Βιβλιοάποψη: "Καταπληκτική μαμά (9-12 ετών)"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Είναι το παιδί σας 9-12 ετών; Θέλετε να αντιμετωπίσετε με πρακτικό και επιστημονικό τρόπο τις προκλήσεις αυτής της ηλικίας και ειδικά της προεφηβείας; Τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς! Κρατάτε στα χέρια σας έναν πρακτικό οδηγό που μέσα από αληθινά παραδείγματακαι απλές, εφαρμόσιμες συμβουλές θα σας δείξει:
*Πώς να επενδύσετε στον εαυτό σας και να γίνεται μια καταπληκτική μαμά.
*Πώς να βελτιώσετε την επικοινωνία με το παιδί σας και να διατηρήσετε μια ζεστή σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης.
*Πώς να κάνετε τα σωστά βήματα για να αναδείξετε τα δυνατά σημεία του παιδιού σας.
*Πώς να διαχειριστείτε τις πιο συνηθισμένες προκλήσεις και δυσκολίες της ηλικίας 9-12 ετών.
*Πώς μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας ό,τι χρειάζεται για να είναι χαρούμενο και ισορροπημένο σήμερα και ένας πετυχημένος ενήλικας αύριο.

Το "Καταπληκτική μαμά" είναι βασισμένο σε περισσότερες από 10.000 ώρες κλινικής εμπειρίας της γνωστής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας Δρ. Βάρβογλη σε συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής με παιδιά, γονείς και ενήλικες, στο νοσοκομείο Children’s Hospital του Harvard, και σε παιδιατρικές κλινικές και σχολεία σε Ελλάδα και Αμερική.


Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Βερίγκα)
Επέλεξα το "Καταπληκτική μαμά", χωρίς καν να έχω την ιδιότητα της μητέρας! Θα εξετάσω το βιβλίο υπό το επαγγελματικό μου πρίσμα κι αυτό ίσως να είναι περισσότερο αντικειμενικό. Πρακτικές συμβουλές, λοιπόν, για μαμάδες με παιδιά 9-12 ετών. Είστε έτοιμες;;

Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο, καλογραμμένο βιβλίο με πολλές υποκατηγορίες έτσι ώστε να μην κουράζεται ο αναγνώστης. Κρατά την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο επιστημονικό και προσωπικής ανάπτυξης πεδίο. Για να το διαβάσεις δεν χρειάζεται να έχεις κάνει ανάλογες σπουδές, καθώς είναι αρκετά επεξηγηματικό και καθόλου δεικτικό. Επιπλέον, εμπεριέχει παραδείγματα από βιωματικές καταστάσεις αληθινών γεγονότων και προτεινόμενες λύσεις. (βασισμένο σε περισσότερες από 10.000 ώρες κλινικής εμπειρίας της συγγραφέως).

Η επιλογή των χρωμάτων στην γραμματοσειρά κάνει ακόμα πιο χαρούμενη και απολαυστική την ανάγνωση. Και το κυριότερο, το περιεχόμενό του είναι πλήρως εναρμονισμένο στο σήμερα και όχι σε παγιωμένες συμβουλές μιας άλλης εποχής.

Θεματικές κατηγορίες που θεωρώ άκρως ενδιαφέρουσες και σημαντικές: οι διαφορές ανάμεσα στην προεφηβεία και την εφηβεία, οι ενοχές της μητέρας, η ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης, κανόνες και όρια, σχολικός εκφοβισμός, οικονομική κρίση και προέφηβοι.

Σίγουρα, βιβλία σαν το "Καταπληκτική Μαμά" δεν κάνουν μαγικά. Είναι στο χέρι της κάθε μητέρας το πώς θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που λαμβάνει, γιατί η κάθε περίπτωση διαφέρει και χρειάζεται εξατομικευμένη προσέγγιση. Ας ανοίξουμε όμως τους πνευματικούς μας ορίζοντες, πόσω μάλιστα από ειδικούς όπως η Δρ. Λίζα Βάρβογλη και δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως το παραμικρό!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ και εδώ και εδώ
Θεματολογία: Ψυχολογία
Συγγραφέας: Δρ. Λίζα Βάρβογλη
Σελίδες: 176 / Διαστάσεις: 14x20,5cm
Βιβλιοδεσία: Χαρτόδετο
Ημερ. έκδοσης: 15/03/2017
ISBN: 978-618-5224-22-6


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D., είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, που έχει κάνει τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια της Βοστώνης Tufts, Northeastern και Harvard (πτυχία Μάστερ, Διδακτορικό και Μεταδιδακτορική Εκπαίδευση). Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΜΠΣ «Επιστήμη του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο. Τα άρθρα της δημοσιεύονται σε σημαντικά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Εργάζεται με ενήλικες, παιδιά, εφήβους, φοιτητές και τις οικογένειές τους στην Αμερική και την Ελλάδα, καλύπτοντας θέματα σωστής ανατροφής, διαπαιδαγώγησης και επικοινωνίας παιδιών και γονιών αλλά και διάφορες δυσκολίες, όπως άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής κ.λ.π. Έχει εκτενή εμπειρία με περισσότερες από 10.000 ώρες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής με ενήλικες, παιδιά, εφήβους και οικογένειες, ατομικά ή ομαδικά, στο γραφείο της, σε σχολεία και στο παιδιατρικό νοσοκομείο Children’s Hospital του Harvard. Έχει γράψει επιστημονικά συγγράμματα και βιβλία αυτοβοήθειας, καθώς και πολλά παιδικά βιβλία. Για το βιβλίο της "Το μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού", από τη σειρά "Ανελάντα και Μάξιμος - Πράκτορες Μυστηρίου", απέσπασε το 1ο Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στα βραβεία Public το 2016. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε από την Unesco για την προσφορά της στα γράμματα και στον πολιτισμό.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr