Βιβλιοάποψη: "Οι γιοι της Γαλανής Κυράς"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Σύρος 1841 
Δυο ξένοι εμφανίζονται από το πουθενά στην πανέμορφη αρχόντισσα του Αιγαίου και ταράζουν τις ζωές των ντόπιων. Ένας μεγάλος έρωτας θα σαρώσει την καρδιά του πρώτου, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις. Ο δεύτερος, ένας διάβολος με αγγελική μορφή, θα προσπαθήσει να γητέψει τη μονάκριβη κόρη του Δομένικου Βονασέρα, στοχεύοντας στο όνομα και στα πλούτη της οικογένειας. 

«Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», και οι επόμενες γενιές καλούνται να πληρώσουν τα φοβερά λάθη του παρελθόντος. Ο ουρανός σκοτεινιάζει και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το καλό και το κακό πολεμούν στις ψυχές των Βονασέρα, που αγωνίζονται να παραμείνουν στο φως ή καταποντίζονται νικημένες στην άβυσσο. 
Δαμιανός, Δομήνικος, Λορέντζος. Τρεις άντρες, τρεις γενιές, που αφανίζονται από τα παράφορα πάθη τους ή λυτρώνονται από το μεγαλείο της αγάπης και τη θέρμη του έρωτα. 
Και πάνω από όλους, ο ακοίμητος πατριάρχης, ο γερο-Δομένικος Βονασέρας, που φυλάει καλά το φοβερό μυστικό της οικογένειας προστατεύοντας την αλήθεια. 

Ποια μυστικά περιφρουρούν εδώ και αιώνες οι φύλακες της οικογένειας; Ποιος θα κρατήσει στα χέρια του όλη τη δύναμη, κληρονομώντας τη γνώση; Θα επικρατήσει η σύνεση και η επιθυμία για το ανώτερο καλό ή όλα θα βουλιάξουν στην απληστία και στο σκοτάδι; 

Ένα μυθιστόρημα όπου ο έρωτας και το μυστήριο συνυπάρχουν αρμονικά, και η νησιώτικη ντοπιολαλιά ενσωματώνεται αβίαστα στη γραφή της συγγραφέως που ταξιδεύει τον αναγνώστη.


Η άποψή μου:
(γράφει η Δήμητρα Παναρίτη)
Τρεις γενιές που παλεύουν με το καλό και το κακό. Ποιο θα κερδίσει; Δαμιανός, Δομήνικος, Λορέντζο. Τα πάθη και τα κρυμμένα μυστικά θα τους λυτρώσουν ή θα τους κυνηγούν για πάντα;

Ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που θα ταξιδέψει τον αναγνώστη σε μια άλλη εποχή. Αν και δεν είναι το είδος που λατρεύω, η ιστορία του βιβλίου και η καλοδουλεμένη πλοκή του κατάφεραν να με παρασύρουν και να με κάνουν να γυρίζω τις σελίδες με αγωνία προκειμένου να μάθω τι θα γίνει παρακάτω.

Η γραφή της κ. Ιωάννου είναι μαγευτική, λυρική και δημιουργεί εικόνες που σε μεταφέρουν με ευκολία στο σκηνικό που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Ο αναγνώστης γίνεται ένας αόρατος παρατηρητής και ακολουθεί τους ήρωες -με τα άψογα ψυχογραφήματα- μέχρι το τέλος της διαδρομής. Θυμώνει μαζί τους, θέλει να επέμβει, να αλλάξει τη ροή των γεγονότων και να βοηθήσει σαν από μηχανής θεός να θριαμβεύσει το καλό. Άραγε θα θριαμβεύσει ή είναι καταδικασμένοι οι άνθρωποι να μεταφέρουν το κακό που κουβαλούν μαζί τους από γενιά σε γενιά;

Και τα δύο κατοικούν μέσα μας. Αυτό που θα «ταΐσει» ο καθένας, είναι εκείνο που θα επικρατήσει τελικά. Ένα λογοτεχνικό βιβλίο με πολλά μηνύματα ζωής που αξίζει να διαβαστεί και να έχει μια θέση στη βιβλιοθήκη μας.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Θεματολογία: Ανθρώπινες σχέσεις, Κοινωνικό, Αισθηματικό
Συγγραφέας: Δήμητρα Ιωάννου
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 472 / Διαστάσεις: 14 x 21 cm
Ημερ. έκδοσης: 16/03/2017
ISBN: 978-618-01-1933-6


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της "Κασσάνδρα-Το μυστικό της μάγισσας", "Το τραγούδι της Αννέτας", "Βαλεντίνα-Η γητεύτρα των Αθηνών", "Οι γιοι της Γαλανής Κυράς" και τον Νοέμβριο '18 θα ακολουθήσει "Η κληρονόμος του ποταμού".
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr