν γνωρίζαμε, για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε. Όμως, υπάρχουν κάποιες στιγμές που μένουν ανεξίτηλες στάμπες στο μυαλό και την ψυχή μας.

Σε κάθε μια από τις δεκαέξι ιστορίες του βιβλίου, οι ήρωες βιώνουν μια ανεξίτηλη στιγμή που θα ανατρέψει τα δεδομένα της ζωής τους.
Για την Αγγελική μια φωτογραφία. Για τη Βασιλική μια αποκάλυψη. Για την Στελίνα ένα άλμπουμ. Για την Alina ένα μικρό μολυβάκι. Για τον Παναγιώτη μια λέξη. Για την Κάτια το άνοιγμα μιας πόρτας.

Αυτοί, είναι μερικοί από τους ήρωες που θα συναντήσει κανείς στις «Ανεξίτηλες στιγμές», που για κάποιους από αυτούς δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Βερίγκα)
Η Καλλιόπη Παπουτσή γράφει δεκαέξι διηγήματα, τα οποία μπορεί να μην συνδέονται μεταξύ τους με τρόπο μυθιστορηματικό, έχουν όμως έναν κοινό παρονομαστή: τις ανεξίτηλες στιγμές που αφήνουν το αποτύπωμά τους στους πρωταγωνιστές, αλλάζοντας μια για πάντα τις ζωές τους. Κάποιες καθοριστικές, κάποιες τραγικές, ορισμένες χιουμοριστικές κι άλλες συγκλονιστικές...

Η γραφή της Καλλιόπης Παπουτσή, καθώς και το περιεχόμενο των ιστοριών, σε γυρίζουν λίγο πίσω σε παλαιότερες εποχές. Με γλαφυρό τρόπο αναλύονται οι χαρακτήρες και οι διάλογοι ξετυλίγονται μπροστά σου, ζωντανοί.

Μυστικά, λάθη, πάθη, αμαρτίες, δολοφονίες, αυτοκτονία, αποφάσεις... Οι ανεξίτηλες στιγμές των δεκαέξι ιστοριών τα έχουν όλα!

Φράσεις που αγάπησα:
«Τόσα χρόνια νευρίαζε, θύμωνε μαζί του για την αδιαφορία του απέναντι σε όσα είχε καταφέρει. Μα το μόνο που υπήρχε πίσω από κάθε λέξη υποτίμησης για τα έργα της ήταν μια πληγωμένη παιδική ψυχή

«Τα χρόνια επούλωσαν τις πληγές στο σώμα μου και την ψυχή μου. Τις μνήμες μου όμως ήταν αυτό το μολύβι που δεν με άφηνε να τις ξεχάσω, να τις εξαλείψω. Κάθε χιλιοστό που μίκραινε το μολυβάκι μου ξαλάφρωνε την καρδιά μου


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Καλλιόπη Παπουτσή
Σελίδες: 140
Ημερ. έκδοσης: Μάρτιος 2019
ISBN: 978-618-84188-2-0


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Καλλιόπη Παπουτσή γεννήθηκε στον Βόλο, όπου ζει και εργάζεται. Αν και λογίστρια στο επάγγελμα, η ψυχή της φλέρταρε από μικρό παιδί με τις τέχνες. Στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε αρκετά χρόνια, σπούδασε ελεύθερο σχέδιο καθώς και μουσική -ανώτερα θεωρητικά και πιάνο. Εργάστηκε σε ωδεία και στον χώρο της εκπαίδευσης, παραδίδοντας μαθήματα σχεδίου. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική διακοσμώντας επαγγελματικούς χώρους και παιδικά δωμάτια. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσίασε και την προσωπική της έκθεση. Λάτρης της λογοτεχνίας, συμμετείχε σε διάφορες λέσχες ανάγνωσης καθώς και σε τμήματα δημιουργικής γραφής. Παράλληλα είναι μέλος στη θεατρική πειραματική σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου. Το πρώτο μυθιστόρημα της Καλλιόπης Παπουτσή, το "Δια πυρός και συζύγου" κυκλοφόρησε το 2013. Το δεύτερο γραπτό εγχείρημά της είναι η συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Ανεξίτηλες στιγμές".
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr