Βιβλιοάποψη: "Ο νυχτερινός διώκτης"


Ο νυχτερινός διώκτης / περίληψη:
Σε αγαπάει μέχρι θανάτου...

Το πτώμα μιας γυναίκας αγνώστων στοιχείων ανακαλύπτεται στον πάγκο ενός εγκαταλειμμένου χασάπικου. Η αιτία του θανάτου είναι άγνωστη. Στο σώμα της δε φέρει κανένα σημάδι, πέρα από τα ράμματα που κρατούν τα χείλη της κλειστά.

Μονάχα όταν διενεργηθεί η νεκροτομή ο ιατροδικαστής θα αποκαλύψει το μέγεθος της φρίκης που κρύβεται μέσα στο πτώμα. Και η αποκάλυψη θα είναι τόσο τρομακτική, που ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, του Ειδικού Τομέα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, θα αναγκαστεί να αφήσει μια άλλη υπόθεση ώστε να επικεντρωθεί σε αυτήν.

Όταν, όμως, η έρευνά του θα τον φέρει στο δρόμο της Γουίτνι Μάιερς, μιας πανέξυπνης ιδιωτικής ερευνήτριας η οποία ασχολείται με μια υπόθεση εξαφάνισης, ο Χάντερ θα υποψιαστεί πως ο δράστης πιθανότατα κρατάει κι άλλες γυναίκες αιχμάλωτες. Ο Ρόμπερτ σύντομα θα βρεθεί στο κατόπι ενός εμμονικού δολοφόνου, στο μυαλό του οποίου η αγάπη μετατρέπεται σε μίσος.

Το bestseller των Sunday Times "Ο νυχτερινός διώκτης" είναι η τρίτη συναρπαστική υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ.


Η άποψή μου:
(γράφει η Χρύσα Παναγοπούλου)
Ο Ρόμπερτ Χάντερ, ο αγαπημένος μου πλέον ντετέκτιβ για την αποφασιστικότητα, τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητά του έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά από ανατριχιαστικά εγκλήματα, που τον κάνουν να χάσει τον ύπνο του. Είναι από τις λίγες φορές που αισθάνεται ανίσχυρος και ανήσυχος για την έκβαση των ερευνών του. Ο δολοφόνος είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά και όπως φαίνεται, είναι αποφασισμένος να σκοτώσει ξανά και ξανά.

Μια αστυνομική περιπέτεια που μας εκπλήσσει αλλά και μας σοκάρει η βιαιότητα των εγκλημάτων. Αποτελεί επίσης μια ακόμα ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον Ρόμπερτ και για τα άδυτα της ψυχής του και είναι τόσο συγκλονιστική πάντα η αλήθεια που κάποια στιγμή με έπιασε βαθιά συγκίνηση.

Ο συγγραφέας μοιάζει πιο σίγουρος και πιο ώριμος. Στην τρίτη του συγγραφική προσπάθεια ακολουθεί μια μέθοδο ανθρωποκυνηγητού σαν της γάτας με το ποντίκι, χωρίς να παραλείπει να εμβαθύνει την ψυχολογία των εμπλεκόμενων προσώπων και παράλληλα να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα του Λος Άντζελες. Τα κεφάλαιά του μικρά αλλά περιεκτικά, εντείνουν την αγωνία, όχι μόνο για την τύχη των άτυχων θυμάτων αλλά και του Ρόμπερτ, καθώς και του βοηθού του, Γκαρσία. Ειδικά ο τελευταίος έχει κινδυνεύσει πάρα πολλές φορές εν ώρα καθήκοντος κι έχει επάξια κερδίσει την αμέριστη συμπάθεια του αναγνωστικού κοινού, για την αίσθηση του καθήκοντος που τον διακρίνει αλλά και γιατί -σε αντίθεση με τον Ρόμπερτ που είναι τύπος μοναχικός- ο Γκαρσία έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μια οικογένεια που δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να διαλυθεί ή κάποιο μέλος της να πάθει κακό.

Κι εκεί που νομίζεις ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και η αστυνομία βρίσκεται σε αδιέξοδο, ένα νέο πρόσωπο κάνει την εμφάνισή του και διευκολύνει το δύσκολο έργο του Χάντερ: είναι η Γουίτνι Μάιερς εκπαιδευμένη, έξυπνη και επικίνδυνη ώστε να μπορεί να χαλάσει τα σχέδια του οποιουδήποτε δολοφόνου.

Καθώς οι μέρες περνάνε χωρίς αργίες, χωρίς ξεκούραση και γεμάτες αγωνία θα καταφέρει ο Ρόμπερτ αυτή τη φορά να εξουδετερώσει το δολοφόνο πριν το επόμενο έγκλημα;

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για γερά νεύρα και ακόμα περισσότερο για γερά στομάχια, λόγω της ειδεχθής φύσης των εγκλημάτων που περιγράφονται με χειρουργική ακρίβεια -θα έλεγα. Και γεγονός τελευταίο, μα όχι αμελητέο: η μετάφραση είναι του αγαπημένου συγγραφέα Βαγγέλη Γιαννίση, που είναι εξαιρετική.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Ρόμπερτ Χάντερ #3
Συγγραφέας: Chris Carter
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης
Σελίδες: 416
Ημερ. έκδοσης: Ιούλιος 2019
ISBN: 978-960-507-127-1


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Κρις Κάρτερ, ιταλικής καταγωγής και γεννημένος στη Βραζιλία, σπούδασε ψυχολογία με ειδίκευση στην εγκληματική συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ως μέλος της ομάδας Εγκληματολογικής Ψυχολογίας της Εισαγγελίας της Πολιτείας του Μίσιγκαν πήρε συνεντεύξεις από πολλούς εγκληματίες, μεταξύ των οποίων σίριαλ κίλερς και δράστες πολλαπλών ανθρωποκτονιών καταδικασμένους σε ισόβια κάθειρξη, και είχε την ευκαιρία να τους μελετήσει. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Κρις Κάρτερ εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες, όπου πέρασε μια δεκαετία ως κιθαρίστας πολυάριθμων γκλαμ ροκ συγκροτημάτων, πριν εγκαταλείψει το επάγγελμα του μουσικού για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή. Σήμερα ζει στο Λονδίνο. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr