Βιβλιοάποψη: Σειρά "Ο εχθρός"

Χορεύοντας με τον εχθρό / περίληψη:
Ο Καρλ Λόγκαν ήταν ο τέλειος πράκτορας. Μοναχικός. Χωρίς πραγματικούς φίλους και οικογένεια. Εκπαιδευμένος να αντιμετωπίζει κάθε κατάσταση ψυχρά και αποτελεσματικά, χωρίς κανένα συναίσθημα. Αλλά ο Λόγκαν δεν είναι πλέον αυτός που ήταν. Η ζωή του άλλαξε για πάντα, πέντε μήνες πριν, όταν αιχμαλωτίστηκε, βασανίστηκε και έφτασε στο κατώφλι του θανάτου από έναν από τους πιο βίαιους τρομοκράτες στον κόσμο, τον Γιουσέφ Σελίμ.

Όταν ο Σελίμ επανεμφανίζεται μυστηριωδώς στο Παρίσι, και συνδέεται με την απαγωγή του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Λόγκαν οσμίζεται την ευκαιρία του για εκδίκηση. Καταδιώκοντας ανελέητα τον άνθρωπό του, χωρίς να έχει συναίσθηση της καταστροφής που αφήνει στο πέρασμά του, ο Λόγκαν πιάνεται όλο και περισσότερο στον ιστό ψεμάτων και εξαπάτησης που περιβάλλει την απαγωγή. Και τελικά, μαθαίνει τι ακριβώς σημαίνει να χορεύεις με τον εχθρό...

Το πρώτο βιβλίο της bestselling σειράς "Ο εχθρός" είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα, γεμάτο δράση, αγωνία και ανατροπές.


Η άποψή μου:
(γράφει ο Χρήστος Αναστασόπουλος)
Εάν ψάχνεις για ένα βιβλίο που να μην μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου, τότε είναι αυτό εδώ! Πρόκειται για μια περιπέτεια όπου τα γεγονότα εναλλάσσονται απίστευτα γρήγορα και διαδέχονται το ένα το άλλο με ανατροπές, εξέλιξη και μπόλικη δράση.

Η ιστορία ξεκινά με μια επεισοδιακή απαγωγή στους δρόμους του Παρισιού, ενός πολύ σημαντικού προσώπου και ο Καρλ Λόγκαν, (ο τέλειος πράκτορας με την ασύλληπτη εκπαίδευση) καλείται να ανακαλύψει και να ξεδιαλύνει την υπόθεση.

Δεν είναι ένας ασυνήθιστος ήρωας, όμως οι σκέψεις που κάνει είναι -δεδομένου πως θα ήθελε να έχει μια ήσυχη ζωή, από το να ζει μες το άγχος, την υπερένταση και τον κίνδυνο.

Στο παρόν, εκτός την αστυνομία που μπλέκεται στα πόδια του και τον εμποδίζει, υπάρχουν και άλλες Υπηρεσίες, που φαίνεται να έχουν αμέτρητα κίνητρα, τα οποία καλούμαστε να αποκαλύψουμε. Στο παρελθόν του ήρωα κρύβονται τρομερά μυστικά, βεντέτες με τρομοκράτες, εμπόρους όπλων και αμέτρητοι φόβοι.

Είναι μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και μέχρι την τελευταία σελίδα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Ο εχθρός #1
Συγγραφέας: Rob Sinclair
Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου
Σελίδες: 392
Ημερ. έκδοσης: Οκτώβριος 2018
ISBN: 978-960-507-120-2

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Η άνοδος του εχθρού / περίληψη:
Η Ενιαία Υπηρεσία Πληροφοριών στέλνει τον πράκτορα Καρλ Λόγκαν σε μια αποστολή ρουτίνας στη Ρωσία. Θα έπρεπε να είναι μια απλή υπόθεση, αλλά όταν η κάλυψή του καταρρέει ο Λόγκαν μεταφέρεται και πάλι σε μια κόλαση που νόμιζε πως δε θα ξανάβλεπε.

Όμως αυτή τη φορά υπάρχει μια διαφορά και, πριν περάσει πολύς καιρός, αρχίζουν να σχηματίζονται ερωτηματικά στο μυαλό για το λόγο που πήγε τόσο άσχημα αυτή η αποστολή. Ποτέ δεν του έλειπαν οι εχθροί. Και, καμιά φορά, ο εχθρός είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις. Θα μπορούσαν πραγματικά να του την έχουν στήσει οι δικοί του άνθρωποι;

Οι πιθανότητες είναι εναντίον του. Αλλά ο Λόγκαν δεν είναι άνθρωπος που του αρέσει να τον στριμώχνουν. Και όταν τσιγκλάς ένα φυλακισμένο ζώο, καλά θα κάνεις να είσαι προετοιμασμένος για τις συνέπειες...

Μετά το "Χορεύοντας με τον εχθρό", ο Ρομπ Σινκλέρ επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της bestselling σειράς "Ο εχθρός". Ένα γρήγορο, αγωνιώδες, καθηλωτικό μυθιστόρημα, ιδανικό για τους λάτρεις των βιβλίων του Λη Τσάιλντ και του Βινς Φλιν.


Η άποψή μου:
(γράφει ο Χρήστος Αναστασόπουλος)
Είχα διαβάσει το πρώτο βιβλίο της σειράς και μου άρεσε πάρα πολύ. Αγάπησα αμέσως τον ήρωα, γιατί είναι ένας υπερκατάσκοπος, άριστα εκπαιδευμένος και με ένα πλούσιο παρελθόν!

Ο τρόπος γραφής είναι εξαιρετικός, απλός, σύντομος και περιεκτικός, αφού με έκανε να διαβάζω γρήγορα και να γυρνάω τις σελίδες για να προλάβω την εξέλιξη! Οι γνώσεις του συγγραφέα είναι μοναδικές, καθώς περιγράφει με παραστατικό τρόπο αποδράσεις, διαφυγές και τρόπους επιβίωσης σε ακραίες συνθήκες.

Οι αναφορές στο παρελθόν είναι υπέροχες και μπαίνουν ομαλά, με αποτέλεσμα να ξαναθυμηθώ τι έγινε στο πρώτο βιβλίο και να έρθει να δέσει η καινούργια ιστορία με την παλιά, σαν μια συνέχεια! Η καινούργια ιστορία εκτυλίσσεται στην παγωμένη Σιβηρία, που όσο αφιλόξενη κι αν μου ήταν στην αρχή, με έκανε στο τέλος να θέλω να την επισκεφτώ!

Ο ήρωας αμφισβητεί τα πάντα. Τον εαυτό του και τις ικανότητές του. Μπορεί άραγε να εμπιστευτεί το μοναδικό του στήριγμα; Τον άνθρωπο που τον έκανε ό,τι είναι σήμερα;

Βρήκα απίστευτα συγκλονιστικές τις εξομολογήσεις ενός κατασκόπου, ενός ομήρου και διάφορων άλλων εμπλεκομένων, που μιλάνε για τα αγκάθια της ψυχής και τις κοιμισμένες φοβίες, που αναζητούν το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να ξυπνήσουν. Το τελικό συμπέρασμα, κατά τη γνώμη μου, είναι πως, οι χειρότερες προδοσίες συμβαίνουν από τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και ότι οι σπόροι της αμφιβολίας βρίσκουν πάντα πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν.

Είναι μια ιστορία με αμέτρητες ανατροπές ως την τελευταία σελίδα, που θα κρατήσει αμείωτο ενδιαφέρον και θα προσφέρει αμέτρητες στιγμές αγωνίας.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Ο εχθρός #2
Συγγραφέας: Rob Sinclair
Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου
Σελίδες: 344
Ημερ. έκδοσης: Σεπτέμβριος 2019
ISBN: 978-960-507-129-5


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Ρομπ Σινκλέρ είναι ο συγγραφέας της εξαιρετικά πετυχημένης σειράς μυθιστορημάτων "Ο εχθρός", με ήρωα τον Καρλ Λόγκαν, καθώς και της σειράς κατασκοπικών θρίλερ με κεντρικό χαρακτήρα τον Τζέιμς Ράικερ. Οι πωλήσεις των βιβλίων του ξεπερνούν ήδη τα πεντακόσιες χιλιάδες αντίτυπα. Πολλοί κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει το έργο του ισάξιο με αυτό κορυφαίων συγγραφέων του είδους, συμπεριλαμβανομένων των Λη Τσάιλντ και Βινς Φλιν. Ο Ρομπ άρχισε να γράφει το 2009, όταν έδωσε στη βιβλιοφάγο σύζυγό του την υπόσχεση ότι μπορούσε να γράψει ένα θρίλερ που θα ήταν αδύνατον να το αφήσει κανείς από τα χέρια του πριν το τελειώσει. Έχει εργαστεί για δεκατρία χρόνια σε μια διεθνή λογιστική εταιρεία, αφότου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, το 2002, με ειδίκευση στη διερεύνηση οικονομικών απατών, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Σήμερα έχει αφοσιωθεί εξ'ολοκλήρου στη συγγραφή. Καταγόμενος από τη βορειοανατολική Αγγλία, έχει ζήσει και εργαστεί σε αρκετές αγχωτικές και πολύβουες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Νέα Υόρκη, ενώ σήμερα έχει εγκατασταθεί στα Γουέστ Μίντλαντς με τη σύζυγο και τους γιους του. Βρείτε τον συγγραφέα στο Twitter.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr