Βιβλιοάποψη: "Ο δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Όταν σ'ένα ερημικό, μισοερειπωμένο σπίτι έξω από το Λος Άντζελες ανακαλύπτεται το άψυχο σώμα μιας νεαρής γυναίκας, για τον Ρόμπερτ Χάντερ ξεκινάει ένας εφιάλτης. Στον αυχένα του θύματος, που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο, είναι χαραγμένος ένας παράξενος, διπλός σταυρός, το σήμα κατατεθέν ενός ψυχοπαθούς που ήταν γνωστός ως ο Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού.
Αυτό όμως είναι αδύνατο. Επειδή ο Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού συνελήφθη και εκτελέστηκε πριν από δύο χρόνια. Πρόκειται άραγε για κάποιον επίδοξο μιμητή του; Ή μήπως συμβαίνει το αδιανόητο... και ο πραγματικός δολοφόνος είναι ακόμα ελεύθερος εκεί έξω, έτοιμος να επιδοθεί σε μια νέα σειρά βίαιων φόνων, επιλέγοντας τα θύματά του με φαινομενικά τυχαίο τρόπο και χλευάζοντας ουσιαστικά την αδυναμία του Ρόμπερτ Χάντερ να τον πιάσει;
Ο Χάντερ και ο νέος συνεργάτης του, ο Γκαρσία, πρέπει οπωσδήποτε να διαλευκάνουν αυτή την υπόθεση. Και γρήγορα.
"Ο δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού" του #1 bestselling συγγραφέα Κρις Κάρτερ είναι η πρώτη υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ.


Η άποψή μου:
(γράφει η Χρύσα Παναγοπούλου)
Υπάρχει δολοφόνος που να διαλέγει στη τύχη τα θύματά του; Να μην αφήνει το παραμικρό ίχνος στον τόπο του εγκλήματος; Ε, αυτός ο κατά συρροήν δολοφόνος δεν πιάνεται!

Διαβάζοντας με προσοχή, κατάλαβα ποιος είναι από μια μικρή λεπτομέρεια -δεν ήξερα βέβαια αν η σκέψη μου είναι σωστή πριν τελειώσω το βιβλίο και δεν έβρισκα το κίνητρο. Το ότι υποψιάστηκα τον δράστη καθόλου δεν με ένοιαξε, συνέχισα να διαβάζω με αμείωτο ενδιαφέρον. Γιατί έτσι και ξεκινήσεις, δεν μπορείς να σταματήσεις...

Ο ντεντέκτιβ Χάντερ είναι ένας άνθρωπος χαρισματικός, με υψηλή ευφυΐα. Τον συμπάθησα αμέσως γιατί μοιάζει με συνηθισμένος άνθρωπος. Δεν είναι ο σούπερ ήρωας, ούτε διχασμένος, απογοητευμένος, αποσυντονισμένος, καταθλιπτικός. Είναι ένας άνθρωπος του καθήκοντος και ή μόνη αδυναμία που επιτρέπει στον εαυτό του είναι ένα malt ουίσκι. Δικαίως δεν έχει μόνιμη σχέση. Η φύση της δουλειάς του είναι επικίνδυνη και απαιτητική και δεν θέλει να πάρει κανέναν στο λαιμό του. Δεν θέλει να έχει αδυναμίες.

Το βιβλίο ξεκινάει με μια σκηνή από το σήμερα και μετά μας μεταφέρει περίπου ένα μήνα πριν. Εξαιρετικό τέχνασμα του συγγραφέα, προκειμένου να σου εντείνει την αγωνία. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο του αυτό μυθιστόρημα ο συγγραφέας σε εκπλήσσει με τη γρήγορη ροή των γεγονότων, τη σωστή σκιαγράφηση των χαρακτήρων κι έναν αδίστακτο δολοφόνο, που οι μέθοδοι βασανισμού που χρησιμοποιεί φτάνουν στα όρια της παράνοιας. Στο μυθιστόρημα εμπλέκονται πολλά κυκλώματα και σκοτεινοί ήρωες σε τέτοιο βαθμό που δεν διαχωρίζεις τι είναι αληθινό και τι μυθοπλασία. Ας μην ξεχνάμε ότι η υπερβολική χρήση βίας πολλές φορές μοιάζει στην πραγματικότητα.

Πιστεύω ότι είναι από τα βιβλία που θα συζητηθούν πολύ...


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Ρόμπερτ Χάντερ #1
Συγγραφέας: Chris Carter
Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου
Σελίδες: 432
Ημερ. έκδοσης: Ιούλιος 2018
ISBN: 978-960-507-118-9
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr