Βιβλιοάποψη: "Η νοσοκόμα"

---Δημοσίευση: 09/01/2023---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Προσοχή! Εισέρχεστε στον κόσμο της νοσοκόμας με δική σας ευθύνη! Εδώ τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!

Άνδρος 1960
Μια μυστηριώδης εξαφάνιση πριν από τριάντα χρόνια... Ένας κρυφός παράνομος έρωτας... Δύο άντρες που διεκδικούν την ίδια γυναίκα... Δύο γυναίκες που διεκδικούν τον ίδιο άντρα... Τρεις οικογένειες: Οι γαιοκτήμονες Δελαγραμμάτικα, οι εφοπλιστές Γαλανοί και οι αξιοπρεπείς Βαλμάδες. Απρόσμενο επίκεντρο όλων, η δεσποινίς Κατερίνα Συμεωνίδη. Η νοσοκόμα που καταφθάνει στην Άνδρο, παθαίνει εμμονή με την εξαφάνιση της Φλωρέζας Δελαγραμμάτικα, σκαλίζει το μυστήριο και καταφέρνει να αναστατώσει όλο το νησί. Η ηρεμία διαλύεται, τα στόματα ανοίγουν και το παρελθόν ξυπνά βίαια και απειλεί, βάζοντας στο μάτι τη νοσοκόμα!

Η άποψή μου:
(γράφει η Μάγδα Μπάσιου)
Βρισκόμαστε το 1960 στο νησί της Άνδρου. Η νοσοκόμα Κατερίνα Συμεωνίδη καταφτάνει στο νησί με το πλοίο της γραμμής και η εμφάνιση της καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Ο στόχος της είναι ένας: να δώσει φως στην εξαφάνιση της Φλωρέζας Δελαγραμμάτικα, η οποία συνέβη πριν 30 χρόνια.

H νοσοκόμα δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο στο διάβα της. Παλιά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και περίπλοκες καταστάσεις δημιουργούνται ανάμεσα στους κατοίκους της Άνδρου. Πώς εξαφανίστηκε η κοπέλα; Ποιος ήταν αυτός που ήθελε να την απομακρύνει από το νησί;

Τρεις μεγάλες οικογένειες του νησιού, οι Δελαγραμμάτικα, οι Γαλανοί και οι Βαλμάδες θα βρεθούν στο στόχαστρο και θα κληθούν να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια. Ποια είναι πραγματικά η νοσοκόμα; Τι ζητάει από τους κατοίκους του νησιού;

Ένα βιβλίο από την αγαπημένη συγγραφέα, κυρία Ιωάννου, το οποίο δεν μπόρεσα να αφήσω από τα χέρια μου. Συγκίνηση, μυστήριο, έρωτας, πάθη και λάθη εναλλάσσονται με ταχείς ρυθμούς στην κάθε σελίδα του. Δυνατή γραφή με εξαιρετικές περιγραφές του νησιού της Άνδρου και γλαφυρή απεικόνιση των ηθών και εθίμων εκείνης της εποχής. Πλοκή έξυπνα στημένη και χαρακτήρες δυνατοί, που θα μπορούσαν όλοι να έχουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο βιβλίο! Όμως, ο μυστηριώδης χαρακτήρας της Κατερίνας Συμεωνίδη τους επισκιάζει όλους.

Συνεχείς οι ανατροπές οι οποίες σε οδηγούν στην τελική λύτρωση. Από τις σελίδες του βιβλίου, δεν λείπει και το στοιχείο του χιούμορ, που ελαφρύνει την ατμόσφαιρα σε ιδιαίτερα τεταμένες σκηνές συγκινησιακής φόρτισης. Ένα βιβλίο που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή, στα στενά και στις παραλίες της Άνδρου, στα παραδοσιακά σπίτια της και στην ιδιαίτερη ντοπιολαλιά της.

Αν με ρωτάτε αν αξίζει να διαβαστεί; Μα εννοείται! Προσοχή όμως! Εισέρχεστε στον κόσμο της νοσοκόμας με δική σας ευθύνη! Καλή απόλαυση!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Δήμητρα Ιωάννου
Σελίδες: 424
Ημερ. έκδοσης: 10 Νοεμβρίου 2022
ISBN: 978-618-01-4703-2


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά μέσα της, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της: "Κασσάνδρα, Το μυστικό της μάγισσας", "Το τραγούδι της Αννέτας", "Βαλεντίνα, Η γητεύτρα των Αθηνών", "Οι γιοι της γαλανής κυράς", "Η κληρονόμος του ποταμού", "Νυχτερινή Αφροδίτη", "Ο χορός της θεάς" και "Αλεξάνδρεια-Γητείες, μάγια και μπαχάρια".
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr