Βιβλιοάποψη: "Συνωμοσία της φωτιάς"

---Δημοσίευση: 30/11/2020---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ένας ψυχρός δολοφόνος σκορπά τον θάνατο στο Μπέλφαστ κλείνοντας τους ανοιχτούς λογαριασμούς ενός εκδικητικού γέρου. Καθώς ο επιθεωρητής Τζακ Λένον ακολουθεί τα ίχνη του, θα ξετυλίξει το κουβάρι μιας τρομερής συνωμοσίας, μιας συμπαιγνίας πολιτικών και αστυνομίας. Όσο όμως πλησιάζει στη διαλεύκανση των βίαιων δολοφονιών, τόσο οι προϊστάμενοί του τον αποτρέπουν να συνεχίσει. Ο επιθεωρητής Λένον δεν είναι σε καμιά περίπτωση διατεθειμένος να ακολουθήσει τις εντολές τους, καθώς κινδυνεύουν οι ζωές της πρώην αγαπημένης του και της κόρης τους. Στην απελπισία του, δεν θα διστάσει να συμμαχήσει με έναν καταζητούμενο, τον Τζέρι Φέγκαν, πρώην εκτελεστή του ΙΡΑ, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από το τρομερό παρελθόν του. Οι δυο τους θα επιδοθούν σε έναν αγώνα με τον χρόνο καθώς οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ φίλων και εχθρών καταρρέουν.


Η άποψή μου:
(γράφει η Δήμητρα Παπαναστασοπούλου)
Πρόκειται για τη συνέχεια του βιβλίου "Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ", ενός πολλά υποσχόμενου συγγραφέα σκληρών θρίλερ.

Το σκηνικό της Ιρλανδίας των ταραχών που κομμάτιασε το Μπέλφαστ, συγκλονίζει. Ένταση και δράση σε αφθονία, αγώνας με τον χρόνο και τον κίνδυνο από φράση σε φράση.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας είναι δυναμικό, οι συνωμοσίες και οι διαπλοκές δεν έχουν τέλος, οι ήρωες αναπτύσσονται και εξελίσσονται, είναι ζωντανοί, η γλώσσα απλή, άμεση και σκληρή.

Ένα εξαιρετικό και καλογραμμένο βιβλίο για τους φαν του είδους.

Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το πρώτο μέρος της τριλογίας.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Όταν η μάνα του Λένον πρωτοάκουσε ότι ο αδερφός του, ο Λίαμ, είχε πάει με τα παιδιά της περιοχής, είχε ενταχθεί στον Αγώνα, τον είχε ικετεύσει να το ξανασκεφτεί. Του είπε ότι θα κατέληγε στη φυλακή ή, ακόμα χειρότερα, ότι θα τον σκότωναν οι μπάτσοι ή οι Βρετανοί.
Ο Λίαμ χαμογελούσε όσο εκείνη παραληρούσε και ύστερα την αγκάλιασε και της είπε να μην ακούει φήμες. Της είπε ότι δεν είχε πρόθεση να τα βάλει με κανέναν. Ότι δούλευε σ’ έναν μηχανικό της περιοχής που έφτιαχνε γεωργικά εργαλεία και είχε μέλλον. Γιατί να το σπαταλούσε σε ανοησίες;
Ο Λένον θυμόταν που κοιτάχτηκαν με τον Λίαμ πάνω από τους τρεμάμενους ώμους της μάνας τους και ήξερε ότι ο Λίαμ έλεγε ψέμματα.
Ήξερε επίσης ότι έλεγε ψέμματα και τότε που εμφανίστηκε με μαυρισμένο μάτι.
Ο Λένον είχε γυρίσει από το πανεπιστήμιο για έναν μήνα κι έβγαζε κάνα ψιλό δουλεύοντας σε ένα βενζινάδικο της περιοχής. Η βενζίνη που πουλούσε ήταν σκάρτη, νοθευμένο αγροτικό καύσιμο από ένα εργοστάσιο από αυτά που ήταν κρυμμένα στην ύπαιθρο. Όλοι ήξεραν ότι αυτά τα έτρεχε ο Μπουλ Ο’ Κέιν, αλλά το βούλωναν, ακόμα κι αν τα αυτοκίνητά τους κατέληγαν με κατεστραμμένα ντεπόζιτα από τη σάπια βενζίνη. Χρειαζόταν πάνω από ένα χιλιάρικο για να φτιαχτεί μια ξεπατωμένη μηχανή, αλλά αν άνοιγες το στόμα σου για να παραπονεθείς, θα σου στοίχιζε περισσότερο. Θα γινόσουν καρφί, και τα καρφιά δεν την έβγαζαν και πολύ καθαρή, αν την έβγαζαν καθόλου δηλαδή.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Η τριλογία του Μπέλφαστ #2
Συγγραφέας: Stuart Neville
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Σελίδες: 456
Ημερ. έκδοσης: 23/11/2017
ISBN: 978-618-03-1303-1


Βιογραφικό του συγγραφέα:
O Stuart Neville (Στιούαρτ Νέβιλ) αναδείχθηκε σε µπεστσελερίστα συγγραφέα µε το πρώτο του βιβλίο "Τα φαντάσµατα του Μπέλφαστ" (Μεταίχµιο, 2010), για το οποίο τιµήθηκε µε το βραβείο των Los Angeles Times και µε το Grand Prix Καλύτερου Ξένου Αστυνοµικού Μυθιστορήµατος στη Γαλλία. Έκτοτε έχει εκδώσει πολλά ακόµα πολύ επιτυχηµένα µυθιστορήµατα. Τα πέντε από αυτά ήταν υποψήφια για τον τίτλο Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year, ενώ το βιβλίο του "Ratlines" ήταν στη βραχεία λίστα για το CWA Ian Fleming Steel Dagger. Έχει µεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσµο. Για να διαβάσετε περισσότερα για τον Stuart Neville, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr