Βιβλιοάποψη: "Λάττε ντεκαφεϊνέ"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ο Ορφέας, ένας γοητευτικός άνδρας, ερωτεύεται την ψυχαναλύτριά του και οδηγεί τον εαυτό του στα άκρα, για να την κατακτήσει.

Η Ισμήνη, μια συντηρητική γυναίκα με έντονο ενοχικό στοιχείο, πειραματίζεται με τον έρωτα του ασθενή της, ενώ παράλληλα προσπαθεί να τον θεραπεύσει.

Οι συναντήσεις των δύο και η αναπάντεχη εξέλιξη της σχέσης τους αποκαλύπτουν πόσο λεπτή και εύθραυστη είναι η ισορροπία του πνεύματος και πως κάτι που μοιάζει με βαρετή καθημερινότητα μπορεί να μετατραπεί σε ένα μοιραίο παιχνίδι.






Η άποψή μου:
(γράφει η Ανδρομάχη Κοκόση)
Ο Ορφέας, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, είναι ένας από εκείνους τους άντρες, που εμείς οι γυναίκες λατρεύουμε να μισούμε: εργένης, νέος, γοητευτικός, πολύ γοητευτικός, πάρα πολύ γοητευτικός και παιχνιδιάρης. Είναι ψεύτης, και χρησιμοποιεί τα ψέματά του για να πλάσει ολόκληρο θεατρικό σκηνικό προκειμένου να κατακτήσει μια γυναίκα. Γίνεται ευχάριστος όταν τον ενδιαφέρεις και μισητός όταν πάψεις. Ζει τον έρωτα χωρίς συναισθήματα, αλλά και τη ζωή του, όπως ο ίδιος λέει. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οδηγείται σε γραφείο ψυχαναλυτή, αλλά όχι μόνο. Νιώθει πολύ έντονα την ανάγκη να τακτοποιήσει τα μέσα του.

Η Ισμήνη, η ψυχαναλύτριά του από την άλλη, είναι μια γυναίκα μάλλον συντηρητική, χωρισμένη από γάμο, με ένα παιδί. Μια γυναίκα που ενώ ακολούθησε τη φυσική ροή που προστάζει η κοινωνία μας, είναι πολύ πετυχημένη στη δουλειά της και μια εξαιρετική επιστήμονας.

Τι γίνεται όταν ο έρωτας εμφανιστεί στη ζωή τους; Τι θα σημαίνει για τον καθένα τους; Πως θα το διαχειριστούν τόσο ο Ορφέας, όσο και η Ισμήνη; Θα τους αλλάξει σαν προσωπικότητες; Θα ολοκληρωθεί αυτός ο έρωτας και κυρίως, πόσο θα επηρεάσει τις ζωές τους;

Μη γελιέστε. Δεν πρόκειται για ακόμα ένα αισθηματικό μυθιστόρημα. Θα το χαρακτήριζα -αν έπρεπε- βαθιά κοινωνικό, αφού ο Σταύρος Ζαφειράκης μάς ξεδιπλώνει πολλές πτυχές των ηρώων του. Υπάρχουν ανατροπές εκεί που δεν το περιμένεις. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες που πλαισιώνουν τους βασικούς, προσθέτουν -ο καθένας ξεχωριστά- τη δική του πινελιά στην πλοκή της ιστορίας.

Είναι ένα βιβλίο που γεννάει πολλά ερωτήματα, για τον έρωτα, την αγάπη, τις αδυναμίες μας, τα λάθη μας, τους δισταγμούς αλλά και τις ενοχές μας. Η γραφή του Ζαφειράκη είναι σε πρώτο πρόσωπο, και για τους δύο βασικούς ήρωες, και παρόλο που είναι απλή, σύγχρονη και με μικρές προτάσεις, δημιουργεί άπειρες εικόνες και πληθώρα συναισθημάτων.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Σταύρος Ζαφειράκης
Σελίδες: 236 / Διαστάσεις: 14Χ21
Ημερ. έκδοσης: 13/12/2017
ISBN: 978-618-82421-9-7


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Σταύρος Ζαφειράκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ενώ παράλληλα σπουδάζει υποκριτική και είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το «Λάττε ντεκαφεϊνέ» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr