Βιβλιοάποψη: "Οι ήρωες του Πράσινου Δράκου"

---Δημοσίευση: 23/11/2020---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Το καλοκαίρι ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Μια κατασκήνωση δημιουργική, οργανωμένες εξερευνήσεις μες στο δάσος, παιχνίδια που κάθε παιδί ονειρεύεται να παίξει, αλλά και ένα στοίχημα που πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί. Η μπλε και η πράσινη ομάδα εξορμούν μαζί στη φύση, μα ένας κίνδυνος καραδοκεί.

Τι κρύβει εκείνο το απαγορευμένο κάστρο; Κι από πού βγαίνει αυτή η απαίσια μυρωδιά;

Μια παρέα γενναίων, μα και λίγο φοβητσιάρικων παιδιών προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο. Δεν είναι ότι θέλουν να χώνουν τη μύτη τους παντού, αλλά -πιφ!- κάτι βρομάει στην όλη υπόθεση...



Η άποψή μου:
(γράφει ο Οδυσσέας Δημάς)
Μια παρέα φίλων, διψασμένων για περιπέτεια ξεκινάει τις καλοκαιρινές της διακοπές στην κατασκήνωση. Οι γρίφοι, τα συνθήματα και η ζωηρή τους φαντασία, τους βρίσκει αντιμέτωπους με ένα μυστήριο. Τι είναι επιτέλους αυτή η μυρωδιά που αρρωσταίνει το δάσος; Θα καταφέρουν άραγε οι πιτσιρικάδες μας, να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από την δυσοσμία προτού ο πράσινος δράκος να τους καταπιεί;

Η συγγραφέας μάς αφηγείται μια ιστορία ξυπνώντας αναμνήσεις από την προσκοπική μας ηλικία. Παιδικά πειράγματα, εντυπώσεις και καλοκαιρινές διακοπές γράφονται σε ύφος χιουμοριστικό και καλοδιάθετο.

Η ευθύνη για τη διάσωση του περιβάλλοντος, τα αγνά αισθήματα της παιδικής φιλίας και η ανεμελιά της ελεύθερης φαντασίας κυριαρχούν διάχυτα σε αυτό το παραμύθι, αναπολώντας μια εποχή που όλα ήταν τόσο ζωντανά όσο μας επέτρεπε η φαντασία μας.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Μπλε σειρά #6
Κείμενο: Μαριάννα Τεγογιάννη
Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
Ηλικία: Για παιδιά 8+ ετών
Σελίδες: 64 / Διαστάσεις: 14.5x21εκ.
Ημερ. έκδοσης: 2019
ISBN: 978-618-5151-83-6


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Μαριάννα Τεγογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες, καθώς και μουσική, πιάνο, αρμονία και σολφέζ στην Αιολική σχολή Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αφήγησης παραμυθιού με τον Δημήτρη Αβούρη. Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά περιοδικά και έχει δικές της στήλες. Ανήκει στη συντακτική ομάδα του «Μαγικού Κόσμου του Παιδικού Βιβλίου» της www.kosvoice.gr που το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ποιήματά της έχουν βραβευτεί σε διεθνείς και πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έχουν συμπεριληφθεί και εκδοθεί σε έντυπες ανθολογίες. Είναι μέλος της Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και της Society of Children’s Book Writers and Illustrators (SCBWI). Το βιβλίο της "Ο χορός των Ντο Ρε Μι" απέσπασε το Α΄ Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το 2014. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στην ηλεκτρονική της διεύθυνση.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr