Βιβλιοάποψη: "δόλιχος διαδρομή"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Αυτή η αμείλικτη σιωπή του μετά...
μετά τοn πόλεμο, μετά τη χαρά, μετά τον έρωτα·
τελειώνεις μαζί της μόνο όταν αναμετρηθείς



Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Ποιήτρια: Βασιλική Βλαστού
Σελίδες: 30
Ημερ. έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-135-5


Η άποψή μου:
(γράφει ο Χρήστος Αναστασόπουλος)
Οι εκδόσεις Bακχικόν μάς δίνουν, για ακόμα μια φορά, ένα υπέροχο βιβλίο, άρτιο στην εμφάνιση και στην ποιότητα, όπως πάντα.

Φαίνεται πως στη συγκεκριμένη συλλογή την ποιήτρια βασανίζουν αμέτρητες φιλοσοφικές σκέψεις, μα πάνω απ’ όλα η ψυχή!

Μας λέει πως φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά αγαθά, να είναι όλες μας οι υποχρεώσεις καλυμμένες, μα ξεχνάμε να φροντίζουμε την ψυχή και τα όνειρά μας, μες στον ορυμαγδό της καθημερινότητας. Συνηθίζουμε να λέμε πως "κάποτε ήθελα", αντί για "κάποτε έκανα". Υπάρχουν ωστόσο απλά, καθημερινά πράγματα που έχουμε ανάγκη, όπως η αγάπη. Πολλές φορές δίνουμε φρούδες ελπίδες στον εαυτό μας πως, αυτοί που αγαπάμε και νιώθουμε πως μας αγαπούν, θα κάνουν πράξη τα όνειρά μας, με αποτέλεσμα να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε άλλους και ίσως να απογοητευόμαστε όταν αυτό δεν συμβαίνει.

Υπάρχει μια μυστικοπάθεια, ίσως ένας φόβος πως τα όνειρα ή οι σκέψεις μας, όταν ειπωθούν σε λάθος άτομα θα διαδοθούν μέσα από ψιθύρους.

Πού πάνε άραγε αυτές οι σπουδαίες μας σκέψεις όταν ξεχνιούνται; Ήταν άραγε αδύναμες ή ακατόρθωτες ώστε να εξελιχθούν περαιτέρω;

Υπάρχει πάντοτε η αναγκαιότητα ενός κοινού σημείου στη ζωή μας. Οι σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους μέσω συγκυριών και σωστού τόπου και χρόνου. Η σπουδαιότητα της στιγμής! Πολλές φορές βέβαια αφήνουμε αυτές τις στιγμές να περάσουν πιστεύοντας πως θα έχουμε την ευκαιρία να τις ξανασυναντήσουμε μπροστά μας, όμως αυτές χάνονται.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο ποιητικό ταξίδι, αλλά παράλληλα και το ταξίδι της ζωής του κάθε ατόμου, οφείλουμε να μας συγχωρούμε. Να είμαστε πάντα ο εαυτός μας και θα βρεθούν άνθρωποι που θα μας αγαπήσουν γι’ αυτό που είμαστε!

Κλείνοντας, ένα τόσο δα μικρούλι αλλά υπέροχο ποίημα!     

Στην αρχή του γκρεμού 
ζαλίστηκε η θλίψη μου
και με μια κραυγή θυμού
την έσπρωξα κι έπεσε. 


Βιογραφικό της ποιήτριας:
Η Βασιλική Βλαστού γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία διδάχτηκε κλασικό πιάνο, θεωρία και αρμονία της μουσικής και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της σε παραϊατρικό κλάδο δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα. Γράφει ποίηση και διηγήματα και η συλλογή "δόλιχος διαδρομή" είναι η πρώτη που εκδίδει.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr