Βιβλιοάποψη: "Αναμέτρηση με την Κόλαση"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Όταν ο Θεός είναι πολύ ψηλά για να ακούσει τα αιτήματα του ανθρώπου, τότε τον ακούει ο διάβολος σπεύδοντας να τον εξυπηρετήσει.

Ο δούκας Jean-Jacques de Barrand ήταν αποφασισμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο προκειμένου να σώσει τη ζωή της αγαπημένης του γυναίκας Sophie. Δε φανταζόταν ποτέ πως ο νοσηρός έρωτας μιας υπηρέτριας θα τον έστελνε στην πυρά της Ιεράς Εξέτασης. Ο δούκας Jean-Jacques de Barrand πριν γίνει ολοκαύτωμα, είχε προλάβει ν’ ανοίξει στο δαίμονα την πόρτα του κόσμου. Όμως το δαιμόνιο χρειαζόταν αφέντη για όσο βρισκόταν στην υλική πραγματικότητα. Και ποιος θα μπορούσε να είναι καταλληλότερος γι’ αυτό, αν όχι ο γιος του Jean-Jacques de Barrand, Phillippe de Barrand, που έψαχνε απεγνωσμένα τρόπο να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του; Όμως... ο δούκας Jean-Jacques de Barrand είχε όντως πεθάνει ή βρισκόταν κάπου ενδιάμεσα προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του;
Ο μάγος Abdal-Aziz, ο μέγας Ιεροεξεταστής Mathias Vaunard κι όλοι όσοι είχαν μερίδιο στην καταδίκη του δούκα Jean-Jacques de Barrand, θα μάθαιναν καλά τι σήμαινε να βρίσκεσαι αντιμέτωπος και να αναμετράσαι με την Κόλαση.


Η άποψή μου:
(γράφει ο Βαγγέλης Τάτσης)
Υπάρχει ένα ερώτημα στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας και δεν είναι άλλο από το εξής: «Τι μπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο με τέτοιο περιεχόμενο στον αναγνώστη;».

Η απάντηση δεν είναι εύκολη και σίγουρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον εκάστοτε αναγνώστη. Το βιβλίο της Margaret P. Dalkour δημιουργεί ένα κατάλληλο σκηνικό με μια κινηματογραφική οπτική που σε μεταφέρει με ομαλό και ενδιαφέρον τρόπο στο Μεσαίωνα της παπικής διαστροφής των ιεροεξεταστών. Το περιβάλλον άρτια δομημένο από λέξεις και εκφράσεις με ιδιαίτερη συνοχή δίνουν με εύγλωττο τρόπο το στίγμα της εποχής και κάνουν τον αναγνώστη να βρίσκεται ξαφνικά στο μελανότερο σημείο της παγκόσμιας ιστορίας. Εδώ η δολοφονική τακτική των θρησκευτικών ταγών της εποχής συναντά τη μεταφυσική εκδίκηση, όχι από το Θείο, μα από κάτι σκοτεινότερο και -εν δυνάμει- χθόνιο, που ταράζει τις ανθρώπινες ψυχές.

Η περιγραφική προσέγγιση της συγγραφέως καθιστά την ανάγνωση απολαυστική και οι σελίδες του βιβλίου αφήνουν η μια την άλλη με απίστευτη ταχύτητα, που στο τέλος νιώθει κανείς ότι πρέπει να υπάρξει και sequel! Οι χαρακτήρες της -αν και αποτελούν αποκύημα φαντασίας- είναι πλασμένοι από ιστορική γνώση και δημιουργούν έντονα συναισθήματα, που αλληλοσυγκρούονται. Το βιβλίο αυτό δεν είναι γραμμένο μόνο για τους λάτρεις του είδους, γιατί η λογοτεχνική δυναμική της συγγραφέως καθιστά μεγαλύτερο μέρος αναγνωσιμότητας και μπορεί και εκείνος που δεν έχει ιδιαίτερη έφεση σε τέτοια αναγνώσματα να του κινήσει το ενδιαφέρον.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Margaret P. Dalkour
Σελίδες: 316 / Διαστάσεις: 21x14εκ.
Ημερ. έκδοσης: Ιανουάριος 2020
ISBN: 978-618-5239-68-8


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Μαργαρίτα Π. Κουλαδούρου ζει μόνιμα στην Άμφισσα Φωκίδας.

Το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο είναι Margaret P. Dalkour και είναι η συγγραφέας δύο ακόμα μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας/θρίλερ/δράσης.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr