Βιβλιοάποψη: "Ασυγχώρητο λάθος"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Η Μαργαρίτα ήταν μόλις οχτώ χρόνων όταν οι γονείς της την έστειλαν παραδουλεύτρα σ’ένα αρχοντικό στην πόλη. Στα δεκατρία της, το αφεντικό την εκμεταλλεύτηκε και, αφού της πήρε το παιδί της, την πέταξε στον δρόμο. Τότε, εκείνη τυχαία ανακάλυψε την κλίση της στον χορό και την έκανε επάγγελμα. Έγινε χορεύτρια σε καμπαρέ. Έτσι άρχισε το μοναχικό ταξίδι μιας γυναίκας που η μοίρα τη χτύπησε αλύπητα. Αλλά δεν το έβαλε κάτω. Έπεφτε και ξανασηκωνόταν με πείσμα, προκειμένου να κερδίσει την υπόληψη μιας άσπλαχνης κοινωνίας που δε συγχωρεί και να βρει το χαμένο παιδί της.
Η ζωή της ήταν ένα δάσος από άντρες που την αγάπησαν, τη δίδαξαν, την ξεγέλασαν ή την πρόδωσαν. Στη μέση του δάσους το πιο ψηλό δέντρο την παρακινούσε να μη σταματά την ανοδική πορεία. Έτσι, η Μαργαρίτα κατόρθωσε να αποκτήσει ό,τι επιθυμούσε: δόξα και χρήμα. Μόνο που ξέχασε να επενδύσει στην αγάπη και τη φιλία. Και αυτό η ζωή δεν της το συγχώρησε ποτέ.


Η άποψή μου:
(γράφει η Ειρήνη Φραγκάκη)
Ένα από τα ιστορικά μυθιστορήματα που καταφέρνουν να μας κρατήσουν στις σελίδες τους χωρίς να κουράζουν τον αναγνώστη με περιττές περιγραφές ή στοιχεία που θα θέλαμε να τα δούμε μόνο σε ιστορικά συγγράμματα.

Η συγγραφέας κατορθώνει να μας μεταδώσει όλων των ειδών τα συναισθήματα, κάτι που αυτομάτως δίνει έναν συγκεκριμένο προσδιορισμό χαρακτηρισμού στο βιβλίο. Με μια λέξη: πλήρες.

Δεν του λείπει τίποτα απολύτως. Αντιθέτως, σε καθηλώνει με την εναλλαγή των «μεταμορφώσεων» των συναισθημάτων και των καταστάσεων.

Έχοντας ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου στην επαρχία, ομολογώ ότι είχα έναν λόγο παραπάνω να μπω στο πετσί της Μαργαρίτας κι ας διέφεραν οι συνθήκες.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι εκπλήξεων ήταν εν τέλει για εμένα το βιβλίο.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Γιόλα Δαμιανού-Παπαδοπούλου
Σελίδες: 464 / Διαστάσεις: 14 x 21 cm
Ημερ. έκδοσης: 07/02/2019
ISBN: 978-618-01-2848-2


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Γιόλα Δαμιανού-Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έζησε πολλά χρόνια στο Κονγκό και στη Νιγηρία. Σπούδασε δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά και εφημερίδες της Κύπρου σε χρονογράφημα, πολιτιστικά και έρευνα. Έχει γράψει μυθιστορήματα για ενηλίκους και παιδιά, ενώ για το έργο της έχει αποσπάσει κρατικά βραβεία και πολλές διακρίσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της "Η ζωή είναι αγάπη", "Αν ήξερα αλλιώς να σ'αγαπώ", "Ηλέκτρα, το δάκρυ της Αφρικής" και "Ασυγχώρητο λάθος".
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr