Βιβλιοάποψη: "Φόνοι στην Κρυστάλλη"

---Δημοσίευση: 23/11/2020---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ένα ταξίδι που αρκετοί έχουμε κάνει, Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το τρένο των εννιά. Ένας φτωχός, πλην τίμιος, συγγραφέας συναντά την ιδανική ηρωίδα για το επόμενο βιβλίο του. Έτσι το ήθελε η μοίρα, κι έτσι έγινε. Εκείνη του αφηγείται ιστορίες γεμάτες φόνους, τρόμο και παράνοια, κι εκείνος αρχίζει να φαντάζεται το πολυπόθητο best seller του.

Όταν το ταξίδι τελειώνει, ο συγγραφέας κάνει ένα μοιραίο λάθος και κινδυνεύει να γίνει και ο ίδιος πρωταγωνιστής των ιστοριών της. Το «Φόνοι στην Κρυστάλλη» είναι μια άκρως σουρεαλιστική ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στη λογική και στη φαντασία.





Η άποψή μου:
(γράφει ο Χρήστος Αναστασόπουλος)
Είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα που διαβάζω και έχω να δηλώσω πως που άρεσε πολύ. Η γραφή είναι σύγχρονη, μοντέρνα και ρέει αβίαστα. Υπάρχει έντονο χιούμορ, αυτοσαρκασμός, προβληματισμοί και ένας υπέροχος σουρεαλισμός.

Υπάρχουν ηθικά διδάγματα και οι αναφορές σε διάφορα θέματα που μαστίζουν την κοινωνία μας είναι αμέτρητες, όπως λόγου χάρη, η κακομεταχείριση των ζώων, η μοναξιά, ο φόβος κ.α. Θα συναντήσει κανείς αλληγορίες και θα συσχετίσει τα παράλογα με τα λογικά.

Οι περισσότεροι συγγραφείς στην αρχή δημιουργούν ήρωες. Ύστερα αυτοί οι ήρωες σα να παίρνουν σάρκα και οστά και τους γίνονται οικείοι. Κατά τη διάρκεια της συγγραφής συμβαίνει πολλές φορές η πραγματικότητα να μπερδεύεται με τη φαντασία και μια περίπου τέτοια υπόθεση έχουμε εδώ. Η ηρωίδα γίνεται περισσότερο ενεργή από ό,τι θα ήθελε ο συγγραφέας και υπάρχουν πράξεις της που δεν του αρέσουν ή που ενδόμυχα παρακαλούσε να συμβούν.

Τα διλήμματα είναι πολλά και ο καθένας θα κατευθυνθεί εκεί που θέλει.

Είναι μια ιστορία που μιλάει για τη μοναξιά, για την φιλία, την ανιδιοτελή αγάπη και τους δεσμούς της οικογένειας. Εντόπισα το σύνδρομο της Στοκχόλμης, όπου αντιστρέφονται αρκετές φορές οι ρόλοι και χάρηκα υπερβολικά με το τέλος, το οποίο με συγκίνησε.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης
Σελίδες: 148 / Διαστάσεις: 14×21
Ημερ. έκδοσης: Νοέμβριος 2019
ΙSBN: 978-618-5307-86-8


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στο «Αλεξάνδρας» το ’81. Μεγάλωσε στη Νίκαια με άλλα πέντε αδέρφια και δυο υπέροχους γονείς. Στην τρίτη τάξη του Δημοτικού άρχισε να δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη κι έναν χρόνο μετά έγραψε την πρώτη του επιθεώρηση, την οποία και ανέβασε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.

Σπούδασε υποκριτική στον Ίασμο. Έχει γράψει τέσσερις κωμωδίες: «Το τελευταίο botox», «Τρεις τρεις εννιά», «Δεν είμαι εγώ η Σταχτοπούτα» και την «Diva». Τα τρία πρώτα παίχτηκαν με επιτυχία. Όσο ζούσε στη Θεσσαλονίκη είχε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα «Εγνατία». Όταν επέστρεψε στη βάση του, άρχισε να γράφει τους «Μονολόγους» στην City Uncovered. Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πολιτισμός Πολίτης, στο avmag.gr, στο mcnews.gr και στο koukidaki.gr. Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του: «Το τελευταίο botox και άλλες ιστορίες», «Ερμή... μη!» και το «Φόνοι στην Κρυστάλλη». Το μυθιστόρημα  «Η γριά βαλίτσα» και η μαρτυρία «Η φωνή μέσα μου» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πνοή.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr