Βιβλιοάποψη: "Όπου εσύ και εγώ"

---Δημοσίευση: 23/04/2023---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Κόντρα στα θέλω της οικογένειάς της, η Όλγα ζει το όνειρό της στην Ελβετία, κάνοντας το πάθος της επάγγελμα. Μοναχοκόρη αστυνομικού, μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, δεν είχε βιώσει τραγικές απώλειες. Τα δεδομένα και οι σταθερές της ανατράπηκαν τη στιγμή που εισέβαλε στη ζωή της, φαινομενικά τυχαία, ο Σέργιος. Τόσο θρασύς, παράτολμος, γεμάτος αυτοπεποίθηση και γοητευτικά ωραίος.
Έκτοτε τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Η προσωπική τους ιστορία άνοιξε την πόρτα στο παρελθόν. Ένα παρελθόν που αφορά δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και σημάδεψε για πάντα τις ζωές πολλών ανθρώπων. Η αλήθεια του ενός συγκρούεται με την αλήθεια του άλλου. Μια αλήθεια που είναι μοιρασμένη σε κομμάτια αιχμηρά, θαμμένα στην Κρήτη, στον Πειραιά, στη Γενεύη. Μια οικογενειακή τραγωδία ξετυλίγεται στο παρόν και αναζητά απαντήσεις.
Όμως κανείς δεν ξέρει ποιος κινεί τα νήματα... Μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν αντιμέτωποι. Tο σκοτάδι και το φως συναντιούνται, εκείνο μιας θαμμένης αλλά όχι ξεχασμένης βεντέτας, εκείνο μιας αγάπης που τολμά να ανθίσει. Όμως στη μάχη ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος δεν υπάρχουν μόνο νικητές και ηττημένοι αλλά και εκείνοι που κατάφεραν έστω και την ύστατη στιγμή να λυτρωθούν.


Η άποψή μου:
(γράφει η Μάγδα Μπάσιου)

Όπου εσύ και εγώ. Εγώ θα είμαι η ελπίδα σου και εσύ η δική μου για να μην χαθείς ποτέ...

Στο νέο της βιβλίο η αγαπημένη συγγραφέας Θεώνη Μπριλή παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα μυθιστόρημα αισθηματικό με κοινωνικά στοιχεία βασισμένο στις πολυκύμαντες ανθρώπινες σχέσεις και την αλήθεια. Την αλήθεια, η οποία πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρή και σκληρή και άλλες φορές ένας φάρος φωτεινός, ικανός να φωτίσει τα σκοτάδια της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως θα δούμε και στην οικεία ιστορία.

Η Όλγα, η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος ζει μια ήρεμη ζωή στην Ελβετία, διατηρώντας μια φημισμένη πραλινερί με μεγάλη επιτυχία. Δίπλα της, πιστή φίλη και βοηθός, η γλυκιά Ζακλίν, η οποία την συμβουλεύει κατάλληλα τόσο στο κομμάτι της εργασίας, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Τη φαινομενικά ήρεμη ζωή της πρωταγωνίστριας έρχεται να ταράξει μια ληστεία στο κατάστημά της, η οποία με τη σειρά της φέρνει στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά, άγνωστα πρόσωπα, αστοχίες του παρελθόντος. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο πια. Μια ξεχασμένη βεντέτα αναδύεται στην επιφάνεια και η ζωή όλων ανατρέπεται. Ο αναγνώστης μεταφέρεται από τη Γενεύη στην Αθήνα και από την Αθήνα στα ορεινά χωριά της Κρήτης μέσα από τις συνεχείς και αλλεπάλληλες εξελίξεις, οι οποίες φέρνουν τα πάνω-κάτω στη ζωή και των υπόλοιπων ηρώων του βιβλίου. Και όλα αυτά μέσα από ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό και ένα σχέδιο δράσης που είτε θα φέρει το τέλος είτε τη λύτρωση.

Η γραφή της συγγραφέως είναι ομαλή και αβίαστη, ενώ ενδιαφέρουσα είναι η δημιουργία χαρακτήρων δυναμικών και αποφασιστικών, οι οποίοι ξέρουν να ζουν μέσα από τα σφάλματά τους, τις αδυναμίες τους και τις προσωπικές τους πεποιθήσεις. Είναι γεγονός πως κάποιους ήρωες τους νιώθεις πιο οικείους, ενώ άλλους τους μισείς από τα βάθη της ψυχής σου. Προσωπικότητες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, που η σύγκρουση μεταξύ τους είναι αναπόφευκτη. Τέλος, η προσθήκη αστυνομικής χροιάς στο μυθιστόρημα ενισχύει την έντασή του και προσδίδει αγωνία και ένταση στον αναγνώστη αναφορικά με την έκβαση της υπόθεσης.

Θα καταφέρουν οι ήρωες να βρουν τη λύτρωση; Θα συγχωρέσουν τα δεινά του παρελθόντος; Η απάντηση στις σελίδες του νέου συγκινητικού μυθιστορήματος “Όπου εσύ και εγώ”...


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Θεώνη Μπριλή
Σελίδες: 539
Ημερ. έκδοσης: 2023
ISBN: 978-618-5713-33-1


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Θεώνη Μπριλή ζει στην Αθήνα. Τον ελεύθερο χρόνο της τον μοιράζεται με ανθρώπους που αγαπά, ενώ απολαμβάνει να δραπετεύει πλάθοντας ιστορίες ή διαβάζοντας άλλες αγαπημένων συγγραφέων.

Έργα της ιδίας: «Τι είναι έρωτας ζητάς να μάθεις» και συμμετοχή στο συλλογικό «Οίκος...Νυφικών». Επικοινωνήστε μαζί της στο e-mail ή στο προφίλ της στο Facebook.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr