Βιβλιοάποψη: "Σ'ευχαριστώ, γιαγιά!"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Η μικρή Βαλέρια ρωτά τη γιαγιά της για πράγματα που την ανησυχούν καθώς περπατούν στον πανέμορφο, γεμάτο χρώματα κήπο τους. Εκείνη τότε της μιλά για την πραγματική αγάπη των δικών μας ανθρώπων, για όσα μας προσφέρει η φύση και πρέπει να τα εκτιμούμε σωστά, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε υγιεινά.

Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Ιστορίες που διδάσκουν τα παιδιά
Συγγραφέας: Σούλα Τσιάτσιου
Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού
Ηλικία: Για παιδιά 5-6, 7-8 ετών
Σελίδες: 32 / Διαστάσεις: 23,5x25,5
Ημερ. έκδοσης: 19 Φεβρουαρίου 2019
ISBN: 978-960-547-411-9

Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Βερίγκα)
Πόσο συχνά ευχαριστούμε τις γιαγιάδες μας για όσα μας προσφέρουν; Όσοι έχουν την τύχη να τις έχουν εν ζωή είναι πραγματικά ευγνώμονες; Και το κυριότερο: μεταδίδουν αυτό το ηθικό μήνυμα στα παιδιά τους;

Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο.

Σε αυτό το παραμύθι παρουσιάζεται η στοργική σχέση γιαγιάς-εγγονής, όπου η πρώτη μεταδίδει τις γνώσεις στο μικρό κορίτσι με παιχνιδιάρικο τρόπο και όχι επιβλητικό.

Με την παραβολή ενός μύθου του Αισώπου, η γιαγιά εξηγεί στην εγγονή της γιατί η μαμά της λείπει πολλές ώρες από το σπίτι. Αν και απουσιάζει εντελώς η αναφορά στον πατέρα ή τον παππού, δείχνει πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή της γιαγιάς στο μεγάλωμα των παιδιών. Ειδικά εκείνης που λειτουργεί ως πυροσβέστης σε καταστάσεις κρίσης, που δεν κατηγορεί τους γονείς και η παρουσία της ανακουφίζει όλη την οικογένεια. Οι εικόνες είναι πλούσιες σε χρώματα και συναισθήματα.

Ήταν ένα τρυφερό, ευχάριστο, διδακτικό παραμύθι.


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα, είναι παντρεμένη και μητέρα ενός δεκαεξάχρονου κοριτσιού. Ο χρόνος της μοιράζεται ανάμεσα στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, καθώς διευθύνει δύο Κέντρα Ξένων Γλωσσών, και στις σπουδές της στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Τον υπόλοιπο χρόνο της, τον αφιερώνει στην ανάγνωση βιβλίων ποικίλης ύλης και φυσικά στη συγγραφή. Προς το παρόν ασχολείται με τη συγγραφή παιδικού βιβλίου, πράγμα με το οποίο δηλώνει απόλυτη ταύτιση, καθώς είναι ένας έμμεσος τρόπος να ψυχαγωγήσει, να γαλουχήσει και γιατί όχι, να εκπαιδεύσει παιδικές ψυχές. Λατρεύει τη μουσική, τον κινηματογράφο και τα ταξίδια. Συνοψίζοντας... αγαπά τη δράση, γιατί έτσι απολαμβάνει τη ζωή! Κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της "Το ασημένιο βουνό" (εκδ. Μιχ. Σιδέρη).
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr