Βιβλιοάποψη: "Γυναίκες στη μάχη"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
150 χρόνια πριν, γυναίκες και άνδρες ζούσαν πολύ διαφορετικές ζωές. Οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου ούτε ήταν οικονομικά ανεξάρτητες. Κι επουδενί δεν είχαν τον έλεγχο του σώματός τους.


Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν όταν οι γυναίκες αποφάσισαν να οργανωθούν μεταξύ τους.


Η συγγραφέας Μάρτα Μπρέεν και η εικονογράφος Γένι Γιούρνταλ έγραψαν ένα βιβλίο για το γυναικείο κίνημα και τους πολλούς, δραματικούς αγώνες που έδωσαν οι γυναίκες για να κατακτήσουν ίσα δικαιώματα -αγώνες που συνεχίζουν να μας εμπνέουν και σήμερα.



Η άποψή μου:
(γράφει ο Χρήστος Αναστασόπουλος)
Εξαιρετικό! Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το βιβλίο και τη συγκεκριμένη έκδοση!

Έκατσα σε ένα καφέ και δεν σηκώθηκα μέχρι που το τελείωσα!!!

Η εικονογράφηση είναι απλά τέλεια και η ιστορία ρέει ομοιόμορφα και αβίαστα, χωρίς φανφάρες, αλλά με τα πραγματικά γεγονότα, που αν τα αναλογιστούμε σοβαρά, είναι γροθιά στα κόκαλα και το κατεστημένο της εκάστοτε εποχής.

Είναι η ιστορία των γυναικών, οι μάχες που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν, γιατί ζητούν τα αυτονόητα: ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη για όλους τους ανθρώπους.

Υπάρχουν μικρά, έξτρα κεφάλαια με τον αγώνα των μαύρων, των ομοφυλοφίλων και γενικά όλων των ανθρώπων που επαναστάτησαν για να είμαστε σήμερα όλοι ελεύθεροι και ίσοι, αν και σε αρκετές χώρες δεν ισχύουν όλα όσα εμείς αναλογιζόμαστε...

Είναι ένα βιβλίο που εμπνέει και ξεσηκώνει τις σκέψεις! Ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι και όλες!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Marta Breen
Εικονογράφηση: Jenny Jordahl
Μετάφραση: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
Ηλικία: 14+
Σελίδες: 128 / Διαστάσεις: 17x24
Ημερ. έκδοσης: 04/11/2019
ISBN: 978-960-484-496-8


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Μάρτα Μπρέεν (γενν. 1976) είναι πεζογράφος. Έχει, μεταξύ άλλων, γράψει για την ιστορία των γυναικών στη μουσική ζωή της Νορβηγίας, το βιβλίο "Γεννημένη φεμινίστρια" και το μπεστ σέλερ "60 γυναίκες που θα ήθελες να έχεις γνωρίσει", σε συνεργασία με την εικονογράφο Γένι Γιούρνταλ. Οι δυο τους έχουν επίσης συνεργαστεί στο βιβλίο "Η λέξη από Μ" (F-ordet), που κέρδισε το βιβλίο καλύτερου βιβλίου για εφήβους του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας.




Βιογραφικό της εικονογράφου:
Η Γένι Γιούρνταλ (γενν. 1989) είναι πολυβραβευμένη εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Διατηρεί το μπλογκ «Η ζωή ανάμεσα στα ζώα» (Livet blant dyrene). Έχει εικονογραφήσει σειρά βιβλίων, μερικά σε συνεργασία με τη Μάρτα Μπρέεν. Η Γιούρνταλ έκανε το συγγραφικό της ντεμπούτο το 2017 με το εικονογραφημένο βιβλίο "Ανεμώνη και Δρυάς" (Hannemone og Hulda).

Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr