Βιβλιοάποψη: "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ο Κρίστοφερ Μπουν είναι ένας παράξενος νέος και το μυαλό του δουλεύει με τρόπο ιδιαίτερο. Ξέρει πάρα πολλά για τα μαθηματικά και πολύ λίγα για τους ανθρώπους. Του αρέσει να φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και το κόκκινο χρώμα. Δεν του αρέσει το κίτρινο και το καφέ, δεν αντέχει να τον αγγίζουν και δεν μπορεί να πει ψέματα.

Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Η αναζήτησή του όμως θα τον παρασύρει σε μονοπάτια δύσβατα, που οδηγούν στη χαμένη -από καιρό- μητέρα του. Καλείται τώρα να ξεδιαλύνει άλλα μυστήρια, αυτά του κόσμου των μεγάλων, πολύ πιο περίπλοκα από το απλό «Ποιος σκότωσε το σκύλο»...

Ένα εκπληκτικό σε σύλληψη μυθιστόρημα, που ρίχνει φως και στις πιο λεπτές εκφάνσεις του κόσμου γύρω μας.

Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Βερίγκα)
Με την Ειδική Αγωγή και τον αυτισμό ασχολήθηκα επαγγελματικά, όμως δεν έτυχε να πέσει νωρίτερα στα χέρια μου αυτό το εξαιρετικό βιβλίο. Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή με το χιούμορ του και με τον έξυπνο τρόπο, που μας εισχωρούσε στον ψυχικό κόσμο του δεκαπεντάχρονου αγοριού με το σύνδρομο Asperger.

Σε κάθε κεφάλαιο μαθαίνουμε την ιδιοσυγκρασία του αγοριού, τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου του, στα οποία οφείλονται σαφώς οι αντιδράσεις του στα εξωτερικά ερεθίσματα και τις καταστάσεις που βιώνει. Ο αυτισμός έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας, κι αν είναι δύσκολο να ενημερωθούμε από επιστημονικά άρθρα, μπορούμε να διαβάσουμε παρόμοια βιβλία για να ενταχθούμε πιο ομαλά στον ψυχικό κόσμο αυτών των ανθρώπων, με σκοπό να αποκτήσουμε αρχικά κατανόηση. Ύστερα να μάθουμε τους τρόπους να αντιμετωπίζουμε τον αυτισμό από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, σε όποιο χώρο κι αν τύχει να βρεθούμε κι ας μην έχουμε άμεση στενή σχέση.

Γι'αυτό λοιπόν, μη σας τρομάζει ο τίτλος του βιβλίου ούτε και ο αυτισμός. Διαβάστε το και αφεθείτε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Εξάλλου, όλοι διαφορετικοί είμαστε μεταξύ μας αλλά όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα να ζούμε αξιοπρεπώς!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Πυξίδα (για εφήβους και ενήλικες)
Θεματολογία: Κοινωνικό, Ψυχολογία
Συγγραφέας: Μαρκ Χάντον
Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου
Σελίδες: 312 / Σχήμα: 14 x 21 cm
Ημερ. έκδοσης: 11/06/2004
ISBN:978-960-274-793-3
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr