Βιβλιοάποψη: "Δολοφονία στο νεκροταφείο"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ο δικαστής Άγγελος Λαϊνόπουλος δολοφονείται με τρεις σφαίρες στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την έρευνα για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος αναλαμβάνει ο αστυνόμος του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Σερίφης. Ο Σερίφης κατασταλάζει ότι πρέπει να αναζητήσει το δολοφόνο μέσα από τρεις υποθέσεις που είχε εκδικάσει κατά την τελευταία δεκαετία ο Λαϊνόπουλος, ως πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Συγκεκριμένα, μια υπόθεση πλαστογραφίας και κακουργηματικής φοροδιαφυγής σε βάρος του Δημοσίου, μια υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών και εμπορίου λευκής σαρκός και μια υπόθεση τρομοκρατίας. Έτσι, προκύπτουν τρεις ύποπτοι. Στην πορεία της έρευνας προκύπτουν άλλοι δυο ύποπτοι. Ποιος από τους πέντε είναι ο δολοφόνος;


Η άποψή μου:
(γράφει η Δήμητρα Παναρίτη)
Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με γρήγορη εξέλιξη και απρόσμενη ανατροπή στο τέλος.

Είναι πάντα οι άνθρωποι αυτό που δείχνουν; Μέσα από την εξυγίανση του εγκλήματος θα δούμε κι άλλα πολλά εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος της κοινωνίας και ανυποψίαστων πολιτών στο βωμό του κέρδους. Άνθρωποι που έχασαν τον δρόμο τους, άλλοι που τους τύφλωσε το μίσος, η φιλοδοξία, και άλλοι που δεν διστάζουν να παρανομήσουν για το ατομικό τους συμφέρον. Όλοι μπαίνουν στο στόχαστρο του συγγραφέα προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνον, που υπερασπιζόταν πάντα το δίκαιο.

Μήπως όμως ακόμα κι αυτός, έχει τα ευαίσθητα, τα τρωτά του σημεία; Κι αν ναι, έπρεπε να πεθάνει γι’αυτό; Το μίσος είναι που τυφλώνει και οδηγεί σε παράνομες πράξεις ή η «αγάπη»; Μήπως αυτός που συγχωρεί είναι τελικά ο κερδισμένος;

Πολλά τα ερωτήματα που θέτει ο συγγραφέας. Αν είστε λάτρης του είδους, διαβάστε το και θα πάρετε τις απαντήσεις.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Ισίδωρος Καρδερίνης
Σελίδες: 342 / Διαστάσεις: 17Χ24
Ημερ. έκδοσης: Δεκέμβριος 2018
ISBN: 978-618-5226-53-4


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Ισίδωρος Καρδερίνης γεννήθηκε στο Χαϊδάρι Αττικής το 1967. Είναι μυθιστοριογράφος, ποιητής και αρθρογράφος.

Έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην τουριστική οικονομία. Άρθρα του έχουν αναδημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και sites σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και λογοτεχνικές στήλες εφημερίδων. Έχει εκδώσει στην Ελλάδα επτά ποιητικά βιβλία και τρία μυθιστορήματα.

Πέντε βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδoθεί στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr