Βιβλιοάποψη: "Big bang"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
To Big Bang είναι μία στιγμή.
Ένα φλας που απαθανατίζει μικρές αιωνιότητες.
Από το χάος γεννιέται φως, στο μεταίχμιο της διάσπασης των άκρων.
Κι όταν η σιωπή αφήνει την κραυγή της, εκρήγνυται ένας καινούριος ποιητικός κόσμος.
-Εκμαγείο δύσης το Ανεκπλήρωτο-


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Ποιητής: Νίκος Λούβρος
Σελίδες: 54 / Διαστάσεις: 15x23
Ημερ. έκδοσης: 22 Ιουνίου 2018
ISBN: 978-618-83812-0-9



Η άποψή μου:
(γράφει η Χρύσα Παναγοπούλου)
Από πού αρχίζουν όλα; Αλλά και που τελειώνουν; Ποια μονοπάτια πρέπει ο άνθρωπος να διαβεί για να βρει τη γαλήνη του;

Ο δημιουργός μας ταξιδεύει μέσα από ένα συνονθύλευμα εννοιών στη δική του αλήθεια. Αφουγκραζόμαστε το νόημα των λέξεων ανυπαρξία, αθανασία, μπούλινγκ, απωθημένα, πόνος έρωτας. Ο ποιητής έχει πολλές ανησυχίες που μοιάζουν με επώδυνο τοκετό -πρέπει να ματώσεις για να γεννηθούν οι λέξεις. Η ειρωνεία και η πικρία στην ποίηση είναι συναισθήματα αποδεκτά.
«Όστρακα λέξεων
λείψανα ηδονών
σπόροι Ανάστασης
Στα περιθώρια άφθαρτο
σκήνωμα ποιητή
Έπεφταν ακόμα βέλη
φαρμακερό μελάνι»

Πόσο εύκολο είναι αλήθεια για τον καθένα να κατακρίνει αυτό ή αυτόν που δεν γνωρίζει; Και μάλιστα δεν έχει ποτέ του συναντήσει;
«Η λέξη ζώνεται μελάνι
και κάνει επιθέσεις 
αυτοκτονίας»

Και ο έρωτας τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά; Είναι βέβαιο ότι αποτελεί τον κυρίαρχο του παιχνιδιού, που όμως σχεδόν πάντα πληγώνει.
«Οι μεγάλοι έρωτες μοναχά ανοίγουν ρωγμές»

Υπάρχει κάτι το γνώριμο και το πολύ οικείο σε όλα αυτά τα λιτά και απέριττα ποιήματα. Μια ιδιαιτερότητα στη χρησιμοποίηση των λέξεων, που ο αναγνώστης καλείται να αποκρυπτογραφήσει και να δει εικόνες και συμπεριφορές της κοινωνίας μας, μέσα όμως από το πρίσμα βαθιάς κατάνυξης αλλά και αγάπης για τη ζωή.
«Παροπλισμένο Jumbo
Το παρελθόν σπαρτάριζε 
Κάτω απ'τη σάπια φήμη»

Ναι, είμαι σίγουρη ο ποιητής αγαπάει τη ζωή και ολόκληρη την πλάση! Μπορεί να θαυμάσει ένα ηλιοβασίλεμα και να χαιρετίσει ένα περαστικό σύννεφο. Κι αυτή την αγάπη θέλει να διατηρήσει και να προφυλάξει από τα άσχημα πεπραγμένα των ανθρώπων για να καταλήξει στην υπέρτατη ελπίδα της μεταθανάτιας ζωής.

Από όλες τις συλλογές που έχω διαβάσει, η συγκεκριμένη μου άφησε μια αίσθηση αισιοδοξίας και αγάπης για τη ζωή σαν ένα μουσικό κομμάτι, που παρά τις δυσκολίες και τις θύελλες κατά τη διάρκεια του ακούσματος καταλήγει στο πιο αίσιο και ήρεμο τέλος...



Βιογραφικό του ποιητή:
Ο Νίκος Λούβρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών & Μηχ/κών Η/Υ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η ενασχόλησή του με την ποίηση οδήγησε τα βήματά του στη Φλώρινα και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή», απ' όπου αποφοίτησε το 2012.

Έχει δημοσιεύσει ποιήματα σε έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά της Ελλάδας και της Αυστραλίας και έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια Δημιουργικής Γραφής. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Το "Big Bang" είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr