Βιβλιοάποψη: "Όσα δεν τόλμησα να ονειρευτώ"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Η Θάλεια από πολύ μικρή έμαθε ότι ο δρόμος της ζωής δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, ότι ο έρωτας είναι ένας έρωτας-προδότης και ότι εκεί έξω δεν υπάρχουν ιππότες των παραμυθιών. Μέχρι τη στιγμή που γνώρισε τον Φίλιππο. Έναν άντρα που νιώθεις τη δύναμη της γοητείας του. Έναν άντρα που ξέρει τι θέλει στη ζωή του και της δηλώνει απερίφραστα πως θα τη διεκδικήσει σαν γυναίκα και πως θα γίνει ο πρίγκιπας του παραμυθιού της.
Το πρόσωπο της ζωής, όμως, είναι πιο σκληρό από το παραμύθι τους. Το παρελθόν της Θάλειας επιστρέφει και τους καταδιώκει. Aποκαλύψεις, πλεκτάνες, αναπάντεχες καταστάσεις και πρόσωπα στέκονται εμπόδιο στο δρόμο τους. Ο Φίλιππος δεν παραιτείται, η Θάλεια είναι η γυναίκα της ζωής του και θα κάνει τα πάντα γι’αυτήν... Γιατί μπορεί να μην υπάρχουν πραγματικοί ιππότες, αλλά οι άντρες που σου δίνουν απλόχερα όσα δεν τόλμησες να ονειρευτείς, είναι αυτοί που θα κάνουν τη ζωή σου να μοιάζει παραμύθι...

Η άποψή μου:
(γράφει η Βασιλική Διαμάντη)
Στη ζωή μας όλοι κάνουμε όνειρα, που άλλοτε πραγματοποιούνται κι άλλοτε όχι. Αλλά τι γίνεται όταν οι συνθήκες της ζωής σου είναι τέτοιες που μαθαίνεις από μικρή ηλικία πως δεν αξίζει να ονειρευτείς; Τι τραγικό να μεγαλώνεις σε ένα περιβάλλον, από το οποίο δεν μπόρεσες να πάρεις αγάπη και μία τρυφερή αγκαλιά ακόμα και όταν είσαι παιδί;

Η Θάλεια μεγαλώνει χωρίς στοργή και αγάπη και αυτό έχει αντίκτυπο και στη μετέπειτα ζωή της. Μαθαίνει να είναι επιφυλακτική με τους ανθρώπους και κυρίως όταν αυτοί είναι γένος αρσενικού. Θα γίνει το δεξί χέρι του εργοδότη της, Φίλιππου, με τον οποίο θα αναπτυχθεί επίσης μια σχέση φιλική. Ωστόσο, μια μαγική στιγμή θα'ναι αρκετή για να έρθουν κοντά αυτοί οι δύο άνθρωποι. Η ερωτική έλξη θα τους ενώσει αλλά η ζωή τους θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα.

Η φιλία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία. Η Μάρθα θα σταθεί στη Θάλεια σαν αδερφή και της δείχνει τα σφάλματα και τις ανασφάλειές της. Δίπλα της θα σταθεί και ο Αργύρης, το έτερον ήμισυ της Μάρθας, ο οποίος είναι καυστικός και ειλικρινής, προτέρημα για έναν άνθρωπο. Το “σπίρτο”, όπως χαϊδευτικά αποκαλεί τη Θάλεια ο Φίλιππος θα βάλει φωτιά στη ζωή του και θα του κάψει την καρδιά του.

Μια υπόθεση αγάπης παρασύρει τους αναγνώστες και τους δείχνει πόσο σημαντικό είναι να νιώθουμε πλήρεις και ερωτευμένοι αλλά και να αφεθούμε σε μία σχέση. Η ιστορία ξεχειλίζει από αγάπη, πόθο, πάθος, έρωτα, φιλία, εμπιστοσύνη, άνευ όρων παράδοση και αλήθειες. Μεθυστικό και αγαπησιάρικο ταυτόχρονα, που ζηλεύεις και ονειρεύεσαι τον -καβάλα στο άλογό του- ιππότη για να σε ταξιδέψει σε έναν κόσμο ονειρικά πλασμένο. Και κάπου εκεί η συγγραφέας μας κλείνει το μάτι και μας λέει πως ναι, αξίζει και πρέπει να τολμάμε να ονειρευόμαστε!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Θεώνη Μπριλή
Σελίδες: 576 / Διαστάσεις: 21x14 cm
Ημερ. έκδοσης: Ιούνιος 2016
ISBN: 9786188163478


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Θεώνη Μπριλή ζει στην Αθήνα. Τον ελεύθερο χρόνο της τον μοιράζεται με ανθρώπους που αγαπά, ενώ απολαμβάνει να δραπετεύει πλάθοντας ιστορίες ή διαβάζοντας άλλες αγαπημένων συγγραφέων.

Έργα της: «Τι είναι έρωτας ζητάς να μάθεις», «Οίκος... Νυφικών» (Συλλογικό, συμμετοχή), «Όσα δεν τόλμησα να ονειρευτώ».

Επικοινωνήστε μαζί της στο e-mail της.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr