Βιβλιοάποψη: "Η γκρίζα χώρα"

Περίληψη οπισθόφυλου:
Ιστορίες βγαλμένες από τις μυθικές ομίχλες του μακρινού Βορρά, μέσα από απέραντες γκρίζες θάλασσες και αχανείς μελαγχολικές χώρες. Ιστορίες που μπλέκουν την απλή καθημερινότητα με μακρινούς κόσμους και με διαστάσεις του ονείρου και του εφιάλτη. Ιστορίες ηρωισμού και προδοσίας, τρυφερότητας και σκληράδας, αίματος και πάθους, από ανθρώπους που μοιάζουν με θεούς και από θεούς που μοιάζουν με ανθρώπους.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Θωμάς Μαστακούρης
Σελίδες: 205 / Διαστάσεις: 14x21
Ημερ. έκδοσης: 06/02/2019
ISBN: 978-618-5049-70-6


Η άποψή μου:
(γράφει η Ειρήνη Φραγκάκη)
Τρελαίνομαι να διαβάζω ιστορίες φαντασίας, να χάνομαι σε μύθους!!!

Στο βιβλίο αυτό, ταξίδεψα πολύ. Αν και στην αρχή μου θύμισε τον Μανφρέντι, διαπίστωσα στην πορεία ότι ήταν λίγο -πολύ λίγο- κουραστικό, στα σημεία που η γραφή ήταν αναφορική.

Προτιμώ από έναν συγγραφέα μια πιο μυθιστορηματική προσέγγιση, ειδικά σε ένα τόσο δύσκολο είδος όπως αυτό που αντιπροσωπεύει ο ίδιος.

Παρόλ'αυτά, οι αναγνώστες που επιλέγουν αυτό το είδος, έχουν να πάρουν πολλά.


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Θωμάς Π. Μαστακούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες και νομικά. Είναι δικηγόρος, συγγραφέας και μεταφραστής. Έχει γράψει πολλά βιβλία και διηγήματα ηρωικής φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας και μεταφυσικής, το παιχνίδι ρόλων στην ομηρική εποχή "Ζωντανά έπη", κι ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο "Το αόρατο στέμμα της σοφίας".

Είναι τακτικός αρθρογράφος στο περιοδικό Τρίτο Μάτι και έχει μεταφράσει πάνω από 120 βιβλία, καθώς και πολιτικά άρθρα, ταινίες και δοκίμια.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr